Šta je novo?

Najcudniji problem u mom zivotu!

5Ronic

Cenjen
Učlanjen(a)
11.04.2011
Poena
154
Pozdrav, da vam opisem problem pa da cujem vase misljenje!
Desavalo mi se da kad kuciste skinem sa naponskog kabla ili jednostavno nestane struje, pri paljenju ploca pocne da pisti, medjutim desavalo mi se da kad resetujem bios ili na bateriju ili dzamper on se upali i napise mi CMOS SETTINGS WRONG, press F2 load default itd i onda se normalno upali i sve je ok dok ponovo ne skinem kabl on napajanja da ga izduvam od prasine ili slicno! Sve sam probao: menjao bateriju na ploci, menjao memoriju i slotove, kupio nov produzni kabl, flesovao bios na najnoviju verziju, kupio novo napajanje od 600W, uradio nov sistem, i opet mi se isto desavalo. Skoro sam dobio savet od coveka koji drzi servis kaze mi da mi ploca nije dobro pricvrscena na kuciste. Danas sam primetio da nema donja 2 srafa na ploci te sam ih zavrnuo, medjutim kako sam prikacio kablove i pritisnuo dugme On-Off na napajanju pozadi komp se sam ukljucio a da nisam pipnuo dugme gde se normalno pali komp, tj samo vrte kuleri, a nista se ne desava tj niti pisti ploca niti bilo sta baca na monitor. Ugasim ponovo i skinem ta 2 srafa i onda se najnormalnije ukljucio komp i sad se ponovo normalno ponasa! Izlapeo sam vise nema sta nisam probao! Moze li me neko posavetovati? Hvala unapred!

To mnogo liči, specijalno kada kažeš "Danas sam primetio da nema donja 2 srafa na ploci te sam ih zavrnuo", na neki kratak spoj između ploče i pozadine. Izvadi ti to lepo sve napolje pa sastavi jednu po jednu stvar tako da vidiš šta se događa.

Zvuči kao čuveni problem - ploča postavljena bez distancera, nadam se da nije to...

Mozda imas hladan lem na ploci,meni je tako ploca slicno radila,kad je malo iskrivim ona proradi kad je vratim u da kazem normalan polozaj onda nije htela da radi,opet kazem to je slucaj kod mene bio,mozda je i kod tebe slicno.

1. baterija (to si probao nije)
2. pištanje ako se čuje ima više vrsta, ako je 1 1 1 to je memorija, ako je 1 1 2 to je matična ploča ili grafička, ili ako zavija kao sirena to je procesor (u tvom slučaju to je ploča)
3. hladni lemovi (najverovatnije)

Slazem se sa CountMike-om, rasturi sve pa pazljivo sklopi i ne zaboravi da slikas poziciju konektora pre rasturanja, ako nisi siguran gde tacno idu.

Mislim da si u pravu, i meni je bilo cudno kako nece da radi kadzavrnem. Rasturicu ja sve pa ponovo sklapati!

Ili jednostavno kad "zavrnes" ta dva srafa vratio si plocu u njen prirodan polozaj a tokom rada ploca se zagreva i ako je bila u nepravilnom polozaju mozda je poprimila zakrivljen oblik. Izvadi je i pogledaj sa strane, ako je kriva moguce je da kada je ispravis srafovima izgubio si kontakt (lemove na nekom delu ploce).

Nazad
Vrh Dno