Šta je novo?

Najbolji codec

• Začetnik teme Začetnik teme Sime
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sime

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
619
Zanima me koji je najbolji codec, mislim na odnos brzina\kvalitet?

Koristim Adobe Premiere za montiranje, i tu sam primetio da je Cinepack Codec (koji mi daje po default-u) prespor - treba mu 2h da mi napravi priview onoga sto DivX kompresuje za 45-60min.
Kada umesto Cinepacka koristim DivX (5.02) preview radi mnogo brze, ali kada skrolujem materijal unazad program se strasno uspori.

CinemaCraft, koliko znam adekvatno je brz. A Premiere sam po sebi nije najbolji izbor za pravljenje filmova.

ne znam za brzinu, ali two-pass xvid daje bolju sliku od divx-a pri istim podeshavanjima i bitrejtu...

Jedno pitanjce i od mene. Uz pomoc Copy Dvd 6 uradio sam film u Xvid codecu, medjutim, krajnji rezultat je bio 3 dela od po 700Mb a hteo sam sam jedan. U cemu je problem? Inace slika je odlicna, cak sam uradio sa prevodom koji se pojavljuje isto kao i na samom dvd-u.

Hvala

cheers

pa verovatno si stavio preveliki bitrate... znachi, u tom programu verovatno pored biranja kodeka ima i dugme za konfigurisanje istog... lepo otvorish MiniCalc koji se dobija uz XviD, izrachunash preporucheni bitrejt za datu velichinu, i vozi...

inache, tip of the day:

xvid i divx materijal je kompatibilan u 99% sluchajeva, tako da ako ne zhelite da distribuirate xvid kodek uz film i hocete da ga svirate preko divx-a, koristite FourCC Changer (koji se dobija uz Nic-ovu distribuciju XviD-a) koji menja chetiri bajta u zaglavlju filma (XVID u DIVX) tako da film postaje full-qualified divx... (mada ne vidim svrhu ovoga, xvid je sasvim ok)

Nazad
Vrh Dno