Šta je novo?

Najbrži USB stick/flash drive od 4GB

mladen2008

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2009
Poena
320
Koji bi mi najbrzi usb flash od 4gb preporucili? Najvaznije mi da brzo cita, a za pisanje mi nije bitna brzina.
Hvala unapred na odgovorima!

Odgovara li ovako nesto
http://www.gigatronshop.com/products/show_product/18990/55
18990_v.jpg

Transcend 4GB USB JetFlash 600, 32/10 MBs

Kingston je tesko njesra u zadje vreme, izbegavaj ga. Preporuka za Transcend, imam dobra iskustva sa njim, i sigurno neces pogresiti kupovinom jednog od njihovih flash-eva.

sandisk cruzer contour...
ili uzmi neku sandisk sd karticu ( neku extrem ili extrem pro ), citac kartice u obliku usb flash-a i vozi 300 na sat..

+1 za transcend ali samo JetFlash 600 što se tiče brzine. druge serije su im takođe kvalitetne ali nisu tako brze.

Što se tiče kingstona imaš dva scenarija - da dobiješ neispravan u startu ili da ti se pokvari posle mesec-dva, treće nema :D

+1 za transcend (istina, koristio sam verziju 16GB)

mozda je vredno reci da serija JetFlash 600 ima razlike u brzini pisanja, u zavisnosti od gabarita pa je tako read kod 4GB = 10MB/s, 8GB = 12MB/s, a 16 i 32Gb imaju read od 18MB/s.

da dodam da ima i jeftinije od cene koja je na linku u postu #2.

Poslednja izmena:
^^/^ da, pogresno sam kucao, tako da > read = write.

za mene, jedina "mana" je kapica, "capless" mi vise odgovaraju.

osim toga, postoji maloprodaja sa jos (malo) povoljnijom cenom.

Poslednja izmena:
nema potrebe da i ja preporucujem jetflash :D
sjajna stvarcica. osim sto je jedan od stvarno retkih ciji mi se dizajn dopada ima i sjajne brzine. iznenadio sam se kada sam video da radi na deklarisanim brzinama, sto nije slucaj sa svim flashevima.
samo pazi prilikom kupovine koji uzimas. isto izgledaju serije pa se i prodavnicama desi da pomesaju. na samom pakovanju su napisane brzine 32/12 vidljivo pa neces imati problem.

ja sam moj jet flash pazario u neptunu. tamo je bio najjeftiniji u tom momentu. uporedio sam cene sa svim vecim radnjama. mozda je bio i na akciji jer je prodavnica bila novootvorena.

a moram da dodam za kingston
da dobiješ neispravan u startu ili da ti se pokvari posle mesec-dva, treće nema

ne znam kako i zasto, kingston 4gb kupljen pre vise od 3 godine i dalje radi bez problema. necu da hvalim kingston kao kvalitetan flash, ali eto, ima i trece

daj link ako je još jeftinije

nisam siguran da je to u skladu sa pravilima...

uostalom, mislim da svako ko iole prati maloprodaju kod nas, zna tih nekoliko firmi koje uvek imaju najpovoljnije cene. na kraju, kao sto sam i naveo - radi se o malo povoljnijoj ceni, reda par stotina dinara i to za 16GB varijantu. kod 4GB razlika je zanemarljiva.

kontam da je viphouse, a veruj mi što se tiče tih pravila za reklamiranje bole me uvo. kad bench bude opet imao prodavnicu neka onda brane postovanje linkova ka drugim radnjama, ovako nemaju prava. a i za ona tri linka gore nisam dobio nikakvu opomenu.
forum je mesto gde neko zatraži pomoć a ovi drugi, ako umeju, mu i pomognu ;)

što se tiče cene viphouse jeste jeftiniji baš tih par stotina din ali je problem što moraš to kod njih u radnji da pazariš, na telefon se uglavnom ne javljaju kad god sam zvao a na mail ne odgovaraju uopšte. dok malo skuplji atom šalje paket najkasnije sat vremena od trenutka naručivanja (a zna se do kad se naručuje u toku dana ko nije iz BG-a, kao ja) i uvek pozovu da kažu da su poslali.

Koji bi mi najbrzi usb flash od 4gb preporucili? Najvaznije mi da brzo cita, a za pisanje mi nije bitna brzina.
Hvala unapred na odgovorima!

