Šta je novo?

Najbolji esim za USA

laksativ

Cenjen
Učlanjen(a)
08.11.2015
Poena
135
Šta možete predložiti za USA, esim, za do 10-ak dana?

Probajte Tello,
Može da se kupi iz Srbije, možete da imate i minute u roming. U pitanju je pravi mobilni broj a ne one varijante gde samo ima data saobraćaj a postoji i roming. Pošto radi Vowifi možete da zovete i iz Srbije američke brojeve preko wifi i to ulazi u kvotu za minute u okviru prepaid paketa. Imaju sim i esim varijantu.

Jel probao neko ovo sa airala za USA...verovatno neplanski putujem u narednih 10ak dana pa da vidim šta mi je najbolja opcija. Čini se kao tello što je iznad kolega ispisao (pogledaću i to).

Prilozi

• Screenshot_20241029_044626_Airalo.jpg
    Screenshot_20241029_044626_Airalo.jpg
    67.5 KB · Pregleda: 73
Jel probao neko ovo sa airala za USA...verovatno neplanski putujem u narednih 10ak dana pa da vidim šta mi je najbolja opcija. Čini se kao tello što je iznad kolega ispisao (pogledaću i to).
Pogledaj i tello americki operater gde dobijas real usa broj radi taj sim i preko wifi callinga u srbiji za pozive u oba smera koliko sam upucen.Moze takodje esim da se kupi online

Platio unlimited paket i esim danas oko 17h, uzeo odma i onaj paket dopune +20 dolara za roming i još uvek ne mogu da zovem niti radim bilo šta sa brojem. Esim uredno dodat, wifi calling upaljen ali kartica nikako da se aktivira, gore u notif pored yettel stoji i emergancu calls only. Kada krenem da zovem nekog preko esim kartice dobijem not registered on the network. Kada uđem u wifi calling imam error sa slike...
Da napomenem da sam u Srbiji još uvek i ovde pokušavam da koristim karticu. Na sajtu stoji da postoji mogućnost aktivacije i korišćenja pre dolaska u USA kao i da treba do pola sata max da bude aktivirana (dodao i tu sliku). Ne znam gde grešim

Prilozi

• Screenshot_20241030_205332_Wi-Fi Calling.jpg
    Screenshot_20241030_205332_Wi-Fi Calling.jpg
    50.6 KB · Pregleda: 20
  • Screenshot_20241030_205618_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20241030_205618_Samsung Internet.jpg
    101.7 KB · Pregleda: 19
Pa verovatno nije predviđena da se koristi u Srbiji. Ja do sada kada sam uzimao esim-ove i aktivirao ovde hvatali su signal tek u zemlji za koju su bili uzeti.

Ovo ne pišem za konkretan esim koji ti želiš da koristiš.

Platio unlimited paket i esim danas oko 17h, uzeo odma i onaj paket dopune +20 dolara za roming i još uvek ne mogu da zovem niti radim bilo šta sa brojem. Esim uredno dodat, wifi calling upaljen ali kartica nikako da se aktivira, gore u notif pored yettel stoji i emergancu calls only. Kada krenem da zovem nekog preko esim kartice dobijem not registered on the network. Kada uđem u wifi calling imam error sa slike...
Da napomenem da sam u Srbiji još uvek i ovde pokušavam da koristim karticu. Na sajtu stoji da postoji mogućnost aktivacije i korišćenja pre dolaska u USA kao i da treba do pola sata max da bude aktivirana (dodao i tu sliku). Ne znam gde grešim
Mozda mora 1 kacenje u us ako je povezano sve trebalo bi da radi cudi me stvarno
Probaj rucno mrezu da forsiras na neku od 3 da se zakaci pa mozda prodje
Znam da jedan koristi samo ne znam jel aktivirano u us inicijalno radi mu na wifi call kod nas

@gicko Bukvalno sva tri provajdera isto piše...
Možda proradi sledeće nedelje kad sletim u usa ali bih radije da idem pripremljen.

Prilozi

• Screenshot_20241030_214916_Call settings.jpg
    Screenshot_20241030_214916_Call settings.jpg
    53.6 KB · Pregleda: 38
Sad sam uspeo na my tello aplikaciju da se logujem...praktično dobio dialer aplikaciju sa koje kad zovem radi poziv i naravno skida mi 45c/min Žena mi se javila kad je nisam roknuo 😂
Tako da verovatno kad odem tamo gde je podržan taj vowifi standard moći će i kartica da se aktivira i normalno radi...videćemo

Proradilo i redovno....bukvalno 10min od poslednjeg posta. Hval@

Prilozi

• Screenshot_20241031_041254_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20241031_041254_Samsung Internet.jpg
    45.5 KB · Pregleda: 46
Nisam razumeo, da li mora mesecna pretplata? Meni realno takodje treba za desetak dana, ne vise od 100 minuta i 5GB.

