Šta je novo?

Najbolji smart telefoni (po bench korisnicima)

Moj i dalje koristi staru Nokiju C1. Pre nekoliko meseci je menjao operatora, pa je mesec i po dana čekao da stigne kod iz Finske za dekodiranje telefona, ni to ga nije pokolebalo.

Tih Palm Treo :)

Samo Siemens-FeTAp kad sam gajbi.
I brojcanik kad kada vrebam po sokacima nocu kasno.

Moj i dalje koristi staru Nokiju C1. Pre nekoliko meseci je menjao operatora, pa je mesec i po dana čekao da stigne kod iz Finske za dekodiranje telefona, ni to ga nije pokolebalo.
Vrh. Ali ipak je moj ćale jači. Moj ćale imao prepiad. I svaki mesec dve crvene na dopune. Kažem mu ja - ćale, daj da te prebacim na postpaid. 600din mesečno a imaš 100 minuta ka svima plus 500 ka MTS i fiksnoj. Može. I još mu uzmem Tesla 6.1 fon. Posle par meseci, dolazi kod mene. Da mu raskinem ugovor. Plaća po 2-3 hiljade. Ja kako. Ne zna. Uđem ja na moj MTS. Kad ono ka jednom broju pozivi svi od pola sata i jače. Pitam ja ćale koji ti ovo broj. Izvadi on blokče (da blokče) i nađe - kaže Mile šumar. Ja kažem, pa šta pričaš sa njime pola sata. Kaže on, šta pričam. Pozovem čoveka i pitam ima drva/nema drva, marš u k. Ništa. Ode on. Ja se setim. Odem do njega. Ćale - da li pritisneš crveno dugme kad završiš razgovor. Kaže on jok. I meni klikne. Ladno oboje ne stisnu crveno. Našla se dva.... Ćale mi vratio fon, posle toga nastavio da koristi Nokie. A Mile isto vratio deci fon (dobio za rođendan) - jer je čuo glasove iz njega i posumnjao da ga priluškuju.

To je mislim bilo 2015/2016. Tek 2021. uzmem ćaletu ponovo smart fon. Pomenuti realme. I to pošto je zaboravio obe Nokie 230 na krovu od auta i izgubio negde uz put. Uzmem mu jednu Nokiu 230 i taj Realme. I to pod izgovorom da idem za Grčku i da mora da mi se javlja preko vibera. Što je i radio posle.

@likurg – pretpostavljam šta te je asociralo da otvoriš ovu temu – prekjučerašnji odgovor u temi "Zanimljive i smešne slike..." na sliku o ubacivanju foto dugmeta na novi Iphone (sad gledam temu, vidim da je taj post sa Sony Ericsson-om izgleda izbrisan)... I mene je to asociralo na jedan od meni omiljenih telefona:

Sony Ericsson C901 GreenHeart - odličan kvalitet izrade, fenomenalne fotografije i odličan kvalitet zvuka u slušalicama (za to vreme). Kompaktan i lep.
se-c901-gh-2.jpg
se-c901-gh-3.jpg

Od ostalih bih izdvojio pretposlednji - HTC U11 (Amazing Silver), fenomenalan telefon isto, ekran, kamere, zvuk, slušalice, gimmick sa squeeze funkcijom, kvalitet izrade i izgled - staklo i boja. Zamenio sam ga zlatnom sredinom, Samsung A52S, ali to je s konja na magarca...
29572884_1739601196097985_8329420296224385319_n.jpg

Spomenuo bih još jedan, ne tako vrhunski, ali meni svojevremeno vrlo drag telefon - Nokia 5510
Dovoljno je reći da je bila posebna zbog te querty (ili z) tastature, oblika i fazona... Nakon što je odsvirala svoje kod mene, prosledio sam je bio mami, koja i dan danas kaže da joj je to bio najpraktičniji telefon za korišćenje. :)
1200px-NOKIA_5510_blue_topview.jpg

Najjači utisam u to vreme je ostavio Galaxy S4 active, ujedno moj prvi android telefon bio sam prezadovoljan njime, jedino kamera i kvalitet izrade nisu bili na nivou prethodnog modela Nokije N8, ali sve ostalo je bilo bolje. Najviše sam voleo ljudima oko mene da pokazujem vazdušne geste.

