Šta je novo?

Najbolji program za rezanje diskova?

Da li neko koristi CDBurnerXP? I on mi je na testiranju ovih dana u potrazi za Nero alternativom ali uzima čak 35-40% CPU dok narezuje, a imam Q9550 quadcore :S:, zauzeta su sva 4 jezgra, na trenutke ide i do 60% za CPU dok narezuje :S:

Uz to sam sad mu rekao da narezuje DVD sa 4x brzinom (inače tako režem) a on je narezao 4 GB za samo 5 minuta, a trebalo bi da traje 3 puta duže. Svašta.

Poslednja izmena:
Skinuo sam ga pa ću ga probati. Mada on ima jednu stvar koja mi se ne sviđa a to je ubacivanje fajlova i foldera sa Add opcijom, više volim da program ima treview pa samo nabacam šta želim, kao što imaju Nero, CDBurnerXP, InfraRecorder, DeepBurner.
BurnAware isto djeluje dobro ali i on radi sa Add opcijom.

Zna li neko zašto Nero a čini mi se još neki od ovih programa sistem znaju učiniti tromim dok narezuju, ako pokrenem u pozadini neki malo ozbiljniji program to osjetno duže traje nego inače, a ovamo CPU zauzeće pri narezivanju nije veliko, samo oko 5%, ali sistem ipak bude tromiji. Više-manje najviše zato tražim Nero alternativu, da je program agilniji od Nere a da uredno narezuje.

Skinuo sam ga pa ću ga probati. Mada on ima jednu stvar koja mi se ne sviđa a to je ubacivanje fajlova i foldera sa Add opcijom, više volim da program ima treview pa samo nabacam šta želim, kao što imaju Nero, CDBurnerXP, InfraRecorder, DeepBurner.
BurnAware isto djeluje dobro ali i on radi sa Add opcijom.

I ja sam svojevremeno koristio CDBurner XP, ali posle promene kompjutera i cudnog problema (koji nikako nisam resio) da vecina softvera nije prepoznavala DVD rezac, naidjoh na predlozeni Ashampoo. Upravo ono sto si rekao i mene je nerviralo u pocetku ali sad sam se privikao. Imas free verziju da nadjes i odlicno radi posao.

ja sam uz disk sa pločem dobio ovaj program i verovali ili ne već 2 god ga koristim i ssuper je jako jednostavan i odlično reže... http://ulead-burn-now-se.software.informer.com/
imam insatlirane i IMG burn i ashampoo i cdBurnerXP ali zbog ovog prvog uopste ne koristim ostale...
ima drag and drop i to mi se jako sviđa...

HELP:
S obzirom da je program x86 (32bit), a ja koristim W7x64, instalirao ga je u programfilesx86...
E sad, sa ovom verzijom koju imam idu i dva registry fajla (reg x64, reg x86), nisam siguran koji da kopiram/pokrenem u root programa...
Hvala

... TC Burner :eyebrows: (Total Commander - CD/DVD Burning Plugin) + UltraISO

Zna li neko zašto Nero a čini mi se još neki od ovih programa sistem znaju učiniti tromim dok narezuju, ako pokrenem u pozadini neki malo ozbiljniji program to osjetno duže traje nego inače, a ovamo CPU zauzeće pri narezivanju nije veliko, samo oko 5%, ali sistem ipak bude tromiji. Više-manje najviše zato tražim Nero alternativu, da je program agilniji od Nere a da uredno narezuje.
Nije problem u Neru, vec verovatno rezes podatke koji se nalaze na sistemskom hard disku pa s obzirom da hard istovremeno salje podatke na DVD i ucitava taj neki program glave "luduju" i normalno sistem ima losiji odziv. Resenje - uzmi SSD :p

... TC Burner :eyebrows: (Total Commander - CD/DVD Burning Plugin) + UltraISO
Primetio sam da mi TC Burner brljavi sa nekim diskovima, pa rezanje ide nesto sporije. Ono sto mi se najvise ne svidja je sto ne moze da se radi drag n drop iz nekog externog programa, samo TC....

Poslednja izmena:
probao infra recorder na win 7 64bit i zaglupeo se, nije nista narezao i morao sam da restartujem sistem da bi dvd uopste prestao da se vrti.

za img burn rekose ljudi da nema ostavljanje otvorenog diska za rezanje image-a i to mi uopste ne odgovara...

jetbee je mali i deluje zgodno ali nisam ni stigao da ga probam jer ne reze image fileove..

instalirao i nero burnlite i bez veze, ne reze image fileove, trazi instalaciju ask toolbara(iako to moze da se preskoci ako se na silu kill-uje process na pocetku instalacije),150+mb, tako da i on otpada...

summa summarum vratio sam se na ashampoo, ispada da je on kao genije za ove ostale programe iako je prilicno jednostavan,ko bi rekao... radi sve kako treba ...

jel zna neko neki stabilan i proveren plugin za TC, pored gore navedenog TC Burner?

Poslednja izmena:
Au, bas ocrniste TC Burner.
Skoro da se vise i ne secam kada sam zadnji put bacio disk, ili primetio brljanje koristeci ga,... Na kraju, zbog toga ga i koristim, jel', pa tako i bi preporuka za kombinaciju (TC UP/UltraISO... XP/Win7, oba 32bit), a da ne bude nesporazum, diskovi uglavnom kupovani na buvljaku, sve "original" markirani, na tvoje oci lepe tiketu, sam' kazi kak'e volis :d

Sto se tice Drag'n'Drop-a, ne vidim svakodnevnu upotrebnu vrednost za istim iz drugog programa ? Pa TC sam po sebi ima tu opciju...?

@PretendeP
Complex TC Burner, plugin za TC, ali meni licno mesec dana "probnog rada" + ogranicenje: you can not erase rewritable discs; you can not change the write speed, nije dosta za reci dobar/nije dobar...

Poslednja izmena:
Sto se tice Drag'n'Drop-a, ne vidim svakodnevnu upotrebnu vrednost za istim iz drugog programa ? Pa TC sam po sebi ima tu opciju...?
Recimo hocu iz plejliste u AIMP-u da saljem odredjene pesme na rezanje. Ovako moram da selektujem pesmu pa F4, klik na rename, pa kopiram putanju, pa u TC, pa paste putanje. Moze u AIMP-u da se sa alt+o otvori folder selektovane pesme, ali opet ne mogu da prevlacim iz Win explorera. Sa Ashampoo samo prevlaclim pesme direktno iz plejliste ;)

Ashampoo 6,besplatan,a ima i srpski meni,Nemačka verzija Nera.

Nazad
Vrh Dno