Radi na principu mesečne pretplate ali nisi obavezan, uvek možeš da cancel.

Inače ne znam kako će u Americi raditi kada odem, ali ovde sam primetio kada nekoga zovem (posebno prvi put) sa te njihove aplikacije redovno se kao aktivira poziv (kao se javio) i skine 45 centi a tom nekom ni ne zvoni telefon (stojim pored njega i gledam). Ne volim pilićarenja tog tipa.

Ja sam vec nekoliko puta koristio LycaMobile.us. Imaju eSIM. Imaju paket za "nove korisnike" koji je 10-12 dolara mesecno prva tri meseca, a kao posle je 30 dolara. Unlimited data i još ponešto, menjaju se aktuelne ponude. Lagano se otkaže pretplata pre nego što se vratite nazad i gotovo.

To što naši operateri ne podržavaju VoWifi ne znači da strani operateri nemaju. Radi VoWifi stranih operatera kod nas bez problema, odnosno preko bilo kod bežičnog interneta.

@lale87 ako može onda objašnjenje (još bolje rešenje) za ovo sa slika unapred sam zahvalan. Probao sam da izguglam ali slaba vajda.

Inače ne najviše buni što je sinoć u notif panelu stojalo t-mobile wifi calling ima na nekoj slici od ranije, a danas celi dan A1

Prilozi

• Screenshot_20241031_162308_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20241031_162308_Samsung Internet.jpg
    32.3 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_20241031_162301_Wi-Fi Calling.jpg
    Screenshot_20241031_162301_Wi-Fi Calling.jpg
    49.4 KB · Pregleda: 20
Poslednja izmena:
Probaj airplane mod da upalis i onda samo omlguci wifi dok je upaljen airplane mode. Pa onda pokusaj. Vidi jel ista greška

@Miki919 Probao sam i to, mislim da je nešto drugo prijavio ali svejedno nije radilo...probaću opet kad stignem kući

Probaj airplane mod da upalis i onda samo omlguci wifi dok je upaljen airplane mode. Pa onda pokusaj. Vidi jel ista greška
Mogu da potvrdim da radi...verovatno sam sinoć pokušavao pre nego što su mi aktivirali karticu. Zanimljivo znači sad sa wifi mogu da zovem koga god i ne plaća se ili i to ide u roming minute/kredit? Evo i slika...i naravno opet piše tmobile wifi calling

Prilozi

• Screenshot_20241031_211023_Wi-Fi Calling.jpg
    Screenshot_20241031_211023_Wi-Fi Calling.jpg
    47.1 KB · Pregleda: 10
  • Screenshot_20241031_211111_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20241031_211111_Samsung Internet.jpg
    49 KB · Pregleda: 7
Mogu da potvrdim da radi...verovatno sam sinoć pokušavao pre nego što su mi aktivirali karticu. Zanimljivo znači sad sa wifi mogu da zovem koga god i ne plaća se ili i to ide u roming minute/kredit? Evo i slika...i naravno opet piše tmobile wifi calling
Ne znam šta bih ti rekao, nisam koristio wifi calling osim preko specijalizovanih aplikacija sto nije isto. Mislim kod nas ni nema pa nije ni čudo. U teoriji ti bi trebalo da imas ip vezu sa T mobile mrežom. I onda od t mobile nadalje da ide standardan poziv. U suštini trebalo bi da bude kao lokalni poziv. Ali ne mogu da garantujem. Ako neko ima vise iskustva sa tehnologijom ne bi bilo loše da odgovori. Za Amere znam da su preko starlinka iz rupa gde nema nikakvog signala zvali satelitskim putem praktično putem wi-fi callinga

Mozes da zoves americke brojeve bez tarife tako iz srbije to je ono sto znam preko wifi

Zavisi od operatora. Pre X godina su dvojica kolega iz USa boravili kod nas u Beogradu par nedelja u radnoj poseti, obojica su imali Wi-Fi Calling, s tim što je jedan imao sve besplatno na AT&T-u u smislu da je bez problema trošio minute koje inače ima u paketu besplatno a drugi je morao da plaća $10 dnevno na Verizonu (ili obrnuto, ne sećam se koji je operator bio u kom fazonu) da bi mogao da koristi minutažu iz paketa jer je operator video da se kači na mrežu sa srpske IP adrese, tako da valja obratiti pažnju i na te detalje.

(Pre nego što neko pita - VPN nije pomagao jer jednom kad se telefon nakači na mrežu sa strane IP adrese, ostaje u romingu dok se fizički ponovo ne zakači na US mrežu. Tako je barem bilo tamo neke 2017. godine kad su dolazili poslednji put.)

Nazad
Vrh Dno