Šta je novo?

Najbolji 32" lcd za KATV?

mristicm

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2004
Poena
319
Koji lcd 32" (ali samo 32") daje nakvalitetniju,najostriju, sa najboljim kontrastom sliku na SBB kablovskoj televiziji? (podrazumeva se da se taj lcd gleda na rastojanju od 3,5-4 metra )

cena nije bitna.

Na netu (na stranim sajtovima) su hvalili Sony 32d3000. Ima li boljeg od njega?Ili on ne valja za kablovsku?
Vece dimenzije mi NE odgovaraju zbog konfiguracije namestaja u kome treba da stoji taj TV.

Koji lcd 32" (ali samo 32") daje nakvalitetniju,najostriju, sa najboljim kontrastom sliku na SBB kablovskoj televiziji? (podrazumeva se da se taj lcd gleda na rastojanju od 3,5-4 metra )

cena nije bitna.

Na netu (na stranim sajtovima) su hvalili Sony 32d3000. Ima li boljeg od njega?Ili on ne valja za kablovsku?
Vece dimenzije mi NE odgovaraju zbog konfiguracije namestaja u kome treba da stoji taj TV.

Milion puta prežvakana tema... NE POSTOJI lcd koji na SBB kablovskoj daje dobru sliku. EOD.

I ja imam ovakav isti problem. Ja bih voleo da živim u holandiji ili negde gde imaju digitalne kanale, ali za sada živim ovde i interesuje me koji LCD 32" prikazuje najmanje odvratnu sliku na SSB-u. Voleo bih da se javi neko ko ima iskustva sa ovim.

hvala

Ne postoji LCD koji daje dobru sliku na analognoj kablovskoj, kao što ne postoji ni TV tuner koji daje super sliku na kompjuteru. U koliko prvenstveno ne gledaš DVD ili HD filmove već kablovske kanale bolje ostani na CRT.
Na LCD-u bi još imao i problem skaliranja 4:3 na 16:9

U toku 2008 sbb bi shatro trebao da krene da pusta HD sliku, za pocetak discovery, history, itd.. uglavnom strane kanale koje recimo ja jedino i gledam. Tako su bar kao obecali. Inace, koristiti LCDTV za gledanje klosharske analogne sbb kablovske, i pri tome se raspitivati na kojem modelu ce taj odvratni signal niske rezolucije bez buducnosti izgledati, i prema tome se odredjivati pri izboru uredjaja - je apsolutno besmisleno. Ko kad biste pitali, treba mi auto za do prodavnice udaljene od stana 20m, koji model ferrarija je najbolji za to? Koristiti tv visoke rezolucije iskljucivo za gledanja kanala niske rezolucije je kranje moronski. Niti jedan LCDTV ne moze imati kvalitet slike niske rezolucije kao obican TV za koju je ovaj i predvidjen + LCDTV AR je 16:9 a kablovski AR je 4:3 predvidjen za obicne tv uredjaje. Kome tv treba SAMO za gledanje TV programa lokalnih kablovskih provajdera, neka slobodno i u shirokom luku zaobidje lcdtv. Mislim greota, cisto bacanje para, i u odnosu na obican tv - slika je ki*ta.. Ne spojiti ga sa kompom, hd playerom ili sattv-om i ne uzivati u HD materijalu na HD tv-u bi po meni trebalo zabraniti zakonom :d..

Poslednja izmena:
Evo konkretno.

Imam LG 37LC25R i koristim ga za komp i DVD. Naravno, gledam i analogni SBB TV na njemu.
Slika mi je OK (podnošljiva), na programima FOX, B92, HRT i većini stranih kanala, dok su ovi RTS-i, Pink-ovi i ostalo prava katastrofa.

Evo konkretno.

Imam LG 37LC25R i koristim ga za komp i DVD. Naravno, gledam i analogni SBB TV na njemu.
Slika mi je OK (podnošljiva), na programima FOX, B92, HRT i većini stranih kanala, dok su ovi RTS-i, Pink-ovi i ostalo prava katastrofa.

Potpuno isti slucaj sa Sony 32 V2500. Verujem da je D serija jos bolja (ona valjda menja V seriju). Jos da dodam na sam sliku na raspalom RTS popravio tako sto malo izvucem kabl od kablovske sto znacajno smanji sneg. Ali u principu za rts, pink i ta ****** nista ne pomaze idvratna je slika (PTT KDS). Ostali su skroz ok.

