Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

@daxy
Za Bugarsku sam mu dao link pa neka izabere.
Za putovanja po EU koristim ovaj dodatak a on se ne može porediti sa globaltel dodatkom koji pominješ jer su totalno različite zemlje podržane.
Ali ko putuje u zemlje koje su podržane (a Bugarska je podržana) globaltel dodatak 1gb za 300 din ili 3gb za 800 je dosta dobra ponuda.
 
Poslednja izmena:
Problem resen , na kraju su nam zamenjene kartice , problem su bile kartice , za neverovati s obzirom da su kupljene dve nove kartice , radi sad 4g , cak i 5 g mreza na oba telefona , s obzirom da je ovde vreme uzasno , taman ce posluziti za netflix , internet , itd itd
Samo da pitam, koliko košta kartica? Koju karticu da tražim da se ne zeznem? Trebaće mi na mesec dana pa mi se super uklapa. Ima li negde spisak radnji gde ih ima? Idem na Sitoniju.
 
Bzv. im je izgleda ili ja ne vidim nigde na sajtu Cosmote...što se i esim (QR kod) mora lično poručiti?
Pa pitanje da li je neko uspeo da kupi QR kod bez odlaska u ove njihove šopove, znači online samo?
edit:
skinuo sam, instalirao i registrovao app My Cosmote ali je na Grčkom..a tu se nikako ne snalazim...
možda ipak može preko ove app sad tražim kako je prebaciti na Eng.? :rolleyes:
 
Poslednja izmena:
Sa drugog foruma o Grčkoj
Nažalost ne dozvoljavaju se dopune za Cosmote wats up kartice ako niste Grk jer mora se upisati AFP poreski broj ili platiti Paypal nalogom koji je iz EU.
 
Sledeće nedelje planiram put Grčke. Nabavio sam bonbon karticu, pa imam par nedoumica. Šta mi predlažete da aktiviram kao najpovoljnije za 7 dana? Ne treba mi mnogo GB, bitno mi da mogu da pročitam vesti, uđem na FB, insta... Bez videa, striminga i slično.
 
Da li neko zna parametre za bonbon. Ja sam imao problem sad kad sam bio u Madjarskoj nije mi radilo. Aktiviran paket sve.... Ali mi trazi mi APN, Username i password. Jel zna neko parametre mozda? Ranije nisam imao problema.
 
@uros89
Ime: Bonbon Internet
APN: internet.ht.ht
Korisničko ime: prazno
Šifra: prazno

Proveri da li je uljucen roaming data

@nidzesi
Postoje dve bonbon kartice: internet sim i one sa voice podrskom. Internet sim ima samo dnevne i mesecne planove. Uloguj se svojim nalogom na bonbon web ili mobilnu app i vidi koja je kartica i sta ti nudi od planova.
 
Imam opciju da kupim i razgovore i SMS-ove u bonbon aplikaciji. Nedeljni internet S je 20 kuna (2gb), flat nedeljni je 70kn, 2gb mesečni S je 30kn...
Tražio sam FUP uslove, ali nisam uspeo da nađem za sve ono što mi se nudi. Nedeljni internet S ima ograničenje od 1,8, možda je to najisplativija opcija za 7 dana.

Zanima me, ako potrošim sve MB koje dobijem pre isteka roka, da li mogu opet da aktiviram isti paket ili neki drugi ili moram da čekam da istekne?
 
Mozes isti a mozes i drugi. Ne moras cekati da istekne. Verovatno moras deaktivirati postojeci kroz aplikaciju a zatim ga ponovo aktivirati.
 
Koje su mi mogućnosti za internet kroz S. Makedoniju, osim mts rominga? Ako sam dobro razumeo, Cosmote mogu kupiti stranci u Grčkoj, ali ne mogu dopuniti? Paket se bira pri kupovini ili kako?
 
Globaltel SIM kartica je 300din, imas poklon 50min/sms i 5GB za 7 dana. Roming net 1GB koji ti vazi 7 dana je 300din, podrzana MK i Grcka ako tamo ides. Ja cu mozda to da uzmem jer mi ne treba puno neta a sa dve dopune od ukupno 600din +300din SIM kartica imacu net 2GB 14 dana taman za letovanje i nazad.
 