Drugi najjači utisak bio je kada sam kupio Honor 8, kog imam i dan danas. Mnogo bolji kvalitet izrade u odnosu na Galaxy S4 active i baš je bio wow efekat posebno jer je bio dosta tanji.

Pošto je Honor 8 ostavio dobar utisak na mene odlučio sam da kupim Honor-a 20, pandana odlične P30 serije i sada legendarnog Kirin 980 čipseta i dalje se sećam wow efekta kada sam ugledao odnos stranica od 19.5:9 i dijagonalu od 6.1 inch-a, bilo je baš veliko.

Telefoni koje nisam imao ali su ostavili wow efekte na mene su 6600, N70, N79, N95 8gb, N97, K850i, Lumia 920/1020, Xperia Z, Galaxy S6 edge, Mi mix, G2/G3, P20 pro, Mate 20 Pro i Galaxy Note 10+

Koristim vec 4 godine Huawei P Smart Z...Odlican telefon, prednja pop up kamera, nema rupe na ekranu...Prezadovoljan sam. Zamenicu ga tek kad se raspadne.

Najjači utisam u to vreme je ostavio Galaxy S4 active, ujedno moj prvi android telefon bio sam prezadovoljan njime, jedino kamera i kvalitet izrade nisu bili na nivou prethodnog modela Nokije N8, ali sve ostalo je bilo bolje. Najviše sam voleo ljudima oko mene da pokazujem vazdušne geste.

Drugi najjači utisak bio je kada sam kupio Honor 8, kog imam i dan danas. Mnogo bolji kvalitet izrade u odnosu na Galaxy S4 active i baš je bio wow efekat posebno jer je bio dosta tanji.

Pošto je Honor 8 ostavio dobar utisak na mene odlučio sam da kupim Honor-a 20, pandana odlične P30 serije i sada legendarnog Kirin 980 čipseta i dalje se sećam wow efekta kada sam ugledao odnos stranica od 19.5:9 i dijagonalu od 6.1 inch-a, bilo je baš veliko.

Telefoni koje nisam imao ali su ostavili wow efekte na mene su 6600, N70, N79, N95 8gb, N97, K850i, Lumia 920/1020, Xperia Z, Galaxy S6 edge, Mi mix, G2/G3, P20 pro, Mate 20 Pro i Galaxy Note 10+
Nokia 8 masterpiece. Isto kao i Nokia 808. Na žalost, software nije ispratio hardware. Ostali su na Symbianu posle Windows. A trebali su preći na Android.

Kolega na poslu još vuče Honor 20 Pro. Uzeo kad i ja Huawei P20 Pro. Ja posle promenio na Mate 20 Pro pa na P30 Pro. On ostao dosledan. Radi mu i dalje kao sat.

Bila je to ljubav na prvi pogled :love:

Nijedan telefon me nije toliko impresionirao na prvi pogled. Nazlost, kratko se zadrzala kod mene zbog problema sa kamerom, pa je kupljen K Zoom, sto ce se ispostaviti kao odlicna odluka.
Po meni, u tom trenutku najkompletniji telefon na trzistu.

PS. Nepravda sa L1020 ispravljena posle 10 godina :LOL:

Poslednja izmena:
HTC EVO 3D

Uff, kako se sada osećam matoro zbog ove teme.
Prvi telefon Nokia 5110, nije smart ali moram da ga pomenem kao prvi susret sa mobilnim iz 1999 godine, a i za mene je bio smart tada.
Nakon toga se promenilo mnogo telefona (smart i dumb), ali ono što je ostavilo utisak od smart telefona (jer su donosili novo iskustvo) kroz sve ove godine su:
Motorola MPx200,
Nokia 6600,
Nokia N72,
Sony Ericsson P1,
HTC Hero,
Apple iPhone 3G,
HTC Desire
U međuvremenu (i nakon toga) je bilo još dosta telefona, ali nisu donosili ono oduševljenje kao ovi navedeni...

