Šta je novo?

Najbolji domaci internet provajder...

Sasa je napisao(la):
Alo, bre, koje su ono cifra u pitanju.
10-300 kB u sekundi ???
Vazi.

56k modem teoretski NE MOZE preko 56000/9 tj. malo iznad 6 kB/sec.

Dakle, TEORETSKI NE MOZE.
Pri tome naravno mislim na neku komprimovan .exe ili .zip fajl.
Dakle, drapine, tih 7 kB/sec moze da bude samo ***** nikako realnost.
I tih 6 kB/sec je nemoguce ako se kacis na bilo sta ispod 56000 (a ja ne znam nikoga ko se na toliko kaci).
Ako se ti u proseku kacis na recimo 44000, onda ti je maximum 5kB/sec.
Pazi, oce ponekad Dial-Up da poblesavi i u peaku izbaci da je dl recimo 5-6 kB/sec, to se meni stalno desava sa FlashGetom, medjutim, obzirom da se kacim najcesce na 33600, znam da je to nemoguce.
Tj. totalno mi je jasno zasto je sekund kasnije prijavljena brzina 1-2 kb/sec.

Svi oni koji veruju, ili se loze na to da mogu da provuku 10+ kb/sec kroz obicnu liniju, neka uzmu lepo stopericu pa izmere koliko treba vremena da se recimo neki fajl provuce do njih.
Samo neka podele ukupnu velicinu fajla sa sekundama. Ako predje 6 kb/sec.... ma nema sta ako, ne moze i tacka :)

Pozdrav!
Tacno, mislim da 56k modem max. moze da se nakaci sa 52k (bar meni toliko uspeva, digitalna centrala) a ni ja ne znam nikoga ko se kaci sa 56k

sd

ja sam subotichanin , o lokalnim ne zelim da kazem nishta jer they suck :)
probo sam eunet i ptt od ta dva mi je bolji ptt :)
ne znam eunet mi je sporo ishao ai skup je mnogo a ptt nije skup a i super mi ide type;

ne znam gde zivite,ali meni je infosky ubedlivo najbolji

skidam sve 4 KB/s minimum...dok mi je na eunetu max 3.5 i to moze da se kaze da leti ;)...vecina ostalih (YUBC,Verat) max 3KB/s

jeste da malo ponekad zeza (10-12 uveche),ali za te pare,ne mogu nishta bolje

septimus je napisao(la):
YUBC dere bez premca, samo ga treba dobiti uveche

jeste tesko da se dobije, ali LETIIIIIIIIiiiiii!!!!!!
(posle dvadeset minuta zvanja :()

Danas sam zvao tehničku slu¾bu YUBC-ja i rekli su mi da su sklopili ugovor za nove linije koje će raditi od sledeće nedelje

To sto pise na kolko ste se zakacili nema veze sa zivotom ponekad jer mi je win prijavljivao cak i 115 sto morate priznati da je nemoguce a uzrok tome je bio ocajan externi modem (neki genius) i jos gori drajver.

U NS-u sam i kacim se na sezam koji polako posustaje ali se zato kacim 99% na 45.2 i to nikad necekam na slobodnu liniju:beat:
Da imam para uplatio bih EUnet ali nema se.
Recimo sa EUneta nas trojica igramo WC III na ruskom serveru(Karamba) sa jednog modema i skroz je igrivo a od kuce sa sezama koji mi sad trenutno nesto download-uje brzinom 1.5 nemogu ni sam da igram(kad se pojavio u NS-u protok bese 4.5 i tad se skidalo)

Ovaj program je uzasan...rekao sam da mu da izvrsi optimizaciju i dobio sam 2x sporiju vezu nego pre 'podesavanja'.....blagi uzas sta da kazem :rocket:

Ser_Zile je napisao(la):
To sto pise na kolko ste se zakacili nema veze sa zivotom ponekad jer mi je win prijavljivao cak i 115 sto morate priznati da je nemoguce a uzrok tome je bio ocajan externi modem (neki genius) i jos gori drajver.
Eksterni modemi ( cesto ili uvek ? - nisam ih bas probao preterano mnogo...) ne prijavljuju brzinu veze ka spolja prema provajderu, nego brzinu veze prema racunaru. To 115 samo zanci da ti je COM port bio podesen na 115200.

Ja sam samo hteo da kazem da to sto pise nema neke veze sa dl jer evo opet se zakacih i naravno iz prve i to standard 45.2 ali skida mi 1.5 sa sezamovog ftp-a :hair: blagi uzas.

Ser_Zile je napisao(la):
Ja sam samo hteo da kazem da to sto pise nema neke veze sa dl...
A naravno, naravno, to sam i ja objasnjavao u svojim post-ovima...samo sam hteo da "razjasnimo" ovo oko eksternih modema...mada ima i internih koji to isto rade, npr. konkretno Safeway Intel...

Dao bih 250€ za bezicni samo da se resim modema ali problem je sto nemam 50€ mesecno za pretplatu mada je flat rate u pitanju.

Ser_Zile je napisao(la):
Dao bih 250€ za bezicni samo da se resim modema ali problem je sto nemam 50€ mesecno za pretplatu mada je flat rate u pitanju.
Pa pazi, "nemati" 50€ mesecno je drugi i potpuno razumljivi problem, ali objektivno to uopste nije mnogo !

Obican flat rate kosta od 1000 do 2300...evo moje racunice (mada ja sam verovatno "poseban" slucaj): placam YUBC flat na pola sa firmom, znaci 1150, ali me onda taj flat "povuce" i onda mi telefonski racun dodje po 3000-4000 a ponekad kad sam bas "nestasan" i mnogo vise ! Tako da je ovo bezicno cudo meni konkretno cak jeftinije !

Jedva cekam da se pojavi bilo sta sto ce da me skine sa telefona, impulsi mene mnogo vise ubijaju nego cena provajdera...

...i svadje sa komsijom oko telefona....:rocket:

Lucas je napisao(la):
u pancevu pola vas nema telefone - jel da?:p

Gresis grdno sinko!:p Mozda je vama sa dedinja "The Greath GURU" uveo neke specijalne linije pre neko sto je otisao u vecna lovista?:rocket:

Iskreno najbolje je na akademskoj mrezi (i to rano ujutro, a sve je besplatno) posebno ako se ima pristupa nekim manje poznatim telefonima i nekim boljim serverima (sa full internetom) :)

anime_freak je napisao(la):
Iskreno najbolje je na akademskoj mrezi (i to rano ujutro, a sve je besplatno) posebno ako se ima pristupa nekim manje poznatim telefonima i nekim boljim serverima (sa full internetom) :)

Ma ako si faca, otkrij i nama ...

septimus je napisao(la):
Ma ako si faca, otkrij i nama ...

Jeste, jeste, ali onda nece vise da bude TAKO dobro :D

denny je napisao(la):
Gresis grdno sinko!:p Mozda je vama sa dedinja "The Greath GURU" uveo neke specijalne linije pre neko sto je otisao u vecna lovista?:rocket:

Nisam te bash skapirao, ali ovo za telefone je tacno (poznajem tamo neke likove koji nemaju fixni)

Donedavno best buy ISP Verat je poskupeo...
Nove cene za Dial-up pristup važe od 27.01.2003.

Broj sati Cena (din.)
5 sati (10 sati lite)
160,00

10 sati (20 sati lite)
310,00

20 sati (40 sati lite)
600,00

30 sati (60 sati lite)
900,00

40 sati (80 sati lite)
1.160,00

50 sati (100 sati lite)