Globaltel SIM kartica je 300din, imas poklon 50min/sms i 5GB za 7 dana. Roming net 1GB koji ti vazi 7 dana je 300din, podrzana MK i Grcka ako tamo ides. Ja cu mozda to da uzmem jer mi ne treba puno neta a sa dve dopune od ukupno 600din +300din SIM kartica imacu net 2GB 14 dana taman za letovanje i nazad.
Da, ovo bi mi odgovaralo, ostajem 11 dana, 5 GB i jedna ili dve dopune, biće dovoljno, jer ću imati i bežični u smeštaju. Ovih 5 GB i 50 min/sms su samo za Srbiju ili roming?
Da li se Globaltel kartica može dopuniti online, dopunim pre nego krenem ili u Grčkoj? Kupuje se na trafici?
Ne pratim duže vreme ništa u vezi mobilnih operatera i sad sam potpuno neupućen u sve ovo...
 
Poslednja izmena:
Za Gr. airalo esim kartica free od 3GB u trajanju od 30 dana za 9$ ili ti 1000 din.
Koristi Cosmote i Wind 4G mreže...Kroz Mk. Yettel roming kao kod kuće...ili još
bolje giffgaff klasična 4G/5G sim kartica 10£ 15GB..
 
Poslednja izmena:
Jedno pitanje. Na Globaltel kartici uključim roaming internet za Grčku . Na primjer 7 dana,800 dinara . To je zona 1. Da li mi taj internet dodatak važi i za putovanje kroz Makedoniju jer je i ona takodje zona 1? Ili se mora posebno uključiti?
 
Važi naravno.
@zeks13
proveri samo u temi o Globaltel (ima je posebno) iskustva sa Globaltel u Grčkoj...
Ja lično nisam bio zadovoljan kako mi je radila pre par godina, ali sad to valjda
zavisi sve i u koji deo Gr. ideš.
 
Poslednja izmena:
Globaltel koristi A1 / Vodafone mreze za zonu 1, pa ako Vodafone GR ima dobar signal gde si ti, radice dobro.

Ne zaboravite da nakon izlaska iz Srbije kod Globaltel kartica moze da se izgube podesavanja za internet pa je potrebno ponovo podesiti APN.
 
Drugar sada ide da radi sezonu u HR. Šta mu je najbolje za četiri meseca korišćenja, njemu suštinski treba samo net i možda poneki retki poziv/SMS. BonBon?
Video sam ovde napisano da postoje pripejd BonBon kartice samo internet i pripejd koje imaju i net, min, SMS. Na BonBon sajtu nema te podele, već se napravi kombinacija kao kod Globaltela.
Hvala!
 
Šta je najbolje za USA, na dve nedelje? Nemam eSim mogućnost.
 
Šta je najbolje uzeti za Sloveniju i Italiju, 7 dana? Ne mogu da uzmem Bonbon jer ne prolazim kroz Hrvatsku. Da li je Globaltel najisplatljivija opcija ili postoji nešto bolje?
 
Samo da napišem za grčku, bio sam u Cosmote poslovnici, tražio onu What's up promociju, kaže nemaju to, imaju baš Cosmote, isto mesec dana neograničen net, 12e. Traje procedura nekih 7-8 minuta, oni sve uradili, aktivirali, ubacio karticu i radi sve. Jedino nisam uspeo 5g da aktiviram, ali nije mi ni toliko bitno iskreno. Voleo bih da sam uspeo da vidim kako radi, ali i 4g+ brzine su više nego dobre.
 
Šta je najbolje uzeti za Sloveniju i Italiju, 7 dana? Ne mogu da uzmem Bonbon jer ne prolazim kroz Hrvatsku. Da li je Globaltel najisplatljivija opcija ili postoji nešto bolje?
Ako imaš esim, možeš i preko Airalo da uzmeš neki roming plan. Ja sam tako nedavno odradio kad sam bio u Italiji.
 
Prvi put čujem za esim adapter :( Mogu ga negde ovde naći?
Hvala ti :)
 
Nazad
Vrh Dno