Ja ne znam da li danas postoji neki fon sa kojim bih mogao da snimim neki 3d content. Imam 2 LG 3D TV-a i baš bih voleo da mogu da snimim neki 3d sa porodicom na moru i sl.

Sam HTC Evo 3D ni kad se pojavio nije imao neku kameru. Šteta što tu tehnologiju nisu implementirali u neki flagship. Možda bi istorija išla drugačije za 3D televizore. Da smo mogli sebe i naše namilije da gledamo u 3D.

Alcatel ništa?😉
Za sirotinju...
Ostalo u sećanju besplatne govorne poruke,cimneš prijatelja i znaš da je poslao.😂

Alcatel ništa?😉
Za sirotinju...
Ostalo u sećanju besplatne govorne poruke,cimneš prijatelja i znaš da je poslao.😂
Moj prvi fon - Alcatel 997D. Mislim da je bio ultra popularan u Srbiji. Kupio sam ga u čuvenoj prodavnici na slovo L.

Prvi mob koji sam koristio je bio Panasonic GD92.
Posle njega su se ređale Nokie i svaka je bila zanimljiva i za mene bila najbolja u tom trenutku (3310, 6110 kameleon, 6210, 8210, 6630, N82).
Samsung Note 2 sam koristio godinama bio je odličan.
Sledeći koji me je oduševio je N20U i kada je dosadilo da se borim sa “Eksinosom” i glupostima oko signala, pregrevanja uzeh IP 14PM koji trenutno i više nego dovoljan za svakodnevnu upotrebu.

Poco F2 8/256 mi je nesumnjivo ostavio najjači utisak, jer sa njim radim baš sve. Xperia Pro MK16i je bio moj prvi Android i dugo mi je trebalo da prežalim što nema telefona bez tastarture, a Blackberry Priv je bio preskup (oko 800€) i Lumia 520 je trebalo da bude privremeno rešenje. Međutim, izađe 8.1 Update 2, uradim interop, ažurirao se i sve je letelo. Nokia 6233 je dumb koji se kod mene najduže zadržao i svašta preživeo dok mi bukvalno nije spalo dugme za stišavanje, e onda sam ga prodao.

Nokia E70, nenormalan dizajn, a opet jak HW...
SE P1i i m600i, slični HW , ali je P1i ipak bio ozbiljnija spravica
HTC HD2 verovatno omiljenija spravica koju sam ikada imao i ikada ću imati, i možda najveći gap u odnosu na konkurenciju, proporcionalno trenutku objavljivanja
HTC Desire Z, jedan od jačih dizajna sa tastaturom
HTC One Max, Sony Z Ultra, Galaxy Note slični po obliku/veličini, od starta kad su se pojavili, preferirao sam veće ekrane...

