Šta je novo?

Najbolji BIOS za ASUS N6600GT

BigJoe

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2005
Poena
380
Znaci ko iz naslova, koji je najbolji bios za ASUS Extreme N6600GT 128MB PCI-e??? Mislim kuler je prilicno bucan pa bi bilo dobro ako neko zna moze li se utisati editovanjem ili fleshovanjem nekog biosa? I naravno najbolji BIOS za OC...

Pa njegov org. naravno... skini svoj BIOS, snimi ga negde i uz pomoć NiBitora promeni parametre rada ventilatora za 2D i 3D kako ti mislis da treba, pazi da je ne "sagoriš" i vrati BIOS uz pomoć nVIDIA flasha... pa vidi...
Ne čačkaj mnogo oko voltaže i sl. da ne zažališ! ;)

Za to sve ti treba NiBitor (zadnji), nVIDIAflash, cwsdpmi i naravno upustvo, komande, boot disketa i sl. :D

Evo ti nVIDIAflash i cwsdpmi (koji ti treba na boot disketi koju napraviš iz windowsa "create MS-DOS...boot disketeee...) ;)

Komande.:

nvflash -b backup.rom (skidaš org. bios na disketu i fajl se zove backup.rom)

nvflash.exe backup.rom (vraćaš novi bios koji si već uz Nibitor obradio)

Šta je backup.rom?
Možeš da ga nazoveš i sprž.rom... nije važno... :bottle:

Znam da su ljudi na Leadtek-u stavljali Sparkle-ov Bios, pa reko da pitam sta je najbolje...

Pa zar Asus nema program po imenu Smart Doctor.Tu imaju sva podesavanja vezana za kartu.

Posto je izasao novi RivaTuner koji ocitava temperature ne moras da radis flash ako vec nisi i ciniti se opasnim, a sto se ventilatora na kartici i buke tice tu je stari, dobri ExperToll sa kojim kontrolises brzinu venta i u 2d i u 3d.

Poslednja izmena:
edituj vec originalni bios
ja sam na mojoj 6600gt vent. u 2d drzao na 60% i 2d voltazu sam smanjio za oko
0.1 i klok u 2d sam drzao na 200
sve radi ok

Nazad
Vrh Dno