Šta je novo?

Najjeftiniji "Dial-Up" Flat

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li neko koristi "modemski" Flat, i kakva su mu iskustva? Konkretno, zanima me da nema ograničenja po pitanju IP adresa, znači da može sa npr. 2 lokacije da se pristupa...

Koristim verat vec skoro godinu dana. U periodu od 9 do 17h.
Sve ide preko isdn-a na 64k
U pocetku je bilo problema. po par sati nije moglo da se konektuje, bar jednom nedeljno ...
U zadnje vreme je super. Da me ureknem.

Mislim da je cena oko 700 din mesecno. Al moras da racunas i telefon koji potrosis !
Ako imas neku drugu mogucnost adsl ili kabl moj ti je savet da se dobro sracunas kad ce da se koristi i koliko pa na osnovu toga vidis dal ti je nesto drugo isplatljivije.

Naj jefitniji dial-up flat koji sam koristio bio je B92 net 450-din.
Mozes ptistupati odakle hoces preko smina, ako te je to zanimalo, a ako hoces da pristupaju dvojca u isto vreme preko jednog account-a probaj Neo Bee provajder. Za ostale se nisam nesto raspitivao presao sam na cable. :-devil-:

http://isp.b92.net/
http://www.neobee.net/

Ja bih ti preporučio Neobee zbog odličnog Neobee Speedy-ja (programa koji kompresuje web strane i otvara ih MNOGO BRŽE). Bez toga ne mogu da živim na dial-upu (waiting for ADSL... :().

Ja od danas poceo da koristim Sezamov flat,cena je 660 din.Sta znam klasika za dial-up.

virke je napisao(la):
Ja od danas poceo da koristim Sezamov flat,cena je 660 din.Sta znam klasika za dial-up.

Ili ako odes do njih onda ti naplate 590 din ;)

Nije frka za 70 dinzi a i nemaju office u Pancevu.

Dugo sam koristio Yubc ali sam presao na Sezam
ne samo sto je jeftiniji nego mi i bolje ide.

Dobio sam neki mail novog provajdera-Infoneta

Uopste nisu losi-najisplativije je uplatiti godinu dana-samo 6000din.

Evo neka iskustva, rado bih čuo i vaša:
YUBC, već 2 meseca, nemam nikakvih zamerki osim cene.
BeoBUG, katastrofa, nema signala po 30min... ali je jeftin...

Mene brine taj Beobug, poslao sam SMS za onaj flat za 150 dinara i ništa ne odgovaraju. Kol'ko sam primetio, skinuli su sa računa. Slao sam mail, ne javljaju se. Idem sutra da kupim bombu da im bacim.

Sta si napisao? Procitah da ne sme da bude prazna poruka.

Inace kod mene Beotel radi dobro koliko dialup to moze, DL konstantno 5.5 KB/s. 625 mesecno, 500 za 21 dan.

Vojkan je napisao(la):
Inace kod mene Beotel radi dobro koliko dialup to moze, DL konstantno 5.5 KB/s. 625 mesecno, 500 za 21 dan.
Moram da probam i Beotel, svi ga hvale. A i jeftiniji je od YUBC-a (YUBC je kao Sezam za 2.5meseca :( )
Jel ima neko na Sezamu, kakva je konekcija, Download?

ZoNi je napisao(la):
Šta radiš ti sa tim Avatarima, menjaš ih svakih 2 sata?!? :D

thunderchase je napisao(la):
Mene brine taj Beobug, poslao sam SMS za onaj flat za 150 dinara i ništa ne odgovaraju. Kol'ko sam primetio, skinuli su sa računa. Slao sam mail, ne javljaju se. Idem sutra da kupim bombu da im bacim.
Uplati mi 150Din kredita i ustupiću ti moju šifru... :d :D :d

Poslednja izmena od urednika:
Sto se BUG-a tice ima prekida ali ipak radi.... Moraju se citati komentari i obavestenja

@thunderchase
Sistem ponekad kasni i nekad ih moras "cimnuti" da aktiviraju nalog.
Mislim da ce ti odgovoriti ( vikend je - ni kod drugih provajdera cesto nema nikog u tehnickoj podrsci )

Poslednja izmena:
SuperStarr je napisao(la):
Jel ima neko na Sezamu, kakva je konekcija, Download?
Do pre ~3 meseca mi je radio isto kao i Beotel sad, ne znam da li se u medjuvremenu pokvario.

@Vojkan: Napisao sam im "Hvala!" u poruci. Kako naivno od mene ;) ...

@sasa022: Pa kažem ti da sam im poslao e-mail. A poruku sa zahtevom sam poslao (mislim) u sredu ili četvrtak, znači nije vikend.

@thunderchase
Ja i oni kojima sam preporucio BUG nismo imali problema.Ni sa porukama na 1818 ni sa 3318.

pre neki sat sam otvorio flat nalog i prošlo je sve bez problema.
trenutno koristim taj nalog i sve radi cakum-pakum, za sada.
inače već par meseci koristim bug i sve radi vrlo dobro, da ne kažem odlično.

posle ovog džaba flata će mo videti da li će opasti kvalitet.

ps @thunderchase: sačekaj malo sa tim bombardovanjem dok potrošim ovaj flat i sate koji su mi preostali.
pps ovaj post ne treba shvatiti kao reklamu ili anti reklamu :D

Poslednja izmena:
Koliki ti je protok? Kod mene je isao oko 4.5 KB/s dok je na sezamu i beotelu 5.5 (kao sto rekoh gore).

u zadnje vreme kad rikne kablovski koristim eunet to je ocaj da veceg ocaja nema... veza puca redovno ako ne onda protok posle par minuta stane pa moram sam da se skinem... uzas... a drze cene kao ptt-e da je to neopisivo zalosno :mad:
btw imam od skora i taj dz. :d beobug za sada sto sam se konektovao par puta radi bolje od euneta lol.

Poslednja izmena:
Vojkan je napisao(la):
Koliki ti je protok? Kod mene je isao oko 4.5 KB/s dok je na sezamu i beotelu 5.5 (kao sto rekoh gore).
Slično kao kod mene. Samo što se ja konektujem na 44.0-45.2Kb pa mi je DL na BeoBUG-u 4.8Kb a na YUBC-u 5.2Kb. Ne mogu da dostignem tih 5.5, predpostavljam zbog razvučenih i nastavljanih (na više mesta) 30m kabla... :d

Da li Beobug jos uvek sljaka?!

A kakav je m:FLAT 042 120 320? Sestra je ovdje uplatila 6 mjeseci flat za 999 dinara. Kolika je cijena impulsa ovdje - naisao sam negdje na informaciju da je oko 0.3644 dinara? Prema tome, to izadje u skupoj tarifi nekih 13 dinara po satu (ako ja tacno racunam) za ovaj m:Flat sto se tice cijene za telefonske impulse:

Impulsni interval za broj 042/120-320 prema tarifnom sistemu Telekoma Srbija je 120 sekundi u vreme jakog saobraćaja, odnosno 240 sekundi u vreme slabog saobraćaja što je 50% niža cena u odnosu na lokalni poziv.

Poslednja izmena:
Gde na sajtu Lelekoma :S: :S: :S: imaju tarife za 042 brojeve ?

Najjeftinije je ako kupis Colin disk za 200 dindzi, dobijes CD(ako ga ne volis, sibnes ga u djubre), dobijes broj, mesecni flet....milina :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno