Šta je novo?

najjednostavniji Music Maker

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
dakle - ocu da pravim muziku. e al pazi sad - sta sve prolazi danas kao kvalitetna muzika, meni u opste ne treba neki ubi boze program.

ocu bukvalno da neke svoj misli spakujem u par bitova, uz par background zvukova, i perkusija.

Fruti lups je - meni previse komplikovan. u stvari nije - ali to je program koji JEDINO mozes da naucis, ako ti ga neko pokazuje, dzaba tutorijali i sve, mora neko kog mozes u svakom trenutku da pitas - "a kako ovo" da stoji pored tebe.

sulud fact - Basshunter iskljucivo koristi fruti lups, i nista drugo, u pravljenju svojih muzika.

e, meni treba neki easy music maker, koji je cenjen od strane interneta, za eventualnu podrsku. m ?

za primer, recimo, evo vam kako je ovo jednostavna melodija, a pritom imam slicne u glavi, a pesma je svojevremeno medj crnom populacijom bila ultra hit:

[youtube]EV6LxK1HPZ4[/youtube]

obratite paznju da u bilo kom trenutku nema vise od 3 sloja.

Jel sviras nesto? Ja koristim garage band na macu, ali imam input gitaru i midi keyboard. Previse mi je genericki sve u fl-u, ne mogu da zamislim da se muzika pravi tako sto prevlacis kvadratice na neku liniju. Bez nekog real instrumenta nema muzike.

ma, treba mi da sample-ujem par bitova i da napravim matricu za neku rap stvarcicu :) "kvadratici" mi savrseno odgovaraju

Za bilo sta sto radis u zivotu treba neko znanje, tako i za komponovanje, ne treba cak da znas da sviras neki instrument, dovoljno je da imas komp i voila, eto muzike. Ako te mrzi da se potrudis malo i provalis kako se koristi fruity loops ili bilo koji drugi sequencer, onda ti nema pomoci.

Mislim da sve sto je jednostavnije od fl-a nema nekog smisla. Imas gomilu tutoriala na netu, na dohvat misu su ti. Ali opet ti je potrebno i malo muzicke teorije, a tesko ces je savladati bez nekih najjednostavnijih klavijatura ili gitare. Nije bas tako lako pretociti neke melodije koje ti se javljaju u neki audio fajl.

uh, nisi me skapirao. razumem se u muziku povrsno, ali mi taman toliko treba.

hteo sam da pitam za sledecu analogiju :

popraviti Juga VS popraviti Hondu Accord
PREMA
koristiti xxxxxxx VS koristiti fruity loops.

znam da sam primera radi na PSX-u koristio neki blesavi DJ program, sa kojim sam mogao da napravim 90% priblizno tacno ono sto ocu, za sta bi mi u frutiju trebalo bar 5 puta toliko vremena. samo "redjam kvadratice", pa proverim

pravim matricu za rap pesmu, ne komponujem Bahov Badiner.

Ok, ali ja stvarno ne znam za nesto jednostavnije od fruity loopsa, a da odradjuje isti posao. Nego, jel imas ti neke ideje za tekstove? Ja se ovako iz hobija malo bavim komponovanjem, imam nekoliko rifova i bitova ili cega vec, ali nemam tekstove.

mheh, ja sebe bez preterivanja mogu da nazovem freestyler-om, sto je na srpskom jeziku jako tesko, i uglavnom ispadne lose/uzasno. zapravo poslednji put da sam nekog cuo da je to dobro odradio je bio Bane Sunshine jos 2000te.

elem, imam sulud mozak za te stvari, ne kao cinjenica za hvaljenje, vec cisto odgovor na tvoje pitanje.

ideja mi je bila da napravim neku jutub zaebanciju, anonimus. a kapiram da bih privukao krdo ljudi na kanal, cisto radi zabave.

ako treba da se dokazujem, cu da opalim u roku od 7-8 minuta pesmu o benchmarku :d

