Šta je novo?

Najbolji program za PDF?

Fuckin' Blue

Slavan
Učlanjen(a)
05.03.2007
Poena
304
Koji je najbolji program za :wall: :wall: pravljenje PDF fajlova visoke rezolucije, a da pritom velicina bude ok za internet gledanje? Ja sam do sada koristio Photoshop, i da bi velicina fajla bila zadovoljavajuca smanjivao sam kvalitet. Ali na netu skoro sve sto skidam u PDF formatu, koliko god da uzumiram ima vrhunsku rezoluciju. U cemu je trik?

:wall:

To što ti hoćeš možeš da dobiješ samo kreiranjem PDF-a iz nekog vektorskog programa poput Corel Draw! ili Adobe Illustratora... Zumiranjem slike nikad ne možeš dobiti vrhunski kvalitet, što i ima neke logike ako uključiš kliker, zar ne? 🙂

Ok. Dve stvari...kada se pravi PDF u Corel-u, kako ga snimiti? Kao sta?

Za profesionalno pravljenje PDF fajlova koristi se Adobe Acrobat Professional (poslednja verzija je 8.0). Kada se instalira on dodaje u Printers takozvani Adobe PDF: sve shto je potrebno da bi dobio optimizovani PDF iz bilo kog programa posle instaliranja Adobe Acrobat-a je odshtampati ga u PDF, tj. s pomocu printera Adobe PDF. Acrobat Professional takodje omogucava optimizaciju PDF fajlova.

Mozes da probas i pdfFactory Pro, zanimljiv programcic.

Zavisi sta prebacujes u pdf, ako je u pitanju tekst i vektorska grafika, onda sa adobe acrobat-om iz bilo kog programa stampas u pdf, ako su u pitanju slike, onda tu nema puno pomoci... ne moze biti manja velicina pdf-a od velicine same slike

Nazad
Vrh Dno