koliko vidim od kako je izasao sp2, nije bilo ovakve diskusije... a posto se pojavilo mnogo toga novog u svetu (spy, viri, destroy...) mogli bi da vidimo koji je "najbolji" zastitnik. postoje razni nacini za testiranje, ja sam moj kerio pf 4.1.2 cracked, testirao ovako
http://www.firewallguide.com/test.htm (i prosao bez greske)
a i ovako, za vreme obcnog surfa, i po malo rizicnijim sajtovima itd... posle 20 min (1.412 mb UP, 13.474 mb DOWN) i kaze statistika keria
0 popup (winXPSP2, firefox, kerio)
128 adwertisments (na svakom lepo pise ads blocked by KPF)
kada sam poceko da koristim keria ova opcija me je odusevila, jos stoji sa def setovanjima i radi besprekorno, otprilik ne blokira ono sto mi treba, a banere koji su visak ocisti lepo, kasnije nesto sam uneo rucno da skloni reklame sa yahoo maila, nezma drugi prog koji ovo radi
692 refferes (???)
cookies
0 persistant
12 session
18 foreign
za vrem surfa nisam osetio da bilo sta fali...
e sad malo me zabrinjava INTRUSIONS
0 high
0 med
0 low
0 port scans
da li to sve blokira xpsp2 ili sta vec nije mi jasno zastita je enable, automatic update radi... na jednoj drugoj mahini cell333,128mb ima win98 + ZA 2.6 i za jedan prosecan surf dial-up nahvata 60-100 upada
a brine me to kako sa znanjem koje imam mogu da sam siguran da microsoft ili ko drugi ne hara po mojoj mahini... ili sam samo preveliki skeptik ?!!
http://www.firewallguide.com/test.htm (i prosao bez greske)
a i ovako, za vreme obcnog surfa, i po malo rizicnijim sajtovima itd... posle 20 min (1.412 mb UP, 13.474 mb DOWN) i kaze statistika keria
0 popup (winXPSP2, firefox, kerio)
128 adwertisments (na svakom lepo pise ads blocked by KPF)
kada sam poceko da koristim keria ova opcija me je odusevila, jos stoji sa def setovanjima i radi besprekorno, otprilik ne blokira ono sto mi treba, a banere koji su visak ocisti lepo, kasnije nesto sam uneo rucno da skloni reklame sa yahoo maila, nezma drugi prog koji ovo radi
692 refferes (???)
cookies
0 persistant
12 session
18 foreign
za vrem surfa nisam osetio da bilo sta fali...
e sad malo me zabrinjava INTRUSIONS
0 high
0 med
0 low
0 port scans
da li to sve blokira xpsp2 ili sta vec nije mi jasno zastita je enable, automatic update radi... na jednoj drugoj mahini cell333,128mb ima win98 + ZA 2.6 i za jedan prosecan surf dial-up nahvata 60-100 upada
a brine me to kako sa znanjem koje imam mogu da sam siguran da microsoft ili ko drugi ne hara po mojoj mahini... ili sam samo preveliki skeptik ?!!