Šta je novo?

najbolji divx player za UIQ 2.0 (P9x0) i par pitanja

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
imao sam prvo p800, koji i nije bio bas nesto za gledanje filmova (4096 boja), pa sam nabavio p900, ali smart movie 2.xx nije davao neke rezultate (low fps i sl), a i bio sam ogranicen sa ~90MB, sto, kako sam mislio, nije dovoljno za film. Sad se nakanih da probam novi smart movie (3.25), i bio sam prijatno iznenadjen sa rezultatima! :zgran: Samo u ovoj verziji dolazi do desinhrnoizacije zvuka i slike, nisam provalio kako da podesim "audio preload".
Onda probam DivX player (zvanicni, 0.86), jos bolje, vrlo slican sa SM-om (ali nisam uspio da ga natjeram da ucita titl, i ne pamti gdje je stao ako se zatvori aplikacija), ali daje bolju sliku, bolje podnosi visi bitrate i zvuk je sinhronizovan.
Taman kad sam pomislio da je to to, probam (sad vec stari) Core Pocket Media Player, izgleda jadno, neprakticno, nema nikakvih opcija, ali je zato slika perfektna. Ono sto mi je najbitnije: framerate, prosto leti. Verzija je 0.71. Sad pitanja:
1. Da li postoji neka novija verzija CPMP-a?
2. Da li DivX plejer moze da ucita titl i kako (postoji opcija za titl, dam mu srt fajl sa istim imenom kao i avi, i nista)?
3. Je li neko uspio da istalira noviji SM od verzije 3.25 (3.31 ili 3.40)?
4. Koja su optimalna setovanja koja koristite (za UIQ, avi od 40 min) i koji kodek?
5. Koji vi plejer preferirate?

Poslednja izmena:
imao sam prvo p800, koji i nije bio bas nesto za gledanje filmova (4096 boja), pa sam nabavio p900, ali smart movie 2.xx nije davao neke rezultate (low fps i sl), a i bio sam ogranicen sa ~90MB, sto, kako sam mislio, nije dovoljno za film. Sad se nakanih da probam novi smart movie (3.25), i bio sam prijatno iznenadjen sa rezultatima! :zgran: Samo u ovoj verziji dolazi do desinhrnoizacije zvuka i slike, nisam provalio kako da podesim "audio preload".
Onda probam DivX player (zvanicni, 0.86), jos bolje, vrlo slican sa SM-om (ali nisam uspio da ga natjeram da ucita titl, i ne pamti gdje je stao ako se zatvori aplikacija), ali daje bolju sliku, bolje podnosi visi bitrate i zvuk je sinhronizovan.
Taman kad sam pomislio da je to to, probam (sad vec stari) Core Pocket Media Player, izgleda jadno, neprakticno, nema nikakvih opcija, ali je zato slika perfektna. Ono sto mi je najbitnije: framerate, prosto leti. Verzija je 0.71. Sad pitanja:
1. Da li postoji neka novija verzija CPMP-a?
2. Da li DivX plejer moze da ucita titl i kako (postoji opcija za titl, dam mu srt fajl sa istim imenom kao i avi, i nista)?
3. Je li neko uspio da istalira noviji SM od verzije 3.25 (3.31 ili 3.40)?
4. Koja su optimalna setovanja koja koristite (za UIQ, avi od 40 min) i koji kodek?
5. Koji vi plejer preferirate?

1. Ne znam ne koristim ga :)
2. SmartMovie pri koverziji za mob ti lepo integrise sub
3. Ne jos. Probao jednom par fora ali bez uspesno ...
4. Nisam do sada nisa menjao selektujem predlozena za P9xx ali stavljam zvuk na stereo obavezno.
5. Na P910i koristim SmartMovie (ako se ne varam i dalje je 3.13) nema seckanja niti desinhronizacije zvuka. Na P990i sam instalirao 3.40 jer je konacno odradjen za Symbian 9.1 tj UIQ3 ali i dalje se ceka "legalizator" :d

1. preporucujem ti da probas i CPMP i oficijelni divx plejer ;) (ako mozes da zivis bez titla)
2. Znam ja to, ali cemu onda opcije za titl u divx plejeru, ako ga ne cita?
5. Mozes 3.25 da instaliras na p900i

1. preporucujem ti da probas i CPMP i oficijelni divx plejer ;) (ako mozes da zivis bez titla)
2. Znam ja to, ali cemu onda opcije za titl u divx plejeru, ako ga ne cita?
5. Mozes 3.25 da instaliras na p900i

Mislis na P910? Da, instalirao sam i taj kasnije. Onom forom - 2.75 pa key pa update na 3.13 pa update na 3.25.

Ali jos samo kad bi naleteo na "legalizator" :d za 3.40 za UIQ3 (P990) bio bi srecan!

Ubacio sam cisto radi probe DivXPlayer.v0.86.RC2 u 990.... nije los, ok je.

Poslednja izmena:
mislim na p900. Oficijelni DivX je svakako bolji od SM 3.25, barem za UIQ 2, daleko fluentniji prikaz i mogucnost rada sa vecim bitrejtima. Ali CPMP je za 3 koplja ispred oba :)

mislim na p900. Oficijelni DivX je svakako bolji od SM 3.25, barem za UIQ 2, daleko fluentniji prikaz i mogucnost rada sa vecim bitrejtima. Ali CPMP je za 3 koplja ispred oba :)

Pa ja nemam P900 :trust: Nego 910 i 990.
Mislio si na svoj P900?

I mislim da taj DivXplayer i nije bas "oficijelni" ko sto kazes.

btw: P910 "vozi" sve sto i 900 i obrnuto jer nose isti symb. samo je razlika u memoriji i displeju. Pre 910 sam imao 900 koji je lepo nosio firmware od P910 u sebi a samim tim je i imao podrsku za kartice do 2GB dok je po defaultu kod P900 samo do 128MB.

:)

Poslednja izmena:
sve to o p900 i p910 znam, nema potrebe da mi osbjasnjavas.
DivX plejer jeste oficijelni, pa skida se negdje sa njihovog sajta, a vidi i "about", fini pishe :p

Nazad
Vrh Dno