Sirius9
Čuven
- Učlanjen(a)
- 09.09.2007
- Poena
- 525
Kome je dosadno nek čita, ostali GOTO: ------
Pitam se zašto baš mene pronađu raznorazni likovi (ne samo ženskog roda :d) kad im negde zapne ili imaju neko pitnje vezano za hardver &/or softver, postaje definitivno smarajuće jer bez obzira koliko ja njima objašnjavao da ja nisam enciklopedija (kada bi rekao google instead ne bi shvatili težinu ideje) i da nemam odgovore na sva pitanja opet mi s vremena na vreme ode po sat-dva vremena telefoniranja ne bi li onako "on-line" rešili pitanja tipa zašto mi se pojavljuje xyz poruka na ekranu i šta ona znači (d ne prenesem doslovce "šta me pita"
), zašto mi ne radi internet (ipak ima samo milion mogućih razloga za to, nije mnogo, primenićemo sistem eliminacije) i tome slično. Evo baš me kolega prošle nedelje cimao, zašto njemu ne radi tv kartica i šta bi tu mogao da bude problem... na stranu to što ja nikad nisam koristio taj tip dodataka na svom kompu a i to što na našem tržištu ima samo 1000 različitih modela većinom bez traga i glasa o postojanju čak i na zvaničnim sajtovima cenjenih proizvođača (ako uopšte imaju sajt), ..."neće da prikaže sliku, gde da kliknem? šta da upišem?"
ja: "a gde ti je kutija od te kartice, tu imaš cd sa drajverima i softverom"
on: "pa, bacio sam ja to, jel problem da bez toga središ"
ja: :wall:
nedelju dana sam potrošio listjući forume, specifikacije, gledajući youtube filmove ne bi li našao za burazera neki lap "da je OK i tako oko 35-40k" na kraju on uzme ono što mu se svidelo na licu mesta, onaj nije ni pogledao :wall:
a pošto ja ne volim da učim sledi mi popravni: drugarica hoće lapa-topa, sve je njoj to lepo, ništa ne razume ali mora da ima barem 3Gb memorije, zašto, pa nekako joj 2Gb deluje malo...
Tako mi i treba kad neću da učim...
U svakom slučaju, ovom prilikom 2 pitanja:
------
- koji brend za svoje notebook-ove na našem tržištu daje najdužu garanciju?
- da li ima novih modela laptopova u ponudi kod nas koji podržavaju instalaciju XP-a (ako budem morao da joj držim obuku za win 7 mogu slobodno da odem u sušaru i da se obesim međ šunke :smoke: )
P.S. I zašto sam ja sve ovo napisao, pa da bi znali da niste sami :d:d:d
Pitam se zašto baš mene pronađu raznorazni likovi (ne samo ženskog roda :d) kad im negde zapne ili imaju neko pitnje vezano za hardver &/or softver, postaje definitivno smarajuće jer bez obzira koliko ja njima objašnjavao da ja nisam enciklopedija (kada bi rekao google instead ne bi shvatili težinu ideje) i da nemam odgovore na sva pitanja opet mi s vremena na vreme ode po sat-dva vremena telefoniranja ne bi li onako "on-line" rešili pitanja tipa zašto mi se pojavljuje xyz poruka na ekranu i šta ona znači (d ne prenesem doslovce "šta me pita"
ja: "a gde ti je kutija od te kartice, tu imaš cd sa drajverima i softverom"
on: "pa, bacio sam ja to, jel problem da bez toga središ"
ja: :wall:
nedelju dana sam potrošio listjući forume, specifikacije, gledajući youtube filmove ne bi li našao za burazera neki lap "da je OK i tako oko 35-40k" na kraju on uzme ono što mu se svidelo na licu mesta, onaj nije ni pogledao :wall:
a pošto ja ne volim da učim sledi mi popravni: drugarica hoće lapa-topa, sve je njoj to lepo, ništa ne razume ali mora da ima barem 3Gb memorije, zašto, pa nekako joj 2Gb deluje malo...
Tako mi i treba kad neću da učim...
U svakom slučaju, ovom prilikom 2 pitanja:
------
- koji brend za svoje notebook-ove na našem tržištu daje najdužu garanciju?
- da li ima novih modela laptopova u ponudi kod nas koji podržavaju instalaciju XP-a (ako budem morao da joj držim obuku za win 7 mogu slobodno da odem u sušaru i da se obesim međ šunke :smoke: )
P.S. I zašto sam ja sve ovo napisao, pa da bi znali da niste sami :d:d:d