Šta je novo?

Najnoviji rezultati AV testa

Singi

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2004
Poena
309
Sada vec cuveni Grk je danas "okacio" nove rezultate

Uslovi testiranja:

#
The test was made on 14-22 December 2005, using Windows XP Professional SP1 on a P4 2800 Mhz, 512MB DDRAM.
#
All programs tested had the latest versions, upgrades and updates and they were tested using their full scanning capabilities e.g. heuristics, full scan etc. The default settings of each program were not used, in order for each program to achieve its maximum detection rate. Because of this, there is a possibility for the tested programs to detect a few false positives.
#
The 113334 virus samples were chosen using VS2000 according to Kaspersky, F-Prot, Nod32, Dr.Web and McAfee antivirus programs. Each virus sample was unique by virus name, meaning that AT LEAST 1 antivirus program detected it as a new virus.
#
ALL virus samples were unpacked and the only samples that were kept were the ones that were packed using external-dos-packers (that means not winzip, winrar, winace etc).

Tabela:

1. Kaspersky Personal Pro version 5.0.390- 99.46%

Kaspersky 2006 beta version 6.0.15.222- 99.46%

2. F-Secure 2006 version 6.10.330 - 96.92%

3. CyberScrub version 1.0 - 96.62%

4. eScan Virus Control version 2.6.522.9 - 95.21%

5. McAfee version 10.0.27 - 94.80%

6. BitDefender version 9 - 90.75%

7. Nod32 version 2.50.41 - 88.79%

8. AntiVir Personal version 6.32.00.51 - 86.55%

9. MKS_VIR 2005 - 86.16%

10. Norton Professional version 2006 - 85.17%

11. F-Prot version 3.16d - 84.96%

12. Dr. Web version 4.33 - 84.68%

13. Panda Titanium 2006 version 5.01.00 - 82.02%

14. Virus Chaser version 5.0a - 79.37%

15. AVG version 7.1.371 - 77.97%

16. PC-Cillin 2006 version 14.00.1341 - 77.84%

17. Avast version 4.6.744 - 76.93%

18. BullGuard version 6 - 74.02%

19. UNA version 1.83 - 69.83%

20. Norman version 5.83.07 - 69.13%

21. Sophos Sweep version 3.99 - 67.76%

22. VBA32 version 3.10.5 - 63.36%

23. Zondex Guard version 5.3.3 - 56.81%

24. Vexira 2005 version 5.001.32 - 51.62%

25. ClamWin version 0.87.1 - 48.45%

26. E-Trust version 7.0.6.7 - 47.84%

27. ZoneAlarm with VET Antivirus έκδοση 6.1.737.000 - 47.70%

28. Digital Patrol version 5.00.08 - 47.02%

29. Ewido version 3.5 - 46.31%

30. V3Pro 2004 - 44.16%

31. Solo 4.0 version 3.1.0 - 42.45%

32. Fire version 2.7 - 38.38%

33. Protector Plus version 7.2.H01 - 38.06%

34. A Squared Personal version 1.6 - 35.31%

35. Quick Heal version 8.00 - 33.76%

36. ViRobot Expert version 4.0 - 32.37%

37. AntiTrojan Shield version 2.1.0.14 - 26.45%

38. PC Door Guard version 4.2.0.35- 26.05%

39. Trojan Hunter version 4.2.908 - 11.53%

40. VirIT version 5.2.53 - 10.33%

41. Tauscan version 1.70.1414 - 7.21%

42. Trojan Remover version 6.4.4 - 7.19%

43. The Cleaner version 4.1.42.52 - 5.97%

44. CounterSpy version 1.5.82 - 5.87%

45. SpySweeper version 4.5.7.642 - 2.99%

46. IP Armor version 5.46.0703 - 2.46%

47. Hacker Eliminator version 1.2 - 1.77%

48. Spyware Doctor version 3.2.2.453 - 1.55%

49. Abacre 1.3 - 0.00%

50. SpyHunter 2.0 - 0.00%

vise detalja na

http://www.virus.gr/english/fullxml/default.asp?id=72&mnu=72

ZoNi je napisao(la):
jao, fascinantni rezultati :D odoh sad odma' da kupim KAV ;)

