Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Koja je najbolja vatijanta za halkidiki(prvi prst) da net radi pristojno? Da moze neki online call da se obavi bez seckanja?

Ja sam u Pefkohoriju, Haniotiju, Stavrosu, Jerisosu, Tasosu, ceo taj deo koristio Cosmote Frog, odlican signal i brzina svugde...

Obican SIM ili esim? Ja sam probao vodafon prosle godine i nisam bio zadovoljan. Globotel roming isto nije bio nesto sad za prvi maj. Nisam probao Cosmote frog ni net2go pa rekoh da vidim sta mi je najbolja opcija. Mozda ja uzmem Cosmote a supruga net2go pa da vidimo koj ce biti bolji

Obican sim. Bezi od globaltela, pre par godina muka ziva dok sam ga podesio da radi, a i posle je jedva radio net, sad cujem da je jos gora situacija od kad ih je uzeo mts. A sto se tice Vodafone, ne znam za druga mesta ali na Tasosu prosle godine, uporedo ja Cosmote, drugar Vodafone, bolje se pokzao Cosmote, sto se tice brzine.

Može mala pomoć tj savet:
Treba da idem uGrčku i ovaj Net2go izgleda primamljivo. Video sam da je neko napisao da je to samo za NOVA mrežu.
E sad pogledao sam pokrivenost u mestu gde ja idem i nešto mi nije jasno.
U fotkama su pokrivenosti mreže NOVA i COSMOTE.
U fotki gde je pokrivenost NOVA mi je nejasno da li to znači da je pokriven samo glavni put iznad mesta gde idem ili nisu svugde merili?
U fotki COSMOTE se lepo vidi pokrivenost i ispod puta.
Malo mi je nelogično da imam signal samo na glavnom putu a da kad siđem u samo mesto nemam
Ovo je COSMOTE:
Ovo je NOVA

Evo Speedtest iz centra Sartija:

Nisam bas impresioniran…
Pogledajte prilog 447202
To je odlicno dok npr ooredo u tunisu je bilo preopterecenje na plazi prosle godine
Iskopah speedtest:
5727338650.png

Inace sim je bila u netgear ac810s mifi ruteru

Zdravo, može li pomoć. Kako radi mobimeter u Gr. Idem u pon uveče, neki km pre Paralije, treba mi eSim priča, da je ok net na 8 dana. Sve živo isčitah i ne znam šta da uzmem, jurenje kartice po radnjama mi ne odg.

Krenuo u cetvrtak u Grcku i zaboravim svoju A1 karticu nekako dok sam se pakovao iako sam dopunio karticu ali nisam aktivirao internet paket.
Posto letujemo na Zakintosu isao sam na Bitolj i svratio na rucak u neki restoran pred granicu sa Grckom i da ubacim A1 karticu kad ono corak. Kucam na internetu gde ima Cosmote i nadjem u Florini mestu 30km posle granice Cosmote radnju(skrenuo sam 3km sa glavnog puta) i kupim Cosmote WhatsUp karticu. Zavrsio sve za 10minuta, radnik mi aktivirao onaj paket od 100GB i pomogao mi da povezem karticu sa aplikacijom. Dobiju se neki poklon GB ima ukupno oko 130GB, koristili smo je za sve pare dok smo putovali, youtube za muziku i za uspavljivanje klinca uz pesmice na koje ja navikao.

Tako da ko ide na Jonsku obalu eto prilike da kupi karticu bez mnogo cimanja, i da prodje obe granice za 5 minuta.

Ko može da nabavi fizičku sim karticu od hrvatskog Telemacha, ima odličnu promociju 1+29 gb i svi gb važe u eu za 2,65 evra. Povoljnije od svih ovih varijanti napisanih ovde a trebalo bi da može da se bira mreža po želji u roningu. Pre toga bila promocija 1+8 gb. Isto solidno. A i paketi posle toga su sasvim ok sa cenom.

Pa što mu ne traži nedeljni flat?
Sad vidim u aplikaciji u opcijama da imaju i povoljnije varijante, usao sam u poslovnicu u 20:30 a zatvaraju u 21h. Nisam bas ni propisno parkirao pa nisam bas imao vremena da ispitam sta ima od opcija. Nema veze, bitno mi je da imam karticu za naredne godine, ovaj paket traje 30 dana pozajmicu je nekom od drugara ili rodjaka koji budu isli u julu na letovanje, nema sanse da potrosim ni polovinu od ovog saobracaja.

Zar Cosmote nema 5G u Grčkoj?

Ima, al možda čovek nema 5G telefon :)

Zna li neko da li A1 HR ima opciju eSIM za njihovu Travel Sim karticu?