Moja preporuka je da kupiš neki Transcent JetFlash(2A,160 ili 110) a ako dolazi u obzir neki veći onda kupi Corsair Flash VoyageGT 16Gb.

...jos ako podrzava "online recovery" ihhhhh, kud ces bolje, ja sam tako ortaku vec dva puta spasavao podatke :)

^ovo mislim u pozitivnom smislu, nema sarkazma :)

Write je 18 a read je 32.
evo i niže cene http://www.atom.rs/?sid=2474

a da se pohvalim, ja uzimam ovo za koji dan http://www.atom.rs/?sid=2472 - razvaljotka :D:d:D
dok ovi http://www.gigatronshop.com/products/show_product/19026/55 imaju lošiji model za puno više novca
Kakva crna "razvaljotka", nemoj da zezas... :p

Ovo su bre razvaljotke, kako ti kazes... teskasi, a ultra-brzinci :smoke:

Rage XT je deklarisan na 27MB/s read i 25MB/s write... a GTR na 34/28 MB/s ;)

P.S. Kada se pominje "najbrzi USB flash od 4GB", kako naslov teme kaze... mislim da brzeg od OCZ ATV Turbo-a, tj. ekvivalentnog mu Rally2 Turbo modela nema. Bar se ja nesto ne secam da videh brze...
Nji'ove specifikacije su "up to" 35MB/s read i 30MB/s write. Zaista ne znam ima li brzih, makar po fabrickoj deklaraciji.
Zverski flesevi, samo je gre'ota sto se jako tesko mogu pronaci... a i sto se nikad nisu proizvodili u vecim kapacitetima - postoje samo verzije od 4 i 8 giga.

Sto je najgore - HD Tach i HD Tune to jednostavno ne vide :)

Tako, prijavljuju mi nekih ~22MB/s za write, npr.... dok je u "real life"-u pak sasvim druga prica.
Tako, bas sam radio testove stopericom (jedino merodavno :D), i za jedan film od 700MB, za koji mi na Cruzer Micro (koji, po HD Tach-u, ima upis od 14MB/s) treba 1 minut i jedna sekunda - na Patriot-u mi ta ista operacija traje 34 sekunde, dok je na Corsair-u to gotovo za nekih 31-32s.
Takodje, 4 DivX-a (daklem, 4 puta po 700 mega) - na Cruzer-u to traje 4 minuta i 3 sekunde... na Patriot-u pak 2:20, a na Cors-u 2:02.

Drugim recima - ovi flesevi su prakticno duplo brzi po upisu u odnosu na SanDisk Cruzer Micro, koji mi, kao sto rekoh, HD Tach deklarise na 14MB/s... dok su ova dva, navodno - bar po HD Tach-u - tek 50% brza ;)

Uostalom, evo grafikona sva tri:

Prilozi

• Corsair Flash Voyager GTR.PNG
    Corsair Flash Voyager GTR.PNG
    37.1 KB · Pregleda: 33
  • Patriot Xporter XT Rage.PNG
    Patriot Xporter XT Rage.PNG
    33.5 KB · Pregleda: 34
  • SanDisk Cruzer Micro.PNG
    SanDisk Cruzer Micro.PNG
    34.3 KB · Pregleda: 28
Kakva crna "razvaljotka", nemoj da zezas... :p

Ovo su bre razvaljotke, kako ti kazes... teskasi, a ultra-brzinci :smoke:

Rage XT je deklarisan na 27MB/s read i 25MB/s write... a GTR na 34/28 MB/s ;)

P.S. Kada se pominje "najbrzi USB flash od 4GB", kako naslov teme kaze... mislim da brzeg od OCZ ATV Turbo-a, tj. ekvivalentnog mu Rally2 Turbo modela nema. Bar se ja nesto ne secam da videh brze...
Nji'ove specifikacije su "up to" 35MB/s read i 30MB/s write. Zaista ne znam ima li brzih, makar po fabrickoj deklaraciji.
Zverski flesevi, samo je gre'ota sto se jako tesko mogu pronaci... a i sto se nikad nisu proizvodili u vecim kapacitetima - postoje samo verzije od 4 i 8 giga.

ma idi čoveče znam ja za te modele ali daj ti meni lepo link sa kog da ih poručim kod nas.

Nazad
Vrh Dno