Tebi cemo kao pokloniku AV-a sa pozicije 17 na ovom testu, licencu da damo - besplatno! ;)

sta cu ja sad - vec sam kupio Abacre 1.3 :p

Singi je napisao(la):
Tebi cemo kao pokloniku AV-a sa pozicije 17 na ovom testu, licencu da damo - besplatno! ;)
A za 15-to mesto ne date ništa? :d

Ocekivan rezultat... btw Singi mnogo ste neorganizovani, 4 dana sam vas zvao zbog 2 licence i na kraju sam morao da posegnem za mailom.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ocekivan rezultat... btw Singi mnogo ste neorganizovani, 4 dana sam vas zvao zbog 2 licence i na kraju sam morao da posegnem za mailom.

Uh...ako je bilo zauzeto - nemocni smo jer od Telekoma nema tehn mogucnosti za nove brojeve :(

Ali mejlom smo, srecom, dostupni stalno :)

A ne, 4 dana se niko nije javljao na telefon :)

A mogla bi i da padne reorganziacija sajta :) Ako vec prodajete KAV proizvode, barem odvojite lepo stranice za njih sa tacnim opisom za sta su (fizicka lica, radne stanice, servere)... tek kada sam prelistao sajt proizvodjaca sam znao sta je sta :)

Poslednja izmena:
kUdtiHaEX je napisao(la):
A ne, 4 dana se niko nije javljao na telefon :)

A mogla bi i da padne reorganziacija sajta :) Ako vec prodajete KAV proizvode, barem odvojite lepo stranice za njih sa tacnim opisom za sta su (fizicka lica, radne stanice, servere)... tek kada sam prelistao sajt proizvodjaca sam znao sta je sta :)

Novi sajt je pri kraju...stari je odavno prevazidjen i nepraktican - to stoji.

Ovo za telefon - misterija...bas 4 dana...pa zvoni nam po ceo dan...u svakom slucaju - "sorry for inconvinience"
:zgran:

A taj Grk nije nesto pristrasan ili ovo-ono? :)
E, da, obavezno napravite neku noramlnu specifikaciju svih paketa i redovno azurirajte cene...jer smo se prosle godine zivkali 10x dok nismo sve utvrdili....a ni mail nas nije mnogo spasao...sace produzenje, pa se nadam da ste se popravili, inace, odosmo mi na mesto 17 :d

PJ je napisao(la):
... i redovno azurirajte cene...:d

ovaj segment je vec par meseci dobro "pokriven" - to je ipak bitan detalj
:)

Poslednja izmena:
Singi je napisao(la):
oho-ho... pa, ja to dobijam KAV vec drugi put za manje od godinu dana :)

evo, da kvotujem jednu poruku koju sam dobio na forumu MyCity 26.05.2005.

Posto ste se prijavili na nasu nagradnu igru, nas generator slucajnih brojeva je izvukao vas, tako da ste vi dobili nagradu Kaspersky Antivirus 5, i licencu na godinu dana.

Nagradu mozete podici na adresi:
Molerova 74, Beograd
Singi Inzinjering

:eyebrows:

ZoNi je napisao(la):
oho-ho... pa, ja to dobijam KAV vec drugi put za manje od godinu dana :)
:eyebrows:

vidis...a ti tako
:)

ali je za svaku pohvalu tvoja vernost pomenutom br 17 :)

Hmmmmmm jel samo mene zivcira ovaj perfidan nacin reklamiranja i promocije svoje firme?

