Šta je novo?

Najbrze nalepiti titl na film...cime?

scouser

- Box -
Učlanjen(a)
01.01.2005
Poena
775
Pitanje je jasno iz naslova... kojim programom najbrze I najjednostavnije mogu da nalepim titl na film? Treba mi za avi I mkv mada I podrska za jos formata ne bi bila losa. Treba mi zbog dlna,glupi media serveri ne pustaju titlove bez transcodinga iako nije potreban,bolje mi onda da nalepim titl nego da mucim masinu...

Scouser - svetski megacar

Ja u mkv ubacim sa mkvtoolnix. Titl nije nalepljen, ali se nalazi u mkv fajlu, ako me razumeš. može da se isključi, ako ti ne treba.

Ja u mkv ubacim sa mkvtoolnix. Titl nije nalepljen, ali se nalazi u mkv fajlu, ako me razumeš. može da se isključi, ako ti ne treba.

+1

Odavno koristim mkvtoolnix i stvarno je dobar i brz program za muxovanje titla ili zvuka u filmu.

Razumem te,ali meni ipak treba program koji ce bukvalno zalepiti titl kao npr. AVI RECOMP,mada on to jako dugo radi,ima transcoding u dva prolaza,otelis se dok ne zavrsi.Naravno,on koristi virtual dub.
Ono za sta mi treba da titlovi budu nalepljeni a ne spakovani u kontejner je dlna...media serveri prave problem oko svih titlova koji nisu bukvalno zalepljeni na film.
Bilo bi lepo kad bih nasao program koji lepi titlove a da ih ne enkoduje...verovatno to nije ni moguce....

Ja nisam viđao da je to moguće. Moraćeš da transkoduješ.

A odakle puštaš te filmove? Da li je problem samo do plejera?

Ja nisam viđao da je to moguće. Moraćeš da transkoduješ.

A odakle puštaš te filmove? Da li je problem samo do plejera?

Nisam ni ja vidjao,zato i pitam.
Problem je u media serveru koji imam na laptopu,putem dlna pustam filmove na tv ali nijedan od servera nece da povuce titl zajedno sa filmom. Ustvari hoce ali onda radi transcoding I to mi zakuca procesor. To mi se ne svidja I ***.
Probao sam bar 10 media servera I gomilu ovih programa za titlove I dzaba. Izgleda da cu odustati od pokusaja,sve sam ja to generalno znao ali sam se nadao da ima neke pomoci. Hvala u svakom slucaju.

Razumem te,ali meni ipak treba program koji ce bukvalno zalepiti titl kao npr. AVI RECOMP,mada on to jako dugo radi,ima transcoding u dva prolaza,otelis se dok ne zavrsi.Naravno,on koristi virtual dub.
Ono za sta mi treba da titlovi budu nalepljeni a ne spakovani u kontejner je dlna...media serveri prave problem oko svih titlova koji nisu bukvalno zalepljeni na film.
Bilo bi lepo kad bih nasao program koji lepi titlove a da ih ne enkoduje...verovatno to nije ni moguce....

Iako se koristi termin lepljenje, titlovi se ne lepe na sliku pa da imaš dva sloja - sliku odozdo a titlove odozgo. Lepljenje se radi tako što se originalni pikseli dekompresovane slike zamene novim tako da obrazuju oblik slova titlova. Pošto je slika promenjena, ona se mora ponovo kompresovati. Tako da ne postoji način da nalepiš titlove na film bez rekompresije.

Iako se koristi termin lepljenje, titlovi se ne lepe na sliku pa da imaš dva sloja - sliku odozdo a titlove odozgo. Lepljenje se radi tako što se originalni pikseli dekompresovane slike zamene novim tako da obrazuju oblik slova titlova. Pošto je slika promenjena, ona se mora ponovo kompresovati. Tako da ne postoji način da nalepiš titlove na film bez rekompresije.
Kroz silne pokusaje to sam skontao samo si mi sad strucno objasnio. Hvala.

E,a kad zapakujem titl u kontejner I pustim ga na laptopu,uopste mi ih ne prikazuje. Verovatno treba da ih ukljucim,jel tako? Koristim Gom I ne vidim tu opciju. Neki savet? Drugi plejer?

Ako ih gom ne prikazuje idi u subtitles i trebalo bi da ih vidi. Inače meni super radi sa mpchc.

Nazad
Vrh Dno