Aj da mi neko kaze kako je gledati tv program na LCDTV u potpunom mraku? Da li bole oci ili ne?
Uopste da li smeta ili je normalno?
Pitam jer mozda za par dana kupujem LCD 32" pa me zanima da li ima uticaj na oci gledaoca

Zar Sony nisu prepakovani LG-ijevi po jacoj ceni? Od svih LCD-tv uredjaja koje sam imao prilike da vidim, ako su svi oko cene recimo 1200e - sony ima najgoru sliku. Da bi sony imao sliku samsunga od 1200E, mora da kosta bar 1500E..

Aj da mi neko kaze kako je gledati tv program na LCDTV u potpunom mraku? Da li bole oci ili ne?
Uopste da li smeta ili je normalno?
Pitam jer mozda za par dana kupujem LCD 32" pa me zanima da li ima uticaj na oci gledaoca

Nema oko cega da brinesh, mnogo je bolje nego kad te zraci katodna cev. Okice ce ti blistati od srece :)..

Poslednja izmena:
Nisu, nisu. Nisu cak ni isti paneli. A o elektronici da ni ne pocinjem. U krajnjem slucaju obidji pare kvalitetnijih review sajtova i procitaj malo od 3000 seriji.

Nema oko cega da brinesh, mnogo je bolje nego kad te zraci katodna cev. Okice ce ti blistati od srece :)..

Nema to nikakve veze sa zračenjem. Jednostavno je neprirodna situacija da postoji jako direktno osvetljena slika u centru vidnog polja i potpuni mrak okolo. Onome kome ne smeta sada, smetaće za 10-ak godina kad počne da nosi naočare.:p
Rešenje bi bilo kad bi se primakli tv-u tako da vam ekran pokriva celo vidno polje, ali ta solucija osim što je besmislena, dovodi do još većeg problema - naprezanja očnog mišića da fokusira konstantno sliku na maloj razdaljini.
Najbolje je staviti neko malo difuzno svetlo u pozadini negde u prostoriji, i to je to.
npr. neka lampa uperena u ugao sobe.

E, Carnex, a i ostali.

Da ne bih otvarao novu temu, a pitanje je isto, može li neko konkretno da kaže da li ću biti zadovoljan kvalitetom SDTV-a na Sony 32D3000 ili da se ne cimam (da pozajmljujem pare od rođaka, uzimam kredit i sl.), već da lepo uzmem neki mršavi CRT i sačekam još 4-5 godina neku novu tehnologiju i/ili konačnu smrt SDTV-a u Srbiji.

Pre dve nedelje sam kupio SONY 32D3000 i malo je reci da sam zadovoljan - PREZADOVOLJAN SAM. Ruku na srce, to mi je jedini LCD TV koji imam u stanu, tako da ne mogu da da poredim sa drugim modelima i proizvodjacima.
Sa njim sam zamenio sony-a 72cm CRT na kome sam imao VISE NEGO OCAJNU SLIKU (Subotica - KDS), a sada je mnogo ispeglanija (noise reduction i drugi filteri...). Sto se deformacije 4:3 na 16:9 tice, postoji smart mode koji malo sasece gore i dole, sam jos malo nastelujes i cool...
Ko sto rece - prezadovoljan sam, ali sve to mozda rade i jeftiniji modeli.

Bonus koji sam dobio njegovom kupovinom (iskreno nisam ocekivao) - IGRANJE na njemu!!!!
Imam pristojnu mashinu i na 1366 x 768 igre izgledaju fantasticno (a moj LCD 19'' monitor izgleda jadno). Za sada jedino NFS ProStreet izgleda fantasticno u 1920 x 1080 (a da i 1080p podrzava) dok ostale igre nesto zezaju sa kvalitetom slike...

HD tj. MKV filmovi u 720p i 1080p izgledaju nestvarno (za 1080p PC treba vezati sa DVI - HDMI kablom).

Pravi HDDVD i BD jos nisam probao - jer nemam, ali bice, bice...

