Šta je novo?

Najbolji sateliti i sat. kanali

Rockwell

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2002
Poena
619
Zdravo svima,

uskoro postajem vlasnik jednog DVB sistema pa me zanima koji sateliti pustaju "najbolje" kanale.

mene pre svega interesuje NBA, muzika, filmovi na engleskom
znaci zanima me satelit i kanal na kome ima gore navedeno

cuo sam da je Hispasat dobar satelit ali nisam imao prilike da gledam kanale koji se sa njega emituju.

unapred zahvalan na odgovorima
pozdrav svima

Uzmi sistem sa motorom i antenu od 2m, pa ćeš da gledaš sve satelite.
Pored Hotbirda i Astre kao satelita sa najviše zanimljivih programa zanimljivi su i Sirius, Thor i Astra, a naravno i na ostalihm se nađe zanimljivih sadržaja, naravno uz odgovarajući modul i karticu jer sve što valja je skremblovano.

ahh rado bih sve to kupio ali nemam kintu :)

za sada ce biti fiksni sistem od 1.20m, mozda i 2 komada
jeftinije nego pokretni sa automatskim pozicionerom ali naravno nije bolje
zavrsice mi poso dok neskupim lovu za ono tvoje navedeno

astru i hot bird pokricu sa jednomo antenom i dva lnb-a, a drugi tanjir ne znam gde da usmerim
znaci pre svega me zanima NBA i filmovi na engleskom

inace u sistem ulazi i dvb kartica za komp. sto znaci da cu moci da pratim kodirane kanale

pozdrav

Da li mi mozete proslijediti url ili mail gdje bih se informisao o ponudi sat sistema i pitanje za merlina je sta bi preporucio od opreme za neku skromniju kucnu varijantu ?

pozdrav svima

Ko kupi zaseban risiver nece se mnogo nagledati skremblovanih kanala!

merlin je napisao(la):
Zar nije jeftinije umesto dva pokretna uzeti jedan sa motorom i pozicionerom

pa ne znam ni ja vise, malo je jeftinije , ali...uhh
znas kako, najbolje da uzmem jedan fiksni za pocetak
a kad skupim malo para i drugi sa vecom antenom ali pokretni,
i na kraju cu imati jedan tanjir koji ce biti usmeren ka nekom favorite satelitu, a pokretni sa velikom antenom da seta po potrebi.

mislim da mi je ovako najbolje, jer bolje da imam odmah satelit pa makar i fiksni nego nista :)
inace to me kosta 70e 1.20m

a komplet sa 1.40m aluminijumskom antenom, lnb-om, automatskim pozicionerom i motorom kosta oko 215 evra, toliko je u Kraljevu.

pozdrav

bobby63 je napisao(la):
Ko kupi zaseban risiver nece se mnogo nagledati skremblovanih kanala!
Bilo šta da kupi neće se nagledati skremblovanih kanala jer sisteme druge generacije još uvek ništa ne otvara.

Rockwell je napisao(la):
pa ne znam ni ja vise, malo je jeftinije , ali...uhh
znas kako, najbolje da uzmem jedan fiksni za pocetak
a kad skupim malo para i drugi sa vecom antenom ali pokretni,
i na kraju cu imati jedan tanjir koji ce biti usmeren ka nekom favorite satelitu, a pokretni sa velikom antenom da seta po potrebi.

mislim da mi je ovako najbolje, jer bolje da imam odmah satelit pa makar i fiksni nego nista :)
inace to me kosta 70e 1.20m

a komplet sa 1.40m aluminijumskom antenom, lnb-om, automatskim pozicionerom i motorom kosta oko 215 evra, toliko je u Kraljevu.

pozdrav
Moj savet ti je kad nesto kupujes da uzmeš kvalitetno jer ćeš u suprotnom da se kaješ.
Evo nekoliko saveta:
Možeš da uzmeš fiksni sistem i kasnije da dodaš leđa na anteni i motor to nije problem, mada nije neka velika razlika u ceni za pokretni LNB+leđa+motor i nepokretni dva LNB.
Razlika u ceni je pozicioner.
Nisi rekao da li uzimeš risiver ili karticu. Ako uzimaš karticu imaj na umu da Sky Star2 karticama treba pozicioner. Ako uzimaš risiver onda ga uzmi sa integrisanim pozicionerom.
Što se tiče tanjira ako hoćeš sve kanale da primaš razmisli o anteni od 2m jeste da je dosta skuplja ali vredi, jer na satelitima kao što su Sirius i Hispasat ćeš teško sa manjom antenom imati dobar signal kad je oblačno a možda i kad je sunčano. Ja imam 1.2m antenu sa motorom, Echostar2600 risiver i Seca, Viaccess i Irdeto module i jedino se kajem što odmah nisam uzeo veći tanjir, što planiram uskora da ispravim.

Nazad
Vrh Dno