Šta je novo?

Najbolji program za skidanje web stranica?

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
Obzirom da "search" opcija na benchu nije urodila plodom,evo da postavim i pitanje u nadi za iskustvenim odgovorom:
Koji je program najbolji za snimanje web stranica tj."skidanje" sajtova i sl.Ima ih prilichno ali sam chuo da svi prave greshke.E sad koji je najbolji,neznam.Trenutno koristim "Web Copier" ali i on ima probleme sa jpg formatima i slichnim glupostima..
Ono shto bi me u sushtini zanimalo je kakva su vam iskustva sa ovakvim aplikacijama i koju preporuchujete.

ja sam odavno koristio Teleport Pro(probao sam tada i druge programe ali je ovaj bio najbolji). verujem da sada postoji nesto novije i bolje . ako ne nadjes nista drugo probaj teleport (imao je naprednije opcije...)

poz

HTTrack Website Copier

Takoђе httrack, а ниједан други нисам ни пробао јер ми је овај сасвим ОК.

Meni taj posao radi odlično ekstenzija u Ffox-u za čuvanje stranice u archive formatu. Malopre sam snimio stranicu od preko 3,5MB sa puno slika i teksta. Otvara se u offline modu bez greške.

Jedini problem sa httrack-om (bar sam ja imao problema sa tim) je sto ne
uspijeva da sacuva Java file-ove kako treba.
Teleportpro je ovo odradjivao bez greske.

Teleport Pro definitivno, koristim ga od prvih verzija. Update -uje se cesto.
Probao sam i ostale programe ali Teleport je ostao najmocniji. (Vidi ko reklama za deterdzent :) )

hvala svima na sugestijama.Znachile su...probacu...

Ko sto gagast rece
za firefox scrapbook

a inace ja bih preporucio freedownloadmanager...
osim svoje osnovne funkcije, koju obavlja u rangu flashgeta (cak ga i flashgot podrzava), ima i web spider i site explorer, a kao sto mu ime kaze free je...

Nadam se da nisam promasio

Dakle da ne otvaram novu temu moze li se ceo sajt skinuti pomocu scrapbook-a
u smislu da bude fuli funkcionalan of linei kako radi po dubini (svake grane sajta) ova ekstenzija jer ima mogucnost da ide po dubini 0,1,2,3. I da li to i kako zavisi od samog sajta jawe, macromedie... kako je uradjen. Drugim recima jel ovo funkcionalno ili mi preporucujete ipak neki od programa specijalizovanih ya to i koji je sada aktuelan.

Ja nisam nikad koristio Scrapbook za neko heavy skidanje sajta, obično tako skidam neki help sa dubinom 1, da ne moram da skidam nekoliko povezanih strana ponaosob. Inače, da, i ja koristim HTtrack i TeleportPro. Ponekad bolje odradi posao jedan, ponekad drugi, zavisno od sajta, ali i od verzije programa.

PretendeP je napisao(la):
ja sam odavno koristio Teleport Pro(probao sam tada i druge programe ali je ovaj bio najbolji). verujem da sada postoji nesto novije i bolje . ako ne nadjes nista drugo probaj teleport (imao je naprednije opcije...)

Postoji novije i bolje... nova verzija Teleporta ;)

http://www.tenmax.com/teleport/pro/download.htm

to je ovaj program, jel tako?
nisam ga josh skinuo, ima samo 700kb? ili je to ona installer fora.
skida javu, to mi treba. pre par godina sam skinuo sajt sa webzip-om, ali mi nije skinuo javu.

gadafi je napisao(la):
Postoji novije i bolje... nova verzija Teleporta ;)

jel' neko probao ove ultra i vlx verzije, tj. kakve su razlike u odnosu na pro verziju, sem broja adresa u projektu?

Evo sta radi Ultra verzija, a Pro ne radi:

Teleport Ultra is also an enhanced capability webspider, having exploration, filtering, and rewriting capabilities that Teleport Pro lacks. Its enhanced abilities allow you to:

Use regular expressions to specify included as well as excluded areas to crawl
Specify domain aliases for crawling servers with multiple names
Borrow the browser's cookie cache, letting you perform complex authentication with your browser, and then crawl with Teleport
Inject custom HTTP headers into server requests
Synchronize your offline copy so that old files and orphans are automatically removed
Use customizable messages when rewriting links to unretrieved files
Control HTML markup and inject meta tags with original URL and retrieval date/time stamps
The HTTPS Edition of Teleport Ultra can crawl HTTPS (secure) servers

Ultra verzija podrzava do 260000 adresa i kosta 200$
VLX verzija podrzava do 40 miliona adresa i kosta 2000$, a ostalo je isto kao kod Ultra
Exec verzija podrzava do 260000 adresa kosta 2500$ i naprednija je od Ultra
Exec/VLX kosta 5000$ i kombinacija je Exec i VLX

Ultra HTTPS verziju sam probao, a ove bolje nisam imao prilike da vidim. Mogu da se downloaduju probne varijante za Pro i Ultra, dok ostale mogu samo da se kupe.

gadafi je napisao(la):
Evo sta radi Ultra verzija, a Pro ne radi:

.....

Ultra HTTPS verziju sam probao, a ove bolje nisam imao prilike da vidim. Mogu da se downloaduju probne varijante za Pro i Ultra, dok ostale mogu samo da se kupe.

hvala za info . ova ultra https verzija mi deluje kao prava.

poz

Ajde da ne otvaram novi topic.Kada bih hteo da skinem neku web stranu recimo kada bih hteo da skinem benchmark forum koliko mb bih morao da skinem kako se uopste krecu velicine takvih fajlova odnosno stranica u mb?

delija_sever031 je napisao(la):
Ajde da ne otvaram novi topic.Kada bih hteo da skinem neku web stranu recimo kada bih hteo da skinem benchmark forum koliko mb bih morao da skinem kako se uopste krecu velicine takvih fajlova odnosno stranica u mb?
Uuuuu, to je strašno komplikovano... Prvo, iste strane su linkovane različitim linkovima, onda linkovi se dinamički menjaju, pa postoje linkovi za profile, registracije, search, za milion funkcija foruma... Drugim rečima, to je bezmalo beskonačan posao. Ja sam se jednom zaintačio da vidim postoji li takav program i na forumima sam našao da upravo autori programa kažu da to nije moguće.

To, naravno, jeste moguće, ja sam to radio... Ali ako nećeš da ti skida nedelju dana i da jednu istu stranicu skine po 200 puta mora se napraviti veoma komplikovan sistem za filtriranje. Ne isplati se.

Vrh Dno