Ako imas para - kupi, ako nemas - skupi pa kupi. Za par godina ce biti mnogo jeftiniji nego danas, ali ces ti tih par godna uzivati u njemu - a jednom se zivi.

Poz.

Poslednja izmena:
Heh, problem je u tome što bih ga gledao sat-dva dnevno, jer sam prezaposlen. Ovo je više za porodicu, ali i kupovina za budućnost. Hoću televizor koji će pre svega mene, a onda i ostale ukućane zadovoljiti na period o 7-8, pa možda i 10 godina.

No, da čujem još par odgovora sretnih vlasnika :) Probajte da me ubedite, vrlo sam blizu odluke :)

Hoću televizor koji će pre svega mene, a onda i ostale ukućane zadovoljiti na period o 7-8, pa možda i 10 godina.

to mozda telefunken,saba,grundig nekada :d
danas zaboravi da ce ti neka "elektronika" trajati 10 godina ;)

@RockyMM

Tacno znam kroz sta prolazis. Nije ti lako. Pre nego sto sam se odlucio da definitivno uzmem ovaj TV (kupovina je trajala skoro 1,5 mesec) kolege na poslu su me zezali da sam brze izabrao auto (nedelju dana) nego televizor, ali sta da se radi...

Za razliku od mene, barem zivis u Bg-u (pardon Munze) pa idi u Tehnomarkete, tehnomanije, CT Shopove, Techno Max i ostale pa vidi, uporedi i kupi... SONY KDL-32D3000 :)

Samo hrabro...

to mozda telefunken,saba,grundig nekada :d
danas zaboravi da ce ti neka "elektronika" trajati 10 godina ;)
Šta ćeš kad sam štekara ... :)

Ma zbog poznate situacije i osiromašenja, etc. TV trenutno gledam na Sony-ju koji ima 26(!) godina i kvario se ukupno 3 puta (poslednji put pre par meseci) i ima zmajovsku sliku (Trinitron). Zato sam i lupio 6-8 godina ... Valjda ću zaraditi do tada, možda me neće otpustiti do tada ... :)

@RockyMM
e... ni Sony nije ono sto je bio
Moj 29" CRT ima 6 godina i na izdahu mu je ... ekran ;(
Grundig star17 godina shljaka kao zmaj ...
pa ti sad vidi.

@erdelja
lep ti slogan

Posedujem Crypton 32" i prezadovoljan sam slikom preko kablovske, dok moj drugar poseduje Sony 26" slika je blago receno Uzas!

Zakljucak: "Brend" (poznata marka) ne mora da bude bolji od "No name-a"(nepoznate marke)

Posedujem Crypton 32" i prezadovoljan sam slikom preko kablovske, dok moj drugar poseduje Sony 26" slika je blago receno Uzas!

Zakljucak: "Brend" (poznata marka) ne mora da bude bolji od "No name-a"(nepoznate marke)

vrlo vulgarizovano tumacenje :zgran:

iako je ona poruka za sony d3000 iz 2007 a moj tv je izašao početkom 2008, moram da dodam da sam i ja hteo tada sony (mada p3000) da pazarim jer sam kontao bolje da malo više platim nego posle da se kajem što ga nisam uzeo. e vala bih se pokajao jer kad sam video ovu tošibu pored tog sony-ja, odmah mi je sve bilo jasno. džaba sony-ju i vga konektor i digitalni tuner kad ga tošiba sahranjuje sa kvalitetom slike. govorim konkretno za ta dva modela (videti moju mašinu).

za koju godinu kad budu cene opet normalne i kad bude došao red na neki od 50-ak inča, 100% sam siguran da će biti toshiba.
osim ako ne propadnu u međuvremenu, *** kriza je.

Poslednja izmena:
I ja sam zadovoljni vlasnik Cryptona 32", skoro godinu dana, model sa 2 tjunera, slika je prilicno ostra na skoro svim kanalima, IKOM je u pitanju, B.Jerkovic. Menjanje kanala je takodje solidno brzo, pogotovu u poredjenju sa mnogim drugim modelima. Mala zamerka se odnosi na malo manje izrazene boje, u poredjenju sa modelima Samsunga koje sam tad uporedjivao, ali je zato ovo ostalo koje sam nabrojao bilo ubedljivo na strani Cryptona.

Nazad
Vrh Dno