Ubedljivo najjači telefon, ikona, miljenik, moj neprežaljeni - Samsung Galaxy S6 Edge +. Znači ne običan, ne samo Edge već Edge +. Reklama za njega kada leži na "stomaku" i svetluca ljubičasti lightshow sa edge ekrana dok klasična muzika ide u pozadini je na mene ostavila takav utisak prestiža, da je to bio jedan od razloga koji me naterao da odem preko da radim jer kupiti ga sa našim prihodima u to vreme je bila misaona imenica(2015). Tako sam i otišao na odredjeno vreme preko i kupio ga u Houston, USA, za skoro 1000USD zajedno sa ClearView maskom koja je za to vreme bila pojam(vide se notifikacije i vreme kroz masku, AOD)u istoj boji kao on, Titanium Gray ako se ne varam, slušalice koje su išle uz njega kada se priključe su u tandemu sa telefonom davale zvuk koji ja nikad do tad pa ni do sad nisam čuo, displej njegov koji je bio bolji od realnosti i nijedan telefon nije mogao ni da mu pridje, sećam se u Italiji kada sam ga video prvi put uživo i uzeo u ruke, ulazim u radnju a ona ide u dužinu i ja gledam jedan po jedan telefon (Samsung bio na kraju) a voleo sam i Sony uzimam neki Z ili Xperiu kazem aha ok ništa spec idem dalje gledam još par telefona sve ok ništa wow, kada sam došao do njega na kraju i video taj SuperAMOLED uživo i taj dizajn i osećaj u ruci, svi ostali telefoni su delovali neozbiljno i smešno -igračke. Nazad u Srbiju kada sam se vratio ljudima su padale vilice svaki put kada ga izvadim iz dzepa kao i meni samom. Na moju nesreću 2 godine kasnije mi je bio ukraden i iako sam umešao sve moguće organe reda nisam uspeo da ga vratim. Posle njega do dan danas su svi ostali telefoni bili samo uteha.

Kako je zvucao Era Ojdanic na tom telefonu ? Bolje nego kad si u satri s njim ?

@Lacić spomenu S4 Active, kad izađe telefon tamo 2013/2014 uzeo ga ja reko imam dete i ima 3 godine sve i svašta dira, telefon najviše, pa reko da se osiguram da ne nastrada. Biće mleka, hrane igračaka, bacanja tel i sl. kad 6 meseci dete ga pipnulo nije ma ni kap vode na njega nije pala i mislim se ja mogu da ga zamneim i uzmem nešto što želim. Zamenim ga za Note 3 i drugi dan kako sam ga uzeo ulazim u kupatilo da oribam da žena ne dira hemikalije zbog ćerkice, telefon stavljam na stočić, sluške u uši i krenem da ribam. Okrećem se u jednom trenutku, na rukama sredstvo za ribanje, i kako rukama krećem nešto da uzmem kapne sa ruke i direktno u slušalicu telefona. Sva sreća ništa nije bilo, koja sreća i slučajnost.

Definitivno najveci utisak na mene kada sam sa caletom uzimao
Ericsson A1018s
1726754582583.png
ja sam taj telefon nasledio kao klinac a bio sam bas klinac i meni je to bilo tada svemirski brod, nakon toga sam dobio legendarnu 3310, pa sam se posle toga lozio kad su izasli telefoni sa polifonim melodijama. Prvi takav telefon mi je bio MC60 SIemens, ali sam ga izgubio posle mesec ipo dana , nakon toga sam dobio k510 ubrzo, posle od svojih para kupio prvi telefon D600 Samsung , pa prvo android motorolu Defy, i prvi telefon preko interneta Xiaomi redmi 1s. Svaki od tih je imao neku svoju epohu i utisak...bilo je nesto i izmedju toga, ali je ovo bas imalo svaki obelezni trag. Sve posle ovoga je manje vise samo specifikacija bolja i to je to..

@Lacić spomenu S4 Active, kad izađe telefon tamo 2013/2014 uzeo ga ja reko imam dete i ima 3 godine sve i svašta dira, telefon najviše, pa reko da se osiguram da ne nastrada. Biće mleka, hrane igračaka, bacanja tel i sl. kad 6 meseci dete ga pipnulo nije ma ni kap vode na njega nije pala i mislim se ja mogu da ga zamneim i uzmem nešto što želim. Zamenim ga za Note 3 i drugi dan kako sam ga uzeo ulazim u kupatilo da oribam da žena ne dira hemikalije zbog ćerkice, telefon stavljam na stočić, sluške u uši i krenem da ribam. Okrećem se u jednom trenutku, na rukama sredstvo za ribanje, i kako rukama krećem nešto da uzmem kapne sa ruke i direktno u slušalicu telefona. Sva sreća ništa nije bilo, koja sreća i slučajnost.
Dok sam imao S4 active, par puta sam prao telefon sa sve sapunom pod mlazom vode, bez ikakvih posledica. Prestao sam tek kada sam negde pročitao da nije preporučeno da se drži pod mlazom vode

HTC HD2

Izuzetan kvalitet izrade i mogućnost korišćenja različitih softvera gde sam pored Windowsa 6.5.5 koristio u dual-boot preko kartice razne verzije androida a probao sam na isti način još par OS...

