Šta je novo?

Najbolji rezac?

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Elem, ljudi... sve te price o 52x rezacima... Jel neko gledao review-ove... Koji je overall najbolji rezac, odnosno, bitno mi je da pravi najmanje gresaka pri recimo 40x snimanju :)

pa

plextor ne bi trebalo da pravi probleme

byMaX je napisao(la):
Elem, ljudi... sve te price o 52x rezacima... Jel neko gledao review-ove... Koji je overall najbolji rezac, odnosno, bitno mi je da pravi najmanje gresaka pri recimo 40x snimanju :)

Ako je takva stvar, onda bi pod tackom razno NEMOJ da rezes brze od 32x !!! Kako god da je dobar/hvaljen rezac ili medijum.

Ma nekad je i 16x mnogo... pogotovu u kombinaciji sa superiornim medijumom tipa SmartBuy :rocket:

byMaX je napisao(la):
bitno mi je da pravi najmanje gresaka pri recimo 40x snimanju :)

To što neće da napravi nijednu grešku pri snimanju (čak i sa 52x) ne znači da ćeš imati disk koji svuda može da se čita (ili bar ne max. brzinom).

Pogledaj dole banner pa ces videti koj je najbolji rezac za tu cenu:beat:
Taj LiteOn 48x jako fino radi a kosta oko 60e, a moze se nadograditi njegov firmware pa ce raditi kao 52x:)
Po testovima nije najbrzi rezac ali pravi malo C1 gresaka sa vecinom medija, dok C2 gresaka uglavnom i nema.
DAE nisam ni spomenuo, gde briljira.
Pogledaj malo na:
www.cdrinfo.com
www.cdrlabs.com

Yamaha F1 scsi verzija :)

plex na ex

Plex, plex i samo plex!

C1 C2

Koji program moze da mi odskenira CD i prikaze C? greske ?

Re: C1 C2

Golden je napisao(la):
Koji program moze da mi odskenira CD i prikaze C? greske ?

Mislim da je najbolja implementacija skeniranja C2 grešaka na LiteOn-u. Čini mi se da postoji i neki poseban program za te svrhe, ali ono što sigurno imaš je CD Speed, odnosno CD Quality Test iz istog. C1 greške ne mogu da se očitaju sa amaterskom opremom i mere se samo na audio diskovima.

LiteON ti je najbolji rezac kod nas trenutno, a kao sto je receno kosta oko 60 - 65 eura. Mozes ga nabaviti u Novom Sadu u PIN-u, Subotica - u DIT-u, a za BG ne znam tacno, ali treba kontaktirati PIN iz NS-a pa ce ti oni reci s' kime saradjuju u BG-u.
Sto se tice novog TEAC-a (52x24x52x), ovaj uredjaj nije los, ali mu je "napumpana" cena. Neisplati se uzeti novog TEAC za gotovo 30 eura vise nego LiteON-a, slozices se. Uz to treba uzeti i u obzir i poslednje testove gde su se nasli bas ova dva modela. Testirani su pri brzini pisanja od 8x, 16x, 32x. LiteON se pokazao kao precizniji(manje gresaka prilikom pisanja), a brzina mu je bila bas ta koja i pise.
Dosta se ovde vodilo diskusija na temu da li LiteON ili LG. LG radi opasno na tome da se popne na sam vrh, ali trenutni modeli ipak nisu toliko pouzdani kao isti LiteON-ovi. Jedino u varijanti COMBO drajva LG se vise nego isplati uzeti.

bokiboss je napisao(la):
LiteON ti je najbolji rezac kod nas trenutno, a kao sto je receno kosta oko 60 - 65 eura. Mozes ga nabaviti u Novom Sadu u PIN-u, Subotica - u DIT-u, a za BG ne znam tacno, ali treba kontaktirati PIN iz NS-a pa ce ti oni reci s' kime saradjuju u BG-u.
Sto se tice novog TEAC-a (52x24x52x), ovaj uredjaj nije los, ali mu je "napumpana" cena. Neisplati se uzeti novog TEAC za gotovo 30 eura vise nego LiteON-a, slozices se. Uz to treba uzeti i u obzir i poslednje testove gde su se nasli bas ova dva modela. Testirani su pri brzini pisanja od 8x, 16x, 32x. LiteON se pokazao kao precizniji(manje gresaka prilikom pisanja), a brzina mu je bila bas ta koja i pise.
Dosta se ovde vodilo diskusija na temu da li LiteON ili LG. LG radi opasno na tome da se popne na sam vrh, ali trenutni modeli ipak nisu toliko pouzdani kao isti LiteON-ovi. Jedino u varijanti COMBO drajva LG se vise nego isplati uzeti.
Samo da se ne sire dezinformacije u vezi TEAC-a 52x jer je njegova cena jedva 10-15€ jaca od Liteona 48x.Moze se naci od 75-79€.

simpson H je napisao(la):
Samo da se ne sire dezinformacije u vezi TEAC-a 52x jer je njegova cena jedva 10-15€ jaca od Liteona 48x.Moze se naci od 75-79€.

Valjda je LiteOn 48x 58€? A ako je na yu.oglasima Sony 48x 55€ a 52x 60€, razlika nije 10-15 nego 20-25€. I LG 52x košta 58€ na istim yu.oglasima, tako da ne vidim ni jedan razlog zašto treba bilo ko da razmišlja o TEAC-u.... Osim bacanja para.

Heinz je napisao(la):
Valjda je LiteOn 48x 58€? A ako je na yu.oglasima Sony 48x 55€ a 52x 60€, razlika nije 10-15 nego 20-25€. I LG 52x košta 58€ na istim yu.oglasima, tako da ne vidim ni jedan razlog zašto treba bilo ko da razmišlja o TEAC-u.... Osim bacanja para.
Slazem se, samo sto se postavlja pitanje zasto bacati vise para za 52x kad se i 48x da prepraviti :D

Vrh Dno