Šta je novo?

Najbolji Radeon 9700?

milenkoc23

Čuven
Učlanjen(a)
02.03.2003
Poena
619
Koji Radeon 9700 se najbolje klokuje, tj koji na sebi ima najbrzu memoriju...

Na tvoje pitanje ne mogu da odgovorim sa sigurnoscu, ali znam koji je najbolji radeon9700pro:
Sapphire ultimate edition, jer ima na sebi pasivni Zalman cooler i pravi 0 buke

Najbolji non pro je valjda club3d jer je clockovan kao pro

jaksa je napisao(la):
Na tvoje pitanje ne mogu da odgovorim sa sigurnoscu, ali znam koji je najbolji radeon9700pro:
Sapphire ultimate edition, jer ima na sebi pasivni Zalman cooler i pravi 0 buke

Najbolji non pro je valjda club3d jer je clockovan kao pro

On nije pitao koji je najtisi nego najbolji 9700 :) . Za Pro verziju je najbolji Tyan po svim testovima na netu, a rame uz rame mu je Hercules i HIS...
Sto se tice 9700 non-pro verzije ne znam koji Radeon je najbolji, ali ZNAM da nije Club 3D! Ovo zadnje znam iz licnog iskustva, a za Tyan se nadam da cu uskoro i to znati iz iskustva :D .

Pozdrav

Vole bih da za Sapphire-a i ja kazem da znam iz iskustva:D
Da li je i tvoj Club3D bio klokovan kao pro?

Svi r9700pro imaju 2.8ns memoriju mada su neke firme pocele da fuserisu u zadnje vreme sa nekim ~3ns....
na 9700 bez pro se stavljaju 3.3ns, mada su u pocetku bile isto 2.8 pa su downclockovane i lockovane na nize...
Iz ovoga sledi da se sve referentno uradjene r9700pro karte klokuju veoma slicno.
Ipak, po svim testovima ubedljivo najbolje se klokuje sapphire. Razocarali su Hercules (imajuci u vidu one silne hladnjacice) i Tyan koji se takodje nije proslavio. Club3D je takodje u tom segentu podbacio ali to nije ni vazno jer ko normalan hoce da OCuje radeon 9700???

Zaboravio sam nesto jako VAZNO!!!!
Nasao sam na 2,3 foruma da limited edition sapphire ima velikih problema sa pregrejavanjem i da su ljudima brljavile posle par sati igranja pa su morali da stavljaju ventilatore i onda je sve u redu...
Nisam probao licno ali vredi razmisliti...

Pristajem ja i na tu varijantu, vec je spreman CM80mm/7V koji ce da duva, odnosno vec duva na hladnjak.

Black RIder je napisao(la):
...
Za Pro verziju je najbolji Tyan po svim testovima na netu, a rame uz rame mu je Hercules i HIS...
Nije mi bas jasno kako si ovo uspeo da zakljucis... :confused: :what:
Po onome sto sam ja citao pre bih se slozio sam Broz-ovim zakljuckom:
Broz je napisao(la):
Ipak, po svim testovima ubedljivo najbolje se klokuje sapphire. Razocarali su Hercules (imajuci u vidu one silne hladnjacice) i Tyan koji se takodje nije proslavio.

Zar se ne klokuje najbolje Gigabyte, prvi je presao 400MHz, a i veliki broj ide preko 400MHz, a sa vodenim hladjenjem i malo vise. Bar po onome sto sam video po raznim forumima, ne na testovima.

byMaX je napisao(la):
...

A gde si ti to bese nabavio? :D
Te tri tacke koje si citirao sam nabavio na tastaturi, istina ima samo jedna, ali moze da se pritisne tri puta i - gle cuda ! :p

Tyan koji je moj drugar pazario ide do 412 bez bagova,ja smatram da je to najbolji R9700pro ili tacnije G9700pro :D

Mali HoBiT je napisao(la):
Tyan koji je moj drugar pazario ide do 412 bez bagova,ja smatram da je to najbolji R9700pro ili tacnije G9700pro :D

A ti matori se vise ni ne javljas.... zaboravljas kako sam te ovde uveo, a :)? Elem, vidi kakve cene imas za te Radeone pa se javi meni, ili cika Gedzi/Simpsonu ...