'Brate' Singi, plati baner na benchmark-u.

ps. ja ne koristim nijedan antivirus

poz. i bez ljutnje

Salac

salac je napisao(la):
Hmmmmmm jel samo mene zivcira ovaj perfidan nacin reklamiranja i promocije svoje firme?

'Brate' Singi, plati baner na benchmark-u.

ps. ja ne koristim nijedan antivirus

poz. i bez ljutnje

Salac

"Brate" Salac - nema ljutnje, naravno.
Bilo je vec o ovome reci pre nekog vremena...da li bi ti bilo lakse da je ovaj post postavio user "Pera", "Laza", "Mika"...?

Reklama je ako ima i informaciju gde da kupis (link, telefon, mejl...) - ovako je informacija koja je, istina, na neki nacin i reklama...

Ali ako toliko iritira, nije problem da "Singi" nestane a pojavi se "Pera"...ili mislis da pored placenog banera koji bi se vrteo na vrhu stranice bi onda bilo OK da se postavi ovakav post?
Ili je zapravo zaista glupo da distro ovo postavi kao distro a ne kao "Pera"? :)

A bilo bi mnogo postenije da se umesto raznih "Pera", "Laza" i "Mika" pojavljuju distroi sa punim imenom...ali posto iritira - razumem ih sto su ostali "skriveni".

Uostalom, vidis da smo "perfidnim reklamiranjem" dali priliku ljudima i da nam ukazu na propuste, sto je, kada je postavljeno javno, na neki nacin - antireklama.

A spremni smo da prihvatimo kritike kako bi se poboljsali...

Ipak, antireklamu ne bi imali da je ovaj post postavio "Pera" - znaci...izbalansirali smo efekat, zar ne? :)

Puknuti po useru "Singi" sto KAV-u nesto fali ili sto je Singi kao firma nesto zabrljao ima smisla, a puknuti po "Peri" bi bilo besmisleno - zar nije ovako postenije, pa makar bilo i gluplje?

Poslednja izmena:
Singi, jedno je kada neko u fourmu 'domace trzishte' kaze gde ima neshto da se kupi, a drugo je kada neko postavi thread za svoju firmu gde je ochigledno reklamira. Uopshte nije bitno da li se on zove Pera ili Laza, u svakom sluchaju ce biti primeceno, a sankcije preduzete pre ili kasnije...

driver je napisao(la):
Uopshte nije bitno da li se on zove Pera ili Laza, u svakom sluchaju ce biti primeceno, a sankcije preduzete pre ili kasnije...

A kako se tretira tvoj avatar, jos pogotovo sto si moderator? :p

Uostalom, kako bi znao da je ovaj thread postavio user "Pera" - zar zaista neki Pera ne sme da postavi tako nesto? A svi smo iz ostalih threadova svesni koliko fanova odredjenih AV paketa ima, da ce neko uvek da postavlja rezultate gde je njegov "ljubimac" najbolje kotiran - sto ne znaci da je taj user neka firma koja reklamira proizvod...

Ali, ljudi - nikakav problem.

Posto je toliko iritantno, Singi se povlaci sa foruma...i to ne licemerno u fazonu da se vrati kao Pera, nego zaista nema potrebe da budemo kao firma prisutni na forumu gde korisnici iznose svoja iskustva..."no hard feelings" sa nase strane :) Ionako nasih 80-ak postova za godinu ipo nije neki doprinos forumu:)

Over and out :)

Poslednja izmena:
Razlika je u tome shto ja od Canona ne dobijam nikakve pare a aktivni ljudi na ovom forumu znaju da je to zezanje. Ti u ovom threadu odgovarash na postove kao marketing menadzer, u ime firme.

