Šta je novo?

Najjeftiniji flat internet?

darkos

Čuven
Učlanjen(a)
23.03.2003
Poena
679
Pitanje je u naslovu, koja vrsta pristupa i koji provajder su najjeftiniji? Interesuju me usluge za Beograd, kao i cena pristupa/opreme itd. Eh da, od kablovskih operatera u opticaju je samo SBB (jer drugar koga ovo interesuje ima njihovu kablovsku).

Ono sto sam ja otprilike gledao je ovako:

Kablovski SBB: 256/128 (u lokalu 512/384) Mesecno: 1.350Din Pristupna taksa 1.500Din

ADSL Telekom: 256/64 Kb/s Mesecno: 1.178,82 Zasnivanje odnosa: 1,18Din :D (da li se potpisuje ugovor na xx meseci, citao sam nesto po forumu ali zaboravih...)

Wireless: E o ovome pojma nemam, odem na Veratov sajt i tamo pise:
512 Kbit/s 10 500 din. , Pristupna taksa iznosi 12 000 dinara. (sve bez PDVa :wall: ), sto mi je potpuno besmisleno... valjda vi znate za neku normalniju cenu :)

Hvala unapred svima koji se jave, ovo mi treba za drugara koji se jos muci na dialup-u ;)

E ovo mi je trebalo :D
Najjeftiniji (ali i mnogo kritikovan ovde na forumu) je KBCnet, sa recim ovom ponudom:
Paket 64/64 Kb/s + lokal 128 Cena: 650,00 a ako se plati za godinu dana onda je 325.00 mesecno
I Artcom je jeftin, 600din za 64 ali na njihovom sajtu ne mogu da vidim pokrivenost AP-ovima...

http://www.sbb.co.yu/cms/view.php?id=134

Citiram sa gornjeg linka:

"Za vreme trajanja akcije SBB-a, od 01. juna do 31. decembra 2007. korisnici su oslobođeni plaćanja priključne takse od 1.500 dinara."

Pa mi nekako odatle logicno da od sutra (1. januar) mora da se plati tih 1500din... a mozda sam i propustio neki info na njihovom sajtu, ne znam. :)

>>Zbog velikog interesovanja, nastavlja se akcija besplatnog priključenja na SBB kablovski Internet pod promotivnim uslovima. Akcija će trajati do 31. januara. Svi zainteresovani korisnici biće oslobođeni priključne takse od 1.500 dinara. Prijavu možete izvršiti pozivom našeg Info centra ili putem sledećeg formulara.<<

:)

Pa cene su slicne
Uvodjenje besplatno paketi slicne cene
bolje se opredeli za kvalitet odnosno za ono sto je tebi potrebno
Sbb-najgora moguca firma intrnet veoma cesto ne radi ima probleme tehnicka podrska ko da ne postoji.Ali ima bolji ping i yp od adsla.I ima lokal ako de zanima dl.
Razmisli za sta tebi treba internet pa odluci

I ja sam za kvalitet ali u ovom slucaju drugaru najvise figurira cena pa tek onda sve ostalo... A net mu treba za surf, sitniji dowload, nista posebno.

Pa onda bi mu vjerovatno najbolji bio ADSL. Ja sam na Veratu 512/64, košta 1286 din i mislim da je najjeftiniji flat u Srbiji. Mogao bi naravno biti bolji ali ja sam zadovoljan, za te pare radi dobro.

Ili mozda wireless, neki paket od 64 za ~600din; mreznu vec ima, samo je pitanje pravljenja (k)antene, da li mu je potreban AP ili ne, da li hvata uopste neku mrezu ili ne, itd... U principu, prvo smo hteli da vidimo koje su sve opcije i koliko sta kosta, pa tek onda ide razmatranje sta uzeti.

Bas tako pored toliko jeftinih antena remcenje signala sa kantenom nije bas preporucljivo

I sto bi se cimao za wirles nek uplati adsl 512/64 za 1300 valjda toliko ima

Ako covek vec placa sbb, nek uzme i net...
ako zakljuci da mu flat ne treba (po opisu koji si dao ne treba mu), ima uvek opciju da uzme prepaid (fuj), ali to na adsl-u nema...
wireless... mislim da je to proslost i bacanje para, osim ako dobije opremu za dz...

koja je to najmanja moguca cena za pristojnu kupovnu antenu koja bi radila na jedno 400m od predajnika a pritom ne bi mnogo ometala signal ostalim korisnicima?

I naravno gde ona moze da se nabavi???

Ako covek vec placa sbb, nek uzme i net...
ako zakljuci da mu flat ne treba (po opisu koji si dao ne treba mu), ima uvek opciju da uzme prepaid (fuj), ali to na adsl-u nema...
wireless... mislim da je to proslost i bacanje para, osim ako dobije opremu za dz...

Ima. Razlika je što na Wireless-u trošiš i plaćaš po megabajtu protoka. Uglavnom je cena 1din/MB, a ima gde se dobiajju i popusti na više, a kod ADSL-a postoji i fixni deo i onda se dokupljuju megabajti. Sezam ima OK ponudu za merenje protoka na ADSL-u.

Koritisim Maksnet i KBC (ove druge u prepaid varijanti) i ukoliko tvoj drugar hvata Maksnet, preporučujem njihov minimalan paket.

Nazad
Vrh Dno