Šta je novo?

najjeftinija adsl varijanta?

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
moj drug ima obican dialup koji (valjda zbog PCM/dvojnik-a) ne prelazi 20kbit-a.
internet mu treba samo za email, tako da bi mu i 64Kbit-a bilo dovoljno.

koja je najjpovoljnija varijanta adsl-a? (ima li iko da nudi pakete kod adsl, ne flatrate) da li da pokusa sa isdn? da li uopste moze nesto od toga sa PCM?

Ali moze da proba da se prijavi kod Telekoma za ADSL, pa ga mozda skinu sa PCM-a.

Ali moze da proba da se prijavi kod Telekoma za ADSL, pa ga mozda skinu sa PCM-a.

Moze ali onda mora da uzme flat paket jer telekom ne nudi pakete sa merenjem protoka. Jedino onaj 256/64 da uzme, on je valjda oko 1000din. Za malu doplatu ipak ima 1024/128.

edit: ili da napravi foru, prijavi se kod telekoma, ovi ga skinu sa pcm-a, bude mesec dana kod njih(samo da se ne navuce na neku promociju) i onda trazi MIK i predje kod nekog drugog providera koji ima u ponudi paket koji mu odgovara :p

Poslednja izmena:
Hm, prevideo sam taj deo posta, da ne bude flatrate. Kako kaze ona poslovica, ne moze i jare i pare, batali telefonsku zicu, ako nema uslova ni za kablovski ostaje kao alternativa neki wireless ili 3G mobilni internet.

^
Pa nije bas pitanje ko je najjeftiniji vec kako da dodje do adsl-a uopste..

Poz

Moze ali onda mora da uzme flat paket jer telekom ne nudi pakete sa merenjem protoka. Jedino onaj 256/64 da uzme, on je valjda oko 1000din. Za malu doplatu ipak ima 1024/128.

edit: ili da napravi foru, prijavi se kod telekoma, ovi ga skinu sa pcm-a, bude mesec dana kod njih(samo da se ne navuce na neku promociju) i onda trazi MIK i predje kod nekog drugog providera koji ima u ponudi paket koji mu odgovara :p

nece moci ove noci,telekom ima ugovornu obavezu na 12 meseci,a sto se tice toga da mu internet treba samo za email,koliko nas je tako razmisljalo u pocetku,a sad ni 8000 kb/s nije dovoljno:d:d,ni hard od 160gb nije dovoljan,ma sve je premalo kad imas adsl na flat:banana:

Imam pitanje kada bi se prebacio na PTT adsl kako mogu dobiti taj wireless router? Da li se za njega doplaćuje?

Da, ali se mora doplatiti 200din mesecno ako zeli povezati 2 i vise kompjutera i 300din mesecno ako zeli wireless ruter. Cena izadje ista kao kod Telekoma.

Zasto bi to radio kada moze i da kupi kao sto je colt rekao wi-fi ruter ili switch ili ne znam ni ja sta.Switch dodje 500-600 dinara pa moze da umrezi 4 kompa ako hoce.Ili uradis kao ja i uzmes asus wl-530g wi fi ruter i em dobujes wireless em dobijes jos 2 porta viska kada sve povezes..

nece moci ove noci,telekom ima ugovornu obavezu na 12 meseci,a sto se tice toga da mu internet treba samo za email,koliko nas je tako razmisljalo u pocetku,a sad ni 8000 kb/s nije dovoljno:d:d,ni hard od 160gb nije dovoljan,ma sve je premalo kad imas adsl na flat:banana:

Pa zato je i mislio da upadne u neku akciju 3 meseca za dz pa ako mu se ne svidi da raskine ugovor a ostace mu mogucnost da se poveze na adsl kasnije kod nekog drugog ali mislim da od toga nema nista ali ajde..

Imam pitanje kada bi se prebacio na PTT adsl kako mogu dobiti taj wireless router? Da li se za njega doplaćuje?

Mislim da su omi poprilicno neozbiljni sa ovom akcijom jer kao sto mozes da procitas na njihovom sajtu :
- Mesečni zakup ADSL modema sa mogućnošću povezivanja više računara u mrežu za fizička lica iznosi 200 dinara.
- Mesečni zakup ADSL modema sa mogućnošću povezivanja više računara u mrežu bežičnim putem za fizička lica iznosi 300 dinara.
..tako da mislim da oni ocekuju da im celo trajanje ugovora tj. koriscenja adsl-a placas nadoknadu od 200 tj. 300 dinara.Kao sto sam gore napisao switch mozes i sam da kupis za smesne pare a wireless ruter koji ja koristim je oko 3.5k..
Tako da mislim da je odgovor na tvoje pitanje da, doplacuje se i placao bi 300 dinara vise mesecno ali koliko dugo ne znam ali ako nisu normalni kao sto izgledaju mislim da bi mogao da placas sledecih deset godina i nijma ne bi bilo cudno uopste..

To all Poz

Znači koliko sam ja shvatio najbolja varijanta za mene je Telekom jer tamo dobijem nekakav EchoLife HG520s Home Gateway preko koga mogu da povežem dva kompa i jedan notebook i to sve po ceni od 1.4k mesečno. Ako se varam nek me neko ispravi.

Pa jednim delom si u pravu.Ono sto je problem u celoj prici je da ne znam koji se ruter dobija kao standardna varijanta.Mogu da ti daju hg510 koji je obican adsl ruter a mogu i da ti daju hg520 koji je wireless ruter ako nemaju ovih 510.Wireless ruter se naplacuje 2000 dinara ali dva drugara su uzeli net kod telekoma i ni jedan nije trazio wireless ali su dobili hg 520 bez nadoknade.Pa ne znam dali je situacija kako te zabode ili imaju samo hg520 u ponudi..Poz

Znači koliko sam ja shvatio najbolja varijanta za mene je Telekom jer tamo dobijem nekakav EchoLife HG520s Home Gateway preko koga mogu da povežem dva kompa i jedan notebook i to sve po ceni od 1.4k mesečno. Ako se varam nek me neko ispravi.

trenutna najpovoljnija finansijska varijanta (za prvih godinu dana) je da iskoristis novu Telekom promociju http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=201846
1425x9/12=1069 din mesecno prve godine 1425 din posle 12 meseci

povoljinije je na duze staze ptt http://www3.ptt.rs/o_nama/cenovnik.php
(dobijas jedno portni ruter za dz ali nije sigurno kad ces dobiti slobodan port kao kod telekoma)
cena je (1400*3)+(1260*3)+(1190*6)/12 = 1260 din mesecno prve godine 1.120 din posle 12 meseci

ja da sam na tvom mestu ja bih uradio "genitalnu" :d varijantu

- iskoristio bih promociju telekoma i obezbedio sebi port u centrali i cenu 1069 din mesecno
- posle isteka 12 meseci presao bih na ptt sa migracionim kodom i na dalje opet bi imao povoljniju cenu od telekoma 1260 din mesecno

Vrh Dno