Zdravo jos jednom.

Ako neko ne resi pitanje neta pre odlaska u Grcku, sledi izvestaj sa Evzonija od prosle subote, oko 13:30.

Promoterka je bila prisutna na Vodafonovom standu na granicnom prelazu. Nudi za 25 evra paket od 75GB. Druge nije imala. Ako nema promotera, pise da je kartice moguce kupiti u samoj radnji, o cemu se nisam raspitivao. Pretpostavljam da u radnji u kojoj su mahom sladoledi i burgeri nude isto sto i ona napolju.

Sacekali smo prvu pumpu zdesna. Tacnije, drugu, jer je prva neposredno posle granice, izlazi se s puta u neki budzak. Do te druge ima dvadesetak minuta voznje, uz put je i tesko ju je promasiti. Koliko sam saznao, prosle sezone je tamo radio neki nas zemljak. Mislim da je Eko u pitanju. Ili nesto slicno belo-crveno. Uglavnom, spoljni promo standovi bili su rastavljeni, tako da se ulazi unutra i ne ide na kasu gde naplacuju kafe i slicno, nego na kasu u dubini radnje - sa suvenirima. U ponudi im nije net kao na sajtu - turisticki net - vec Hello paket, koji takodje donosi neogranicen net za mesec dana i kosta 25 evra. Uz 300 minuta u lokalu, ako nekom znaci. Bez SMS-ova. Samo vam slika pasos mobilnim, uruci paket i to je to. Kartica je zakljucana pinom - izgrebite emulziju na kartonu na kojem je kartica, jer ce vam biti potreban pin. Nakon sto sam skinuo zastitu i dalje ne uspevam da je nateram da proradi na onim modemima za mobilni net, poput Huawei 5577, ali hotspot sa mobilnog radi kako se i ocekuje. Srecan put.

Zdravo, može li pomoć. Kako radi mobimeter u Gr. Idem u pon uveče, neki km pre Paralije, treba mi eSim priča, da je ok net na 8 dana. Sve živo isčitah i ne znam šta da uzmem, jurenje kartice po radnjama mi ne odg.
Tebi je ubedljivo najbolja opcija poljski Orange Flex + promo kod. Ja nisam koristio u Grckoj ali 5-6 ljudi koje znam jesu i svi su bili zadovoljni.

Evo je brzina u Nemackoj:

Prilozi

• IMG_2614.png
    IMG_2614.png
    112.9 KB · Pregleda: 30
Pozdrav! Da li je neko skoro putovao u Egipat i može li da preporuči koje sim kartice sa paketom interneta odabrati? Prošle godine smo bili, ali smo nasledili kartice od prijatelja koji su bili pre nas. Znam da su prodavali na samom izlasku sa aerodroma, ali ne mogu da se setim cena i operatera.

Ko može da nabavi fizičku sim karticu od hrvatskog Telemacha, ima odličnu promociju 1+29 gb i svi gb važe u eu za 2,65 evra. Povoljnije od svih ovih varijanti napisanih ovde a trebalo bi da može da se bira mreža po želji u roningu. Pre toga bila promocija 1+8 gb. Isto solidno. A i paketi posle toga su sasvim ok sa cenom.
Ja imam fizičku karticu hrvatskog Telemacha, kupio za 1. maj. Tada je bilo 8+12 GB za celu Evropu. Piše mi da je aktivna do kraja jula ali sad kad sam pogledao nemam više GB iako nisam sve potrošio. Izgleda da je kartica aktivna alinda GB važe ogrqničeno vreme.
Da li možda znaš za tu tvoju promociju koliko važi saobraćaj? Da li mogu ovu moju postojeću karticu da dopunim na tu promociju iz Srbije ili Grčke?

a sta kazete za crnu goru...jel imaju njihove esim kombinacije za 5dana ,ono 1gb od yet i slicno je malo...

Roaming Kartice na fb imate svega...

orange flex preko poljske u španiji nije baš bio srećan. Automatski pokušava 5g i to je bilo katastrofalno, jedva da je radilo. Očekivao bi čovek da će u nedostatku 5g da prebaci na lte, ali ne baš.
Ručno namešten lte je radio dosta bolje, ali opet po jako niskim brzinama. viber poziv je bio nemoguća misija. To je bilo u samom centru Malage, mada ni u drugim gradovima nije bilo puno bolje.
Što se cene tiče, u orange radnji u gradu je esim za istih tih 8eur sa 50gb neta. Dakle sličan paket samo lokalni.

Nazad
Vrh Dno