Singi je napisao(la):
Ovo za telefon - misterija...bas 4 dana...pa zvoni nam po ceo dan...u svakom slucaju - "sorry for inconvinience"
:zgran:
Ja sam baš juče, malo pre nego što smo na ovom topiku razmenili par poruka, jednom prijatelju poslao linkove za Avast i AVG. Zašto? To je vaš registrovani korisnik kojem je pre dan-dva istekla licenca za KAV i kaže da nikako nije mogao da vas dobije (precizno, kaže da mu na e-mail u vezi produženja pretplate nije odgovoreno). Dao sam mu vaše brojeve telefona, ali nisam se od tada čuo s njim pa ne znam da li se odlučio za KAV, Avast ili AVG.

@ZoNi

KAV je, po mom mišljenju, apsolutno jedinstven program. Jedini program koji od vašeg Athlona64 može da napravi Pentium. Doduše, Pentium I, ali niko nije savršen. :smoke:

Poslednja izmena:
Ne razumem zašto je ovaj forum bolji od drugih. Na forumu MyCity/Zaštita je Singi postavio isti ovaj test i niko mu nije ništa prigovorio. To je prihvaćeno kao doprinos informisanju o zaštiti računara. Mislim da samo pokazujete svoje komplekse vi koji ne koristite KAV već nešto ispod 5-te pozicije na ovom testu.

Takođe ne razumem zašto moj PIII radi ko zmaj sa KAV-om a vaše triput jače mašinčine kilave? Mora da ste nešto zabrljali ili niste podesili kako treba. Previše igrica, možda.

Pa ti idi onda na te druge forume, a ostavi nas da "lecimo komplekse" sa AV ispod petog mesta.

Ne znam stvarno ko ima kopleks jer u 90% rasprava o AV-u idu komentari KAV je bog, KAV je keva, bolji je od Nod-a, vidi ovaj link, KAV ga je rasturio, KAV ima bolje definicije, KAV nije uopste zahtevan, to sto vam se cini da je nekad zahtevniji od Nod-a to je zbog atmosferskog pritiska... Ostavite nas ljudi, vi ste sigurni sa KAV-om, nas ce virusi da iz'edu.

Možda svi ti komentari, koje si lepo naveo, nisu od kompleksa (drugačije bi izgledali da jesu), već od iskustva i činjenica. Svi relevantni testovi AV to potvrđuju.

Ne razumem zašto je ovaj forum bolji od drugih. Na forumu MyCity/Zaštita je Singi postavio isti ovaj test i niko mu nije ništa prigovorio. To je prihvaćeno kao doprinos informisanju o zaštiti računara. Mislim da samo pokazujete svoje komplekse vi koji ne koristite KAV već nešto ispod 5-te pozicije na ovom testu.

Takođe ne razumem zašto moj PIII radi ko zmaj sa KAV-om a vaše triput jače mašinčine kilave? Mora da ste nešto zabrljali ili niste podesili kako treba. Previše igrica, možda.

To što tvoj komp radi kao zmaj znači ili da kav ne radi kako treba ili ti imaš čudan pogled na brzinu kojom komp treba da radi.Do sad nigde nisam video nijednu mašinu koju kav ne usporava pa makar se radilo i o najboljim primercima sa velikom frekvencijom rada procesora i ogromnom količinom rama.Isključi kav na 10-ak minuta i kreći da otvaraš jedan program za drugim i videćeš koliki je tvoj komp zmaj.
Kav jeste best off, ali po koju cenu?Imam 7. av po redu na testu i nemam virusa(provereno kavom).Ja sam zato odgovoran a ne av.

MaxXx je napisao(la):
Pa ti idi onda na te druge forume, a ostavi nas da "lecimo komplekse" sa AV ispod petog mesta.

Ne znam stvarno ko ima kopleks jer u 90% rasprava o AV-u idu komentari KAV je bog, KAV je keva, bolji je od Nod-a, vidi ovaj link, KAV ga je rasturio, KAV ima bolje definicije, KAV nije uopste zahtevan, to sto vam se cini da je nekad zahtevniji od Nod-a to je zbog atmosferskog pritiska... Ostavite nas ljudi, vi ste sigurni sa KAV-om, nas ce virusi da iz'edu.

