Šta je novo?

Najjeftinije resenje :)

acakololec

Cenjen
Učlanjen(a)
04.03.2011
Poena
154
Pozdrav svima.
Koristim bezicni internet, od opreme imam grid antenu i AIRLIVE WL-1600USB http://www.airlive.com/product/WL-1600USB. Sve radi OK vec par godina, medjutim sada sam kupio i laptop pa bih vas zamolio da mi predlozite najjeftinije resenje kako da povezem internet na laptop. Trenutno preko PC share-ujem mrezu i laptop sam povezao kablom sa PC, medjutim hteo bih da bude preko wifi. Probao sam da koristim i connectify ali mreza stalno puca i dosta je slabiji protok u dnosu na vezu sa kablom. Bilo bi lepo da predlozite i neko resenje za nezavisnu mrezu, tj da uslov da imam net nebude da PC uvek radi.
Ako treba jos neki podatak tu sam.
Hvala svima

Treba ti neki jeftin Access Point ili ruter sa WiFi. Umrežiš njega na kompjuter i namestiš za internet sharing. Možeš i da ubaciš neku WiFi karticu i sa njom da isto uradiš ali će domet biti manji. Što se tiče uslova da net uvek radi i bez PCa, onda ti treba ruter preko koga možeš i da primaš internet i da ga širiš, to su uglavnom oni sa 2 antene.

Ma gde to pa da zavisi od toga jel mu PC upaljen... Ima covek potrosi vise struje za 2 meseca sa upaljenim kompom nego sto kostaju AP i wifi ruter. Kupi Access Point neki bilo koji, moja preporuka wa500g jer je jeftin (2200din) a dobro radi i uzmi npr wifi router wr740n (1900din) pa lepo odvrni antenu sa usb kartice i navrni je na ap, ap vezi kablom na wan port od wr740n, jedan kraj u komp a laptop na wireless i resio si sve probleme.

Kod nas za pristup netu koristimo IP, gateway, DNS, a ne pasword i username, dali ce to predstavljati problem da napravim nezavisnu mrzu pomocu AP i rutera na nacin koji ste mi predlozili?
hvala

Znas li ti uopste sta je to MIMO? O boze...

Aco bilo koji AP moze da se podesi tako... kakav je to provajder uopste pobogu.

Kupio sam Reinkjet wr720 i trenutno sam namestio da radi kao ruter a pritom share-uje mrezu sa PC koji je prikcen na bezicni net. E sad mene interesuje kako da podesim da ovaj ruter istovremeno bude AP i ruter, ima tu mogucnost. Ja podesim sve kao sto je na PC, i IP, Subnetmask, Gateway i DNS, sa laptopom se konektujem na mrezu ali prijavi gresku da ima problem sa DNS.
Hvala

Pored Reinkjet wr720 kupio sam i TP link wr740n. wr720 sam namestio da radi kao CLIENT a wr720 kao AP. PC sam vezao za AP kablom a laptop bezicno.
Hvala

Zbog cega je ikonica za mrezu sa zvezdicom? Sve radi odlicno, konektujem se bez problema ali ikonica je od samog pocetka takva.

Hoce windows tako da zabaguje, posle restarta bice na staro.

Ma probao sam sve opet isto. Ne pomaze ni restart. Uvek kada ukljucim racunar tako stoji.

Multiple In, Multiple Out (bih reko' o Bože )

Pa dobro a kakve to veze ima sa tvojim odgovorom? Napisao si da mu bilo koji mimo ruter moze resiti problem.... ajd kako zivota ti? Sta ce njemu mimo uopste....? MIMO je samo jedna od tehnologija a ne i mogucnost da wifi ruter nesto radi kako si ti zamislio (u ovom slucaju da zameni sve to... sta sve to?). I sad se cudis sto pisem o boze.... pa stvatno, o boze.

Vrh Dno