Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Danas ubacio MTEL Austrija DATA TRAVEL EUROPE karticu u fon. Da li treba nesto da aktiviram da bi radio internet posto ne radi?
Koliko sam skontao aktivirano mi je 9.8 Gb neta i to je ok. Koliko su mi rekli ovo je iskljucivo data kartica i ne moze se koristiti za zvanje.
Medjutim naleteh na ovo u aplikaciji, pogledaj sliku.
Ako bih aktivirao MTEL STAR tarifu (ili sta je vec) za 10e dali bih dobio ovo sa linka
Da li bi onda mogao da zovem iz Grcke brojeve u Srbiji? Tj imao bih 1000min? Ne znam nemacki da beknem i ne mogu da promenim jezik u aplikacji :D
Edit:
Aktivirao net. U prilogu je slika sa testiranja iz Srbije.
Mora rucno da se ukuca APN
Naziv: mtel

APN/Pristupna tačka: web.mtel.at

Prilozi

• mtel tarife.jpg
    mtel tarife.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 94
  • speed test.jpg
    speed test.jpg
    155.8 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Jel smo dosli do zakljucka da ipak nije flat? Gledam da li uzeti ovo ili net2go...
net2go je stvarno flat, dok ja za ove esim provajdere tipa airalo i druge jos nisam video da ima negde neogranicenog neta... zato sam i bio skeptican u startu...

Uzimam onda net2go definitivno, ne vredi zezanja sa ovim ostalim provajderima...

Kacim i speedtest, lokacija Jerisos, drugar je tamo pa sam ga davio da testira mreze.

Prilozi

• IMG_20240706_210301.jpg
    IMG_20240706_210301.jpg
    76.5 KB · Pregleda: 65
  • IMG-20240706-WA0005.jpg
    IMG-20240706-WA0005.jpg
    37.8 KB · Pregleda: 79
Jel smo dosli do zakljucka da ipak nije flat? Gledam da li uzeti ovo ili net2go...
Da, ipak nije "neogranicen", onda se kod njih jedino isplati ovaj plan od 300GB O2 Mega, ako bas zelis njih, jer tu pise da je sve ukupno 300GB za bilo koju drzavu ukljucujuci i Grcku, nije organicena potrosnja po drzavi.

Prilozi

• IMG_6987.jpeg
    IMG_6987.jpeg
    61.4 KB · Pregleda: 67
Deluje kao dobra opcija. Svakako je 300 gb dovoljno za sta god. Uzeh net2go vec, ovo ostaje kao opcija za neki sledeci put.

Uzimam onda net2go definitivno, ne vredi zezanja sa ovim ostalim provajderima...

Kacim i speedtest, lokacija Jerisos, drugar je tamo pa sam ga davio da testira mreze.
To je na 4G ajd testiraj ti kad budes bio ako mozes na 5G bas me zanima.

Kako ste uspeli da se verifikujete na flex oragne? 2 puta me vracaju, sa licno i sa pasosem

Meni je registracija prošle godine prošla iz prve sa dva pasoša, ali mi se čini da je neko u temi napisao da su u međuvremenu blokirali nove registracije sa našim dokumentima. Nisam siguran da li je to privremeno.

Poslednja izmena:
1000023011.jpg

Kaze probaj jos jednom da napravis profil i da se verifikujes. Vidim da od ovoga nema nista.

Edit: inace kaze AI bot apruvuje, to je ta prica da ce nas sve zameniti AI...

Jel koristio neko elisa prepaid esim kartice za Finsku? Iz chata sa njihovim operaterom sam saznao da cim se kupi, odmah mora da se aktivira esim, inace propada... pa rekoh ako je neko koristio da potvrdi ;)

Pogledajte prilog 449384

Kaze probaj jos jednom da napravis profil i da se verifikujes. Vidim da od ovoga nema nista.

Edit: inace kaze AI bot apruvuje, to je ta prica da ce nas sve zameniti AI...
Ja sam verifikovan tipa 27.6., aktiviran 1.7. Mislim da mi je verifikacija iz druge prosla. Mada signal na plazi i nije nesto(Nei Pori), na autoputu doduse pusta uredno muziku s YT...

Za tu regiju je Cosmote bolji, testirao prošle godine potez Paralia - Nei Pori išao magistralom a u povratku auto putem, svuda je radio odlično.

Za tu regiju je Cosmote bolji, testirao prošle godine potez Paralia - Nei Pori išao magistralom a u povratku auto putem, svuda je radio odlično.
Gde da nadjem tu karticu? Gledao sam po mapi gde ima da se uzme i svaka prodavnica zahteva jurnjavu po gradovima usput, a to ne bih.

Pisao sam vec, Cosmote ili Germanos radnje, ima ih u vecim gradovima (Katerini, Solun itd.).

Da li je neko koristio Net2Go u Pefkohoriju, kakva su iskustva? Pošto čitam da se kači samo na Nova mrežu..

Kako ste uspeli da se verifikujete na flex oragne? 2 puta me vracaju, sa licno i sa pasosem
Da li šalješ skeniran pasoš ili uslikan pasoš?! I ja sam imao problem sa verifikacijom, prošla mi je posle 2-3x, ali se ne sećam da li sam prvo slao skeniran, pa onda uslikao direktno, ili obrnuto...

Meni je proslo iz prve.slikao pasos i udario selfi. Doduse imam pasos EU pa je mozda zato lakse, vi Srbi ste bre, na marginama 😁😁😁

Evia regija u grckoj, ima li neko iskustva sta pazariti, idealno eSIM posto je 15 Pro Max u pitanju. 30ak gigabajta, mada i to je overkill ja mislim.

Izgleda mi kao da Net2Go ima smisla ali me brine signal 💀

Verifikovao prošle godine sebe i još četvoro ljudi, bitno samo da je dobro svetlo (da ličiš na svoju sliku u dokumentu) i da imaš neki minimum sredstava na kartici kada je dodaješ.

Izgleda mi kao da Net2Go ima smisla ali me brine signal 💀
Čitao sam po FB da se ljudi žale da im je očajan signal jer se kartica uvek kači na Nova operatera, bez obzira što postoji neki bolji ili jači na tom području, i bez obzira što im to piše u reklami :)

Čitao sam po FB da se ljudi žale da im je očajan signal jer se kartica uvek kači na Nova operatera, bez obzira što postoji neki bolji ili jači na tom području, i bez obzira što im to piše u reklami :)
mogao sam se zakleti da je pisao da se koristi Nova (ex Wind) mreza ranije, ali sad nema nigde da pise... hmmm, bezobrazne komsije, da ne kazem prevaranti...

Radi Orange Flex verifikacija sa nasim pasosima, upravo pomogao da se registruje i verifikuje komsija... Jedino sto je potrajala verifikacija jedno 5/6min nije instant kao sa stranim pasosima... 28 dinara je 1 PLZ i toliko je skinuto...

Mislim da svako leto Grci treba da prelistaju ovu temu i rešiće sve sive zone u severnom delu zemlje što se tiče mobilne telefonije.
Svako leto idemo u Grčku na more i svako leto iste priče...
Zar niko još nije provalio ovo https://boutique.orange.fr/vitrine/offres-prepayees/
E sada da vam kažem proverene informacije što se internet paketa tiče iz ličnog iskustva:
1. Sav paket iz Internet opcija može da se koristi u EU romingu, Švajcarskoj i Francuskim teritorijama
2. Kartica je odmah aktivna po ubacivanju u telefon imate 15 dana da se registrujete
3. Može se registrovati sa našim pasošem
4. Verovatno postoji FUP posle 3 meseca korišćenja van matične mreže, ali ja posle 3 godine korišćenja nisam dobio ni jedno upozorenje za FUP jer u toku 30 dana boravim u Francuskoj 5 dana.
4. Kači se na 5G skoro svuda u EU romingu i može da se biraju sve mreže
5. Koristio sam u Grčkoj i radila je savršeno.

evo, sad cu da prosetam do Pariza da je kupim... srecom pa ima i eSIM ;)
salim se, realno nije neka ponuda, cak mi se cini prilicno skupo, obzirom sta sve ima na trzistu trenutno...
to sto je tebi dobro radio je verovatno rezultat cinjenice da si birao mreze po lokaciji kako koja gde radi, sto je realno jedina prednost roaming kartice... i dalje se kacis na lokalnog operatera i koristis njegovu infrastrukturu... moze Orange FR da bude najbolje mob operater na svetu, ali ce mu IP paket zaglaviti na zagusenom grckom backhaulu na potezu izmedju Sartija i Soluna u svakom slucaju ;)

moj glas (rezultat visedecenijskog iskustva sa internetom u Grckoj) na kraju ipak ide za Cosmote mrezu... u proseku i na kraju kad se sve presabere, najbolji rezultat.

Da li je za Tunis najbolja opcija kupiti lokalni SIM na aerodromu, kao što sam ranije u temi pročitao? Ima neko savet iz iskustva, kako radi net i jel ima bolja i lošija opcija? Hvala

Da otprilike sumiramo opcije za Grcku:

1) Net2Go (Sbb) -eSim
20e - 15 dana neograniceno

2) Vodafone Sim kartica na pumpi
25e - 30 dana neograniceno

3) Cosmote Sim kartica
15e - 120GB za mesec dana

Jel moze neki info iz prve ruke koji internet od ova 3 najbolje radi na Sitoniji, konkretno Nikiti i okolina?

Nazad
Vrh Dno