Ja ne znam po kom ste testu zakljucili vas par da je Saphire najbolji? Pa on nije maltene nigde pobedio. Pobede u principu odnose Tyan, Hercules i HIS. A pogotovo Saphire Ultimate(njega bas retki hvale, jedino sto je prelep i sto se ne cuje, ali za OC je....).

Za Jaksu: Bio je nazalost.

Pozdrav

byMaX je napisao(la):
...

A ti matori se vise ni ne javljas.... zaboravljas kako sam te ovde uveo, a :)? Elem, vidi kakve cene imas za te Radeone pa se javi meni, ili cika Gedzi/Simpsonu ...

bice sada nekih karti od Tyan-a,bas decko koji je postovao iznad mene hoce jednu :D,a u frci sam nekoj konstantno,ispitni rokovi,bla,bla...:)
smor zivi...
ajd kada dam ispit zovem te...
a mogao bi da banes kod mene slobodno,nego ne salim se ako hoces kod mene je jedan medion trenutno,tu mi je jos 2-3 dana ako hoces da ga iscackas cimni me na "plastiku" :D
Pozdrav!

Za neupucene: hercules gigabyte i tyan se prave u istim pogonima - gigabyteovim. Sve sto je tyan uradio je hladnjak i hw monitoring, nista vise. Hercules pobedjuje zbog izgleda inace sve ostalo kod svih karti je isto osim oc potencijala i tu je sapphire broj 1 ali to nije mnogo znacajno jer su dobici minimalni i ne vrede truda...

Broz je napisao(la):
Za neupucene: hercules gigabyte i tyan se prave u istim pogonima - gigabyteovim.
...a to, meni barem, vise znaci od bilo kakvog testa :!: Isti pogoni=isti proizvodi=isti shit. :twisted:

Kao sto volim uvek da napomenem Build By ATI i Sapphire se prave u istim pogonima, pa iz toga sledi i odgovarajuci zakljucak...

HIS je mozda neka treca prica...nisam se interesovao za njega pa nisam dovoljno upucen. :?:

A stvarno zasto uopste pricamo o OC-u 9700Pro ??? Evo za 5 meseci koliko ga imam, nikad mi nije palo na pamet da ga overclock-ujem...zasto bi to radio, vec i ovako se greje k'o lud i vuce struje k'o blesav - i radi tako da jos nisam nikada pozeleo niti se ukazala potreba da radi jos bolje i jos brze...

Broz je napisao(la):
Sve sto je tyan uradio je hladnjak i hw monitoring, nista vise. .....oc potencijala i tu je sapphire broj 1 ali to nije mnogo znacajno jer su dobici minimalni i ne vrede truda...

Pa zar to(hladnjak) nije dovoljno da se karta najbolje klokuje.
Ne znam gde je to Saphire-u uspeo core da ide na nekom uporednom testu blizu ili preko 400MHz(najmanje sto sam nasao da je isao Tyan-u je 390MHz), a da nije stavljeno neko hand-made hladjenje ili nesto sl.
Evo jedan link da potkrepi moju pricu(sem za Tyan, on je van konkurencije :D ) http://www6.tomshardware.com/graphic/20021104/r9700pro-cards-23.html . Nesto ne primecujem da je Saphire najbolji ;) .

Pozdrav

Black RIder je napisao(la):
...

Pa zar to(hladnjak) nije dovoljno da se karta najbolje klokuje.
Naravno da ne.
Bilo kako bilo, mislim da je kada su u pitanju dx9 atijeve karta sapphire najbolje resenje.
Tyan je nista vise od standardnog radeona...

ma svi R9700pro su isti qrac,ali cisto onako subjektivno meni je Tyan-ov model najlepsi :D pa + onih 413 za VPU...

Ma svako ima neko svoje misljenje, sto je i logicno :D .

P.S. U svakom slucaju svaki je :evil: :shock: !

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno