Šta je novo?

Najbolji registry cleaner

Corey

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
319
Koji je trenutno najpouzdaniji reg cleaner?

Ja koristim Registry Mechanic. Ne znam da li je najbolji, ali mi se svidja. Mozes da biras sta da brise a sta ne. Imas i backup da vratis izbrisano za svaki slucaj.

ako ova tema nije bila 100 puta onda ...

Po meni, mozda je najbolje koristiti 3-4 razlicita programa, jer je veca sansa da zajedno rese probleme. Ja koristim Amust reg cleaner, regsupreme, advanced reg cleaner.
Pozdrav

Registry cleaner je zakon! Nikada mi nije napravio ni jedan problem a koristim ga godinama. Posle njega uradim ciscenje CCLEANER-om, da potvrdim...

Eusing Free Registry Cleaner & Registry Mechanic dobitna kombinacija

Ja koristim Registry Mechanic. Ne znam da li je najbolji, ali mi se svidja. Mozes da biras sta da brise a sta ne. Imas i backup da vratis izbrisano za svaki slucaj.

I ja koristim ovaj. Nahvalili ga jednom prilikom bas u svetu kompjutera ;o)

najbolji kliner je onaj koji nema sta da radi... :) prost primer je recimo sledeci... hocete da radite sa dokumentima, obradom slike i sl... napravite virtuelnu masinu samo za to... hocete programiranje i sl.. takodjedje virtuelna masina... sve ostalo sto je hardverski zahtevno stavite na native masinu.... sva proracunavanja procesora koja idu preko virtuelne masine se izvrsavaju sa skoro 100% performansama native.... io operacije recimo rade sa 70-90% native performansi... cuo sam da ce uskoro vmware da podrzi i kompletan directx 9 .... tako da eto i grafike... ja nisam verovao u performanse dok nisam probao ali razuverio sam se....

Ja uglavnom koristim Eusing Free Registry Cleaner i jv16 Power Tools.

nije loš ni tuneup utilities, koji između ostalog ima i opcije za čišćenje i defragmentaciju registy-ja.

jv16 Power Tools i tuneup utilities-ov reg cleaner, ali jv16 definitivno najbolji, radio sam poredjenje sa preko 10 najpoznatijih cleaner-a i doticni se pokazao kao najbolji...

@Reggie: To si već napisao u sticky temi o virus/spyware procesima... Baš voliš Acronis?

Koristim već duži period TuneUp Utilities 2006. Nikada neki problem sa njime. Inače, imam instaliran i RegSupreme i sa njime isto skeniram.

Ja sam juce po prvi put odradio ciscenje pomocu TuneUP Utilities 2006. I odusevio se. Nasao je preko 600 gresaka koje nisu mogli da nadju ni Registry Mechanic niti CCleaner (ok, njemu to nije ni primarna delatnost). Znaci, preko 600!!! I zaista, to su bili repovi nekih igara i svega i svacega sto je bilo instalirano pre bukvalno pola godine, i vise...

TuneUP Utilities 2006?!

Bravo... Doduse, nisam koristio do sad, ali tvoje odusevljenje, prijatelju, me vec "popali" za njega.

Ja koristim samo System Mechanic. Zadovoljan sam, ali. hmmmm.... mislim da moze mnogo bolje...

Interesenatna je i ova kombinacija koju spominju ljudi: "Registry cleaner + neki drugi program"... Taj "drugi program", vidi, varira od isustva do iskustva... A, nisam sigurna da bas kombinacija, uposte, je dobra stvar - zbog kompatibilnosti dva razlicita programa koja treba da urade istu stvar!

Zato me ovaj "TuneUP Utilities 2006" zagrijao da probam...

a, aj nek neko stavi link za tuneup...... da ne trazim po forumu......
meni je inache RM jednom nasao 1800+ gresaka.... :D

Xp Manager, koji u sebi ima i reg.cleaner

Iz iskustva i posle isprobavanja dosta registry cleaner-a, mogu da kazem da samo jedan reg. cleaner nece ocistiti sve sto se moze ocistiti. Zato mi se desavalo da kad god probam neki novi, on nadje dosta toga sto prethodni nije. Pa kad se koristi samo on, onda posle njega, onaj drugi nadje stvari koje ovaj nije nasao, i tako je uvijek.

Zakljucak, treba koristiti nekoliko njih, ja konkretno kao No.1 koristim ravnopravno jv16 Power Tools i Eusing Free Registry Cleaner (posto su mi se pokazali kao najbolji), a tu su kao backup TuneUp Utilities, CCleaner, WinXP Manager (njih pokrenem cisto ponekad).

Probajte Registry first aid, ubjedljivo najbolji koji sam koristio. Dobri su i jV 16 power tools, mada on nije samo reg cleaner i Tune up utilities.

Najbolji cleaner sam ja sam sebi.Lepo udjem u registry i sam brisem ono sto znam da je ostalo,repove isl.Nemam previse poverenja u slicne programe.

@Scouser Neozbiljan si, krajnje.

Svako ima neke sopstvene preferencije ali ja od sada znaci furam Registry Mechanic i TuneUP koji se ispostavio kao mnooooogo dobar program. Plus sto ima jos gomilu stvari pored ciscenja registrija. I naravno, neizbezni CCleaner.

Zasto neozbiljan,mislim da je krajnje bespotrebno i opasno po sistem koristiti npr.3 programa za registry.Ja ne koristim ni jedan.

Pa neozbiljan si zato sto ti rucno ne mozes da obrises ni 10% ostataka. Mislim, ti kao znas za sta je KAEFHQI#YR@EDHQCBI*LCF$ kljuc, koji se nalazi ko zna gde i koji program on predstavlja?

A ti znas da taj kljuc nije sistemski nego je bas od nekog programa?I bas si siguran da svi ti programi nalaze i brisu samo kljuceve od deinstaliranih programa i nikada ne zakace i neki windows kljuc?

Nemoj samo pogresno da me shvatis,koristio sam ili isprobavao vecinu tih programa i nema nijednog koji je savrsen,vecina posle duze upotrebe umeju da dovedu do nestabilnosti sistema,to je sigurno,pa kontam da mi je i bolje da ocistim kao sto kazes samo 10 ili 20 posto nego da malo-malo vracam sliku sistema isl.Uostalom,na svakom je da odluci da li ce da koristi te programe ili ne ali za pocetnike(ti to nisi) sigurno je bolje da ih ne diraju,oni ce jednostavno sve sto je stiklirano stisnuti ok,tako par puta i posle cao windows.Pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
Pa nije bas tako. Mislim, uvek postoji doza sumnje kada uzmes neki novi problem, ali bez rizika nema dobitka, zar ne? :) Znaci, Registry Mechanic koristim bukvalno nekoliko godina i nikada nisam imao ni najmanji problem sa njim. TuneUP-om sam juce obrisao bas tako kao sto ti kazes, SVE sto mi je ponudio ali on pored svake greske napise od cega je to zaostatak i zasto ga brise tako da sam odokativno pogledao i shvatio da sve sto je obelezio za brisanje je ok. I opet nisam imao nikakvih problema.

Verovali ili ne, koristim jos uvek RegCleaner (by jv16.org ), ali cu svakako probati i neke od ovde navedenih.

meni veoma lep odradjuje posao

WinXP Manager
i
FreshUI

pozzzz........:wave:

Nazad
Vrh Dno