Ajd onda da napravimo nesto u duetu. Ja vec imam snimljene neke stvari, ti si zaduzen za fristajl i eto nam materijala za youtube. Naravno prvo nesto za benchmark baci, ajd baci fristajl na "papir" pa posalji.

evo odma, ali da zacinimo malo - poezija u cetvercu sa istom rimom:

Benchmark forum, geek-ovi su svuda
overklok procesora, gde nastaju cuda
ako IT ucis, ti onda prodji tuda
jer za 'vaki overklok trebace ti m*uda

Vlasnik benchmark sajta je surovi peca
sto kad prodje ulicom, poplase se deca
za sve teske stvari ima, u rukavu keca
savice te recima, ko soko stark pereca

Medju njima je i kutija, moderator besni
sto visok je dva metra, i krvave mu desni
da bi proso njega, stoji prolaz tesni
on sto je lud, to ljudi nisu svesni

Na forumu imamo i Vozaca iz Japana
to je na istoku jedna zemlja strana
vozi hondu sivik, kojoj nema mana
i pazari Apple proizvode svakog drugog dana

A kad smo kod Apple-a, i kovacm sad tu je
pise na temi o windows-u, i sa Eplom truje
za njega je windows masina bez struje
a u stvarnosti ceo dan po iTunes-u psuje

al kad ovde dodjes, ne brini se nista
mnogima glava uopste nije cista
raznih ludih ljudi, al nema dva ista
al ipak dobrih ljudi je prevelika lista

super savete ti daje, clan Superstarr
pametno zbori VIP member CAR
Borab odmah prelazi na stvar
IzNoGooD resava svaki PC kvar

sirNemanjapro brine da niko ne lupeta
Weasel je majstor za uklananje shteta
silverglider je admin sa drugog kraja sveta
svi rade vredno, bez marioneta

i tako Igoritza o Benchu rime pise
mozda su super, a mozda su i klise
jer za dobru pesmu, treba malo vise
a ne 5 minuta, da ne stigne da dise

naravno, sve je ovo *******cija, i blage veze nema sa bacanjem rima, samo sam demonstrirao :) nemoj sad da mi flejmujete slucajno :d

Poslednja izmena:
:laugh: :Klanjanje

Gotovo - sad definitivno moras da napravis i mjuzu :type:

Kakva crna *******cija covece pa ti ako nisi konkurisao za VB-a, taj show treba da se samounishti. Pokopao bi sve tamo...i uzeo pare i opet bi bio popularan, mozda malo vise nego sada.

uh, nisi me skapirao. razumem se u muziku povrsno, ali mi taman toliko treba.

hteo sam da pitam za sledecu analogiju :

PREMA

znam da sam primera radi na PSX-u koristio neki blesavi DJ program, sa kojim sam mogao da napravim 90% priblizno tacno ono sto ocu, za sta bi mi u frutiju trebalo bar 5 puta toliko vremena. samo "redjam kvadratice", pa proverim

pravim matricu za rap pesmu, ne komponujem Bahov Badiner.

Na ps1 si koristio Music 2000, bese popularna *******cija u svoje vreme... Inace, imas Magix music maker, onda gomilu E-Jay-eva i ostalih zezancija, sve su to prosti programi, secam se dok sam bio mladji voleo sam da slazem sarene pravougaonike :D, doduse bese za trance, ne za rap.

Inace, sto Kutiji krvare desni? Osveta? :D

PREMA

a zasto mislis da je toliko komplikovano popraviti hondu accord(2003-2008) u odnosu na juga?....da li to pises iz iskustva?

sorry na ofu,ali nisam mogao da odolim...:)

Kale gospodar vremena

E Igoritza mogu da zamislim na sta bi to licilo da odvojis malo vise od 5 min na pisanje. Aj ozbiljno sastavi neki lep tekstic, ja ti u medjuvremenu mogu poslati neke "semplove" pa da sklopimo nesto. I trebalo bi odvojiti neki kao refren i to je ot.

nadji negde Magix music maker cini mi se... tu samo trpash loop-ove i gotovo

@Igoritza Najjaci si lik na forumu svega mi :)

Vrh Dno