Šta je novo?

Najnoviji trend: Operite komponente!

Ma za pripadnike primorskih podrucja ide ogranicenje u vremenu. Potopiti u more, drzati max. 5 minuta zatim isprati slatkom vodom :)

Pozdrav

Ne razumem zasto ste se "raspojasali", i jos PLJUJETE ETF.
Cinjenica, da sa nekih vrlo "usmerenih" smerova (tipa komunikacije), "izlaze" inzenjeri koji vise rade sa matematikom nego komponentama, ne utice na ovaj tok diskusije.
Naime u proizvodnji stampanih ploca, deo postupka je i pranje i relativno brzo susenje, zavisno od vrste komponenti.
Zena nije nista lose uradila, naprotiv. Ja sam u kadi kupao ceo televizor godinama, naravno, pazeci na mrezni trafo, visokonaponski trafo, i naravno, na otvor na ekranu gde je prikljucak visokog napona. I tako vec 15 godina.
Pranje ploce, kartica nije nikakvo cudo, mada bi bilo dobro sa komprimovanim vazduhom produvati konektore (PCI, AGP, memorija) da se voda ne zadrzava predugo, ne zbog korozije(pozlaceni kontakti), koliko zbog intenzivnog skupljanja prasine po kapljicama vode.
Kod "kupanja" napajanja, ne bi trebalo (mada su dobro zasticeni) dugo natapati sam trafo (izvinjavam se onima koji celo napajanje zovu "trafo"), zbog moguceg pojavljivanja korone.

Promasili ste temu, u ne znam kakvoj zelji...

Poz.

PS. Poslednje sto sam "okupao" je box kuler za Preshota, koji se pregrevao posto je prasina napunila uzan prostor izmedju rebera hladnjaka.

Poslednja izmena:
svaka joj cast ... mom ortaku je puko akvarijum preko pojacala i svih ostalih muzickih komponenti ... on je sve lepo rasklopio i ostavio par dana da se osusi i posle toga sve je radilo bez ikakvih problema i cak sta vise radi i dan danas ... mada nije mi jasno kako je sve ostalo citavo posto je bilo ukljuceno u struju ali cuda se valjda desavaju ...

driver je napisao(la):
Ne razumem shta je novo oprati komponente, kokos je to radio pre par godina :D

..ali se ploca posle 5 dana ubudjala :D :D

Pa, axa... ali i BONUX:
"Cistije. Pametnije. Ekonomicnije." a razliku u novcu ulozite u novu grafichku

/ovo vec postaje total offtopic/

ahahah :D :D :D

Salu na stranu, pranje komponenti nije nista novo.

Ja licno bih se usudio da perem...plocu, cpu,memoriju i tako to. Kulere sam prao x puta.ALi VGA karticu...bogami ne :)
"Moj Dule ce brze srediti komp"
"E bas nece nego moj Nesa"
Nesoooo...Duleeeee...nesoooo:)

E pa ploca shljaka i duron pici sa svojim 7000RPM kulerom(takodje opran sve sa procesorom),a grafiku jos nisam probao.

Moglo bi se zakljuciti da je duron imao jedno ali vredno vodeno hladjenje i sada sljaka ko u najboljim danima!

Poz

Posto smo zakljucili da voda ili voda sa deterdzentom ne skodi, nemojte probati sa coca-colom. Meni se prosula po testaturi i nije bilo pomoci. Rasturio sam je do poslednjeg delica, sve ocistio krpicom, ali coke je zaista razoran. Jednostavno je nagrizla one plasticne folije ispod i to je to. Simptomi su bili sledeci: jednostavno su neki od tastera uvek bili u kratkom spoju i sta god da tipkas sve se mesalo.
pozdrav

Pa coke ima isti takav uticaj na organizam, samo sto se on regenerise a tastatura ne :)

To sa koka-kolom nije nije novo, desava se sa jos nekim gaziranim napicima.
Prevelika koncentracija ugljenicne kiseline razara organske premaze izolatora provodnika na foliji raznih tastaura, mobilnih telefona, displeja ...

Naravoucenije: pravac-pelinkovac :) :bottle:

Poslednja izmena:
Pricao mi buraz da je njegov poznanik serviser imao slucaj sa kokakolom prosutom na notebook, book je radio ali se gasio i brljavio posle nekih 30 min.
Onda je otkrio da se brljavi kada ga stavi na radijator,to jest kada se zagreje i sva ta koka u njemu pocne da vri i ko zna sta sve radi...
Popravio ga je tako sto je book potopio u lavor medicinskog alkohola,naravno nije display, i tako 4,5 puta i drzao po ceo dan,a svaki put je izlazila gomila crnila i prljavstine.
I tako sestog dana bi notebook, ziv i zdrav!
Poz

Ma sve je to lepo dok vam PDA ne upadne u rastopljen PET(polietileterephalat)
iliti plastiku u tecnom stanju od koje se pravi pet ambalaza.E tu nema vise susenja 100% :D :D :D :D

zormanic je napisao(la):
To sa koka-kolom nije nije novo, desava se sa jos nekim gaziranim napicima.
Prevelika koncentracija ugljenicne kiseline razara organske premaze izolatora provodnika na foliji raznih tastaura, mobilnih telefona, displeja ...

Naravoucenije: pravac-pelinkovac :) :bottle:

Zato kokiska lepo cisti koroziju sa metala npr kleme na akumulatoru (cuo sam da cisti i novcice, dobro za numizmaticare), ako vas zeza akumulator ili ste kao ja pre prodaje vozila (u mom slucaju Varta 12V 10Ah) odlucili da ga malo operete i videli da su se klema i selna sjedinile samo ih skinite na silu uzmite cetkicu za zube i coca-cola original i istrljajte pa prelijte malo pa ostavite pet minuta pa onda ponovide jos jednom. I ja sam se smejao ovoj upotrebi, ali nakon ovog tretmana kleme su bile ko nove

Nazad
Vrh Dno