Bravo MaxXx,da sam smisljao odgovor,verovatno ne bih napisao ovako duhovit ali i ye**no tacan ;).
Ispadosmo mi sto koristimo druge AV(ispod 5. mesta) najvece budaletine.Well,moj komp nema virusa(proveravam i "cuvenim" kav-om),a radi bez kav-a kao pravi Athlon64(a ne pritajeni P1 :d,skriveni P2 :d )

Poz

Naravno da se oseća razlika u brzini sa i bez KAV-a, ali to je zato što on nešto radi. Ako ne želiš dobru zaštitu onda na stavljaj nijedan AV jer svaki se oseća. I nije uopšte strašno, zaista ne vidim gde bi toliko žurio kada su sekunde u pitanju. Ako ti ne treba AV, dok radiš 3D grafiku na primer, isključiš ga jednim klikom miša i eto pune brzine.

Brzina uopšte nije razlog da se ne koristi KAV! To je bilo opravdano u vreme PI i KAV 4.0.

U podešavanjima se može dosta ubrzati rad, spustiš ga na minimum i imaš dovoljno zaštite i brzine. KAV6 može da nadgleda samo novonastale fajlove i kad jednom prođe full scan kompa on zapamti šta ima i radi mnogo brže, itd.
Viđao sam puno P4 koji rade sporije od moje PIII. To nije zbog AV, odnosno KAV-a već zato što nabudže svašta i ne održavaju kako treba. To mora stalno da se čisti i sređuje inače koči i mašinu i KAV koji preko mašine radi. Druga stvar je kompatibilnost programa. Tu može doći do sukoba. Ima i razloga u konkurenciji, sećate se kako je M$ podmetnuo klipove u WIN za Netscape kako bi ga usporio tako da je na kraju ovaj propao iako je u početku bio mnogo brži i bolji od IE. Možda je slična priča i sada, ovo je konkurentska Ruska firma. U testovima AV koje izbacuju Američki PC časopisi često uopšte i nema KAV-a. Ili ga samo pohvale da je dobar, a uporednih detaljnih rezultata kao u ovom testu, nema nigde!

Iako imate drugi AV proveravate 'čuvenim' KAV-om da li ipak imate viruse :eyebrows:

Poslednja izmena:
Neko ko... je napisao(la):
1. Na forumu MyCity/Zaštita je Singi postavio isti ovaj test i niko mu nije ništa prigovorio. To je prihvaćeno kao doprinos informisanju o zaštiti računara.

2. Mislim da samo pokazujete svoje komplekse vi koji ne koristite KAV već nešto ispod 5-te pozicije na ovom testu.

3. Iako imate drugi AV proveravate 'čuvenim' KAV-om da li ipak imate viruse
1. i ja se slazem da je ok kad se ovako daju ti rezultati, pa koga to interesuje (i jos vaznije: ko im veruje!), neka uziva citajuci to! Ja (kao mod na MyCity-ju) nikada ne bih uklonio ovakav post... mada, tamo ima posebna soba bas vezana za zastitu, pa je to mozda drugacije shvaceno...

2. komplekse??? hm... to mi zvuci vrlo glupo! Da li si ti probao neki drugi AV program, osim KAVa? Ja sam koristio (bar po mesec dana) skoro polovinu navedenih programa, a na 17. sam se zadrzao zato sto smatram da svoj posao radi odlicno, a uz to je besplatan! Jednostavno, zasto bih platio (ili radio nesto jos gore ;) ), ako izvanrednu zastitu mogu da dobijem za dz?

3. ja jok :)

Poslednja izmena:
Dovoljno je ne koristiti IE i Outlook/O. Express (ili biti na provajderu/mail serverima sa AV&antispam zastitom) i u 99% slucajeva ste imuni na viruse/trojance/kisele kise.

Onih 1% otpada na blaster/sasser varijante.

kthxbye

Vrh Dno