Šta je novo?

Najjednostavniji 5v mod

vaxil

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2007
Poena
330
Čini mi se da ovde još nije pominjano pa evo:
Sa 4-pinskog konektora venta sam nožićem odsekao one iskošene stranice (najkraće) i potom spojio molexe obrnuto. To je sve, vent radi na 5v, a da bi se vratio na 12v potrebno je samo opet obrnuti molexe.
Mogu da okačim fotke, ako objašnjenje nije bilo dovoljno jasno.

Ja sam to isto radio dok nisam kupio fan-kontroler.
Valjalo bi samo pomenuti da kada se zamene te dve (5v i 12v) faze da se taj molex ne zaboravi pa na njega nakači HDD. To baš ne bi valjalo, mislim. I pošto se iseče deo plastike sa molexa, pa metalni deo bude malo više površinski izložen, mora se povesti računa o izolaciji istog izolir-trakom. Kada se ovo ima u vidu, potpuno jednostavna i bezbedna budževina.

Poslednja izmena:
Ja sam naopako ustekao molex u molex primenjujuci grubu silu.
Cak sta vise, nije bilo ni potrebno nesto sile da se ulozi :d

Valjalo bi samo pomenuti da kada se zamene te dve (5v i 12v) faze da se taj molex ne zaboravi pa na njega nakači HDD. To baš ne bi valjalo, mislim.

Odlično misliš. Preduhitrio si me sa upozorenjem.

Imao sam priliku da posmatram pogrešno spajanje neke kineske varijante za spoljno spajanje diska preko USB-a kod koje napajanje ide preko ispravljača i sam konektor koji ide u HDD je nešto utanjen i kao manji.

Reakcija je bila vrlo munjevita i efikasna, trajalo je samo delić sekunde.

A sto jednostavno nisi zamenio mesta zutoj i crvenoj zici na molexu od venta?:)

Kontakt iz muskog molexa si mogao da izvuces bez ikakvog secenja. Dovoljna bi ti bila jedna pinceta (da stisnes limcice sa obe strane pin-a i da ga izvuces). Sa tropinskog konektora ventilatora skidanje je jos lakse: tankim srafcigerom pritisnes metalne kontakte (nalaze se sa na bocnoj strani 3-pinskog konektora) i povuces provodnik.

Lepo je kad postoji vise od jednog resenja.
Ok, sledeći put radim kako iskusniji kažu.

Obavezno taj molex oznaci da slucajno ne zaboravis da si promenio mesta zicama.

Vrh Dno