I dimenzije su bile taman - ni preveliki ni premali telefon.

Moj prvi Android nakon dugogodišnjeg korišćenja Sony J10i2 ELM je bio legendarni Nexus 5.(Dugo sam odolevao pametnim telefonima 🤪)
I zaista koristio sam ga čak do prošle godine uz povremeno "kanibalizovanje" drugih neispravnih telefona iz oglasa. Verzija sa 32GB i belim leđima.
Nexus-5-White_1200x1200.jpg

Uglavnom i sad radi, jedino što ne radi zvuk pri razgovoru, osim ako se uključi spikerfon. Može da se sredi, ali dojadilo više servisiranje 😝
Uglavnom najdraži telefon, sa kojim sam prošao mnoge software vratolomije i razne avanture. Odličan odnos cena/ performanse.

Od svih telefona koje sam imao, najviše me je svojevremeno impresionirala moja treća i poslednja Nokia, 5800. Bio je to Nokijin odgovor na iPhone, jedna izuzetno korisna i sposobna spravica po pristojnoj ceni, prvi moj telefon koji je imao GPS i mape. Baterija ladno trajala po 3 dana, stereo zvučnici, jak LED, švajcarski nožić među telefonima. Telefon se dobro prodavao i ja sam očekivao da će Symbian moći da lako nastavi tranziciju na touchscreen, ali ljudima je propaganda nabijala na nos iPhone koji u poređenju sa 5800 nije mogao ništa i morao je da se puni svaki dan, i tu je negde u elektronici napravljen zaokret od korisnog ka fensi.

Ne znam je li nekome poznat sajt www.mowned.com. Može zanimljiva hronologija da se napravi.
Na slici su moji telefoni od 2001. do danas.
Nije bilo nekih high end mašina.
Izdvojio bih:
  • Nokia N79 - 4GB ROM, Symbian OS, WiFi, Carl Zeiss optika na kameri, Youtube, rotiranje ekrana, GPS koji odlično radi(Garmin konkretno) i najbolja stvar od svega FM transmitter(žal za tom opcijom i dan danas traje)
  • Samsung Galaxy Nexus I9250i, što napisa neko od kolega gore moj prvi Android telefon koji je radio odlično, bez ikakvih lagova, tečno, imao odličan displej i kameru. Po meni u to vrijeme bolji od Galaxy S3 u svemu.
mowned-kiiika.png

Poslednja izmena:
Meni je u odličnom sećanju ostao Xiaomi MI3.
Odličan telefon u to vreme uz veoma pristupačnu cenu.

xiaomi-mi3-456-2-ezgif.com-webp-to-jpg-converter.jpg

htc hd2. Jedini telefon koji sam kupio dva puta. Toliko me je drzala nostalgija.

Imao gomilu Samsunga i iPhonea. Vec neko duze vreme zakleti Apple fanboy.

Posto je OP napomenuo da se osvrnemo samo na smart telefone:

HTC Magic - zato sto mi je to bio prvi punokrvni pametni telefon i moj prvi Android. Kuglica za navigaciju je bila tako zgodna. Nedostajala mi je na narednih par telefona.

HTC One - telefon koji je za to vreme bio cudo nevidjeno po dizajnu, materjalima, performansama

iPhone 4 - dizajn tog telefona mi je i dan danas jedan od najlepsih

iPhone 5S - telefon koji je predobro stario

Bila su to vremena modovanih romova, JBovanih iPhonea i raznih sim unlock zafrkancija.

Nazad
Vrh Dno