Šta je novo?

Najlepsa tastatura

vincanity84

Cenjen
Učlanjen(a)
23.02.2011
Poena
170
1. Koja je najlepsa testatura do 100 eura ?

2. Koja je najbolja testatura do 100 eura da svetli?

Hvala

1. Lycosa
2. Lycosa

No, moras da je pipnes da bi osetio glavnu stvar - tasteri su kao gumirani, sto je fenomelan osecaj i jako prija pri kucanju.
Uglavnom, to je bio moj glavni razlog da je uzmem, to i cinjenica da nije prebudzena kao oni Logitech Gxx modeli.

Krajnje nezahvalno bi bilo da ti neko odgovori na ta pitanja kad su oba subjektivnog karaktera.

meni... Apple Aluminium Keyboard

Zavisi po kojim standardima lepsha :) A inace ja nisam video tastaturu koja je i lepa i svetli i dobra za kucanje, moracesh da odaberesh dva od tri...

Sto se mene tiche, najlepsha, najkvalitetnija i najbolja za kucanje je Apple Aluminium Keyboard, samo ne svetli.

Poslednja izmena:
Imao sam razne ali sada kada bih trebao da menjam opet bih izabrao Apple Aluminium Keyboard, koju trenutno koristim.

Meni se na Alu keyboard ne svidja sto nema koji mlatimudijalni taster.

Sidewinder X6 (verovatno subjektivno)

Uploaded with ImageShack.us, ne samo da je atraktivna, nego skidanjem NUM dela bude i manja pa moze na manje radne povrsine (kuburim sa prostorom)! Takodje "+" za Apple tastature (opet male dimenzije)

Uploaded with ImageShack.us

ima dodatne F tastere koje mozes mapirati da ti budu multimedijalni tasteri, ako bas to zelis

A pa cool onda, nisam znao za to.

Lycosa je svakako jedna od najlepsih tastatura, samo mnogo se brzo prlja zbog reflektujuce povrsine. Gumirani tasteri su takodje magnet za prasinu, ali njih nije bas lako ocistiti (zbog trenja izmedju gume i krpe kojom cistite).

najlepsa test .. what ? :)

evo ti najlepse testere:

testera

a, sto se tice tastatura, meni je ubedljivo najlepsa (iako neprakticna) Microsoft arc

ne znam sto ti je neprakticna ja je obozavam. kolegi se tolko dopala da je dve uzeo...
uglavnom ARC, a svetlece tastature su mi fuj.

arc i Apple Aluminium Keyboard

Meni je najbolja Logitech Illuminated (ne wireless, koji isto imam, ali koja nije toliko dobra) zbok taktilnih osecaja pri koriscenju. Apple tastatura bi bila veoma blizu, samo da ima touch cover podrshku za ruke (dugmici na apple tastaturi su mi bolji nego na Illuminated).

edit: tastature koje idu uz iMac mi nikako nisu dobre iz jednog prostog razloga - nemaju numpad, a to je po meni big fail ako se zanimash bilo chime gde treba kucati brojeve.

Poslednja izmena:
moze, od F13 do F19 sta god zelis preko programa SharpKeys

stani bre - jel vi ovde pricate o overall tastaturi (kvalitet, izgled, primena) ili samo o izgledu .. ? ako biramo "najlepsu" zaista nije bitno dal ima neke tastere i neke nema ...

G15
Mislim ima nova za manje od 6k a tastatura ima sve.( i onaj mali ekrancic za pracenje fps-a u igrama preko recimo Afterburnera, nije nista specijalno ali je perverzno :smoke: )

stani bre - jel vi ovde pricate o overall tastaturi (kvalitet, izgled, primena) ili samo o izgledu .. ? ako biramo "najlepsu" zaista nije bitno dal ima neke tastere i neke nema ...

Ma tasteri su tu, samo su programabilni sto nisam znao. Odgovorili su meni na to sto sam mislio da je minus kod apple tastature, a nisam bio u pravu.

Lycosa je svakako jedna od najlepsih tastatura, samo mnogo se brzo prlja zbog reflektujuce povrsine. Gumirani tasteri su takodje magnet za prasinu, ali njih nije bas lako ocistiti (zbog trenja izmedju gume i krpe kojom cistite).
Ta reflektujuca je Lycosa Mirror, koju kod nas tesko mozes naci - obicna Lycosa ima refl. povrsinu, ali se jako lako cisti. Mirror edicija ima i nesto jace osvetljenje sto je mozda ok danju, ali nocu je prejako.
Mene su privukli tasteri, osecaj pri kucanju (a kucam bas dosta), zazirao sam i zbog gumiranih tastera a i zbog refleksije - mislio sam da ce se jako prljati.
No, ciscecnje je jako prosto - kad je iskljucena uzmem vlaznu, dobro iscedjenu krpicu i lepo prebrisem tastere. Sve traje minut a tastatura je posle kao nova - to radim jednom u 10-20 dana recimo.
Inace, ponekad je i usisam (umesto da je tresem), a pre par dana sam usisao Enter taster - nova kesa, usisivac na max i woosh, ode Enter. Izvadih ga iz kese, dunuh trljnuh malo i vratih. Ne moze lakse i lepse.
Zivot sa Lycosom je totalni opozit od onoga cega sam se pribojavao - breeze.

Koliko price o tastaturi - bah.

Ta reflektujuca je Lycosa Mirror, koju kod nas tesko mozes naci - obicna Lycosa ima refl. povrsinu, ali se jako lako cisti. Mirror edicija ima i nesto jace osvetljenje sto je mozda ok danju, ali nocu je prejako.
Mene su privukli tasteri, osecaj pri kucanju (a kucam bas dosta), zazirao sam i zbog gumiranih tastera a i zbog refleksije - mislio sam da ce se jako prljati.
No, ciscecnje je jako prosto - kad je iskljucena uzmem vlaznu, dobro iscedjenu krpicu i lepo prebrisem tastere. Sve traje minut a tastatura je posle kao nova - to radim jednom u 10-20 dana recimo.
Inace, ponekad je i usisam (umesto da je tresem), a pre par dana sam usisao Enter taster - nova kesa, usisivac na max i woosh, ode Enter. Izvadih ga iz kese, dunuh trljnuh malo i vratih. Ne moze lakse i lepse.
Zivot sa Lycosom je totalni opozit od onoga cega sam se pribojavao - breeze.

Koliko price o tastaturi - bah.

Nisam mislio na reflektujuce tastere, vec na ostatak. Kod mene se to prljalo svakodnevno, pa sam morao cesto da briskam. Gumiranim tasterima sam posvecivao posebnu paznju u briskanju, jer njih nije moguce prebrisati krpom u jednom potezu.
Znam razliku izmedju obicne i mirror verzije :).

Poslednja izmena:
Gde ima da se kupi Microsoft Arc u BGu?

i jos bitnije - jel postoji Microsoft Arc u siroj varijanti, sa numpad-om ?

ja imam sebi Logitech UltraX Premium (najbolja ikada napravljena tastatura za one koji vole flat) ali kapiram da bi mi ovaj Microsoft legao pod ruku, jer mi je Logitech vec nagomilao dosta dzema ..

Ne postoji. Imas onu 6000 ili tako nesto, slicnih dimenzija, 10e skuplja, BT sa numpadom (odvojenim). Razmisljam da je uzmem, a opet koji ce mi pored ARC-a, meni je num bas visak...

Da li Apple Wireless Keyboard postoji u varijanti sa risiverom ili isključivo koristi BT?

Kupio bih je odmah da postoji u crnoj boji, ovako bi totalno odudarala od ostalih periferija koje su crne ili tamo sive. Inače sama tast izgleda fenomenalno, upravo ono što želim od tastature.

Slažem se sa Igoricinim mišljenjem, UltraX je takođe odlična, šteta što Logitech nije napravio wireless varijantu. Sada koristim K340 koja je truba u odnosu na UltraX.

BT. Kupis usb BT dongle pa je povezes. ;)

@topic

Apple wirelles, Apple Pro Keyboard (perverzija) i Logitech K800. Te tri su mi bas najlepse. :)

arc je lepsi i crn |>> i otprilke upola manje sam ga platio nego sot je apple kod nas... u momentima ocajanja sam hteo da uzmem apple, jer nema arc u srbiji (kaze kolega ni u sloveniji, a ni u hu nisam video), doneo na kasu u jednoj radnji koja ima slova c i t u sebi, i ovi mi trazili 85e umesto 70 koliko je pisalo na njoj, pa sam im je tako raspakovanu vratio...
strpeo sam se 2 nedelje pa mi je kolega doneo arc iz it na moju veeeliku radost |)
ova bt, sto lici na arc, takodje nije losa, sad mi je zao sto ne znam oznaku...

Nazad
Vrh Dno