Šta je novo?

Najbolje slusalice za malo novca

Godinama koristim Cloud još verziju 1 i vrijede svake pare!
Problem koji mi se trenutno javlja je što se spužve nakon 7-8 godima počinju dezuntegrisati, a kod nas ne nalazim dostavu zamjenskih.


Meni je problem što su se malo rasklatile. Osim toga sve je o.k. Sunđere sam zameni nekim drugim sa Alija.
 
Jel ima nesto kvalitetno sa puno basa, do 150e? I da lice na one sa linka gore.. Gledao sam polovne Senn HD5 i 6 seriju, nikad nisam na zalost imao priliku da ih cujem uzivo, a mnogo mi se svidjaju..

Sad citam da SHP9500 i 9500s imaju los bass.. Ko bi rekao sa 50mm drajverom..
 
Te Sennheiser otpiši, jer očekuješ veoma jak bas.

Imaš ove Mackie za 11880 din: https://www.headphonecheck.com/test/mackie-mc-250/

Ili Meze 99 Neo, eno ih na KP za 120€, a inače su oko 190€ isto na KP.
https://www.thephonograph.net/meze-99-neo-review/
https://headfonics.com/the-99-neo-by-meze/
https://www.head-fi.org/showcase/meze-99-neo.22329/

To od closed-back modela, izbor je još slabiji u open/semi-open klasi do 150€ (a da imaju jak bas).

Fostex TR-80 (closed-back) i TR-90 (semi-open) verovatno više ne mogu da se nađu, mada stoje u online ponudi jedne prodavnice.
Možda bi ti odgovarale Beyerdynamic DT 990 (250Ω, bez Pro oznake, jer su bolje) ali one su obično oko 200€ na KP, bas im je jači od većine open-back slušalica u toj klasi ali imaju naglašene i visoke tonove, pa to neće baš svima odgovarati.

Na kraju, iako nisam čuo Meze, mislim da bih kupio te za 120€, i kao semi-open sidegrade PreSonus HD7 za 40€. I jedne i druge imaju jak bas, jedne su zatvorenog, druge poluotvorenog dizajna, i verovatno su dovoljno različite zvučno da se isplati koristiti oba modela. To mislim zato što i inače koristim slične kombinacije slušalica.
 
Hvala brale, proucicu ovih dana modele. Definitivno dobre slusalalice ne mogu da se kupe bez 200e.. Bar ono sto ja trazim.

Kakve su Sennheiser HD 560S?

Edit

Ove mi se svidjaju

Beyerdynamic DT 990..
 
Meni je problem što su se malo rasklatile. Osim toga sve je o.k. Sunđere sam zameni nekim drugim sa Alija.
Moje nisu ni najmanje popustile, ali Korona... i Aliexpress više nije kao što je bio. Za većinu robe poštarina za BiH je 50-tak $
 
Sta od Hifiman slusalica ima da valja a da je za nas dzep sa cenom do 250-300e maximum ?
Za komp, da ne greje previse usi, otvorene/poluotvorene, da nisu male (da glavati mogu udobno koristiti), da ne stezu ...
 
Sta od Hifiman slusalica ima da valja a da je za nas dzep sa cenom do 250-300e maximum ?
Za komp, da ne greje previse usi, otvorene/poluotvorene, da nisu male (da glavati mogu udobno koristiti), da ne stezu ...
 
Kako si zadovoljan sa Fostex-om ?
Baš sam se i ja nameračio na njih, cenim da bi mi one bile sasvim lepo iskustvo...
 
Fostex TR serije se ne proizvode više, i uglavnom su svuda rasprodate.
Teško da ih P prodavnica ima na stanju, možda samo TR-70 ali one su zvučno najslabije iz cele te TR serije pa ne znam koliko su dobra kupovina za nepunih 17k din. To je malo paradoksalna situacija, da slušalice potpuno otvorenog dizajna imaju najjači bas (navodno preterano jak pa i muljav), najslabije srednje tonove i najmanji soundstage. Možda nisu loše ali bih u svakom slučaju prednost dao TR-80 (closed-back) i TR-90 (semi-open) koje imaju veći stejdž i bolje izbalansiran zvuk. Mnogo toga je napisano o tim modelima u ovoj temi, tako da je najbolje iskoristiti search, da ne zatrpavamo ionako ogromnu temu. Ukratko - odlične su i isplate se za 16680 din ali teško da ćeš ih naći.

@nidzakv
Ne znam kako sam zaboravio na Beyerdynamic Custom One Pro Plus i Custom Studio. Ima mnogo testova po netu. Koštaju 17880 din (Custom One Pro Plus) i 23880 din (Custom Studio). Zatvorenog su dizajna, udobne, veoma kvalitetno izrađene i imaju podešavanje jačine basa preko klizača na samim slušalicama, tako da svako može da podesi bas kako hoće, i u zavisnosti za šta koristi sluške. Možda bi ti baš one odgovarale a verovatno možeš da ih probaš u P prodavnici, što i jeste najbolje pre kupovine slušalica.
 
Poslednja izmena:
@hsv.stoned

Hvala druze, mislim da su ove BD custom studio to sto trazim.. Nemam gde sa ih probam na zalost. Nadam se da bass ako je jak ne gusi srdnje i visoke tonove..
 
Naveo si budžet od oko 150€ pa su (u nedostatku Fostex TR) BD Custom One Pro Plus verovatno najbolji izbor za taj novac. Ali pod uslovom da hoćeš slušalice zatvorenog dizajna (imaš na netu koje su sve razlike, prednosti i mane open vs closed)
Custom Studio je blago poboljšana verzija tih slušalica, ali su skuplje za 6k din. i pitanje je da li vrede baš toliko više.

A testova imaš pun net.
https://www.headphonecheck.com/test/beyerdynamic-custom-one-pro-plus/
https://www.techradar.com/reviews/a...yerdynamic-custom-one-pro-plus-1295989/review

Tu ćeš videti kako funkcionišu ti bass slajderi (od flat zvuka do basshead) mada se većina slaže da je najbolje držati ih na 2, maksimalno 3 stepenu. Npr. 2 za slušanje muzike, 3 za basshead muziku, filmove i igre, kada eksplozije i jak bas dolaze do izražaja da pritom ne mute ostatak zvuka.

Ovo nije baš 100% precizan grafik ali to otprilike ovako funkcioniše.
Variable-bass-reflex-syst-1024x467.webp


P.S.
Ne treba zaboraviti ni one Meze za 130€ na KP. Ali ako hoćeš 100% nove, sa garancijom u SRB, onda te otpadaju.
 
Poslednja izmena:
Ako nekog zanima JBL 650, poredim sa meni omiljenim Sony MDR 770:
Odlicna izrada, all metal ram i zglobovi. Kvalitetnije odradjeno ali zvuk nije cist i dinamican kao kod Sony. Pogotovo basovi su mutniji i manje izrazeni.
Sony jeste superiorniji i po zvuku i po NC ali kvalitet izrade i all plastic ram (osim unutrasnje sine u luku) su im velika mana, kao sto se vidi na slikama. Ali su zato mnogo lakse i udobnije, JBL je tezak i poprilicno stiska usi, no brzo sam se navikao.
Odlicna stvar koju nisam znao da ima JBL pre kupovine je touch/near field (ne NFC) u levoj slusalici, gde dodirom aktiviras Google assistant i kompletno upravljas fonom i aplikacijama preko voice commands. Vrlo prakticna stvar. Ima i Sony ali preko tastera i naporno je koristiti.
Sve u svemi za 69€ odlicna kupovina, za 200€ kolika je redovna cena... Hm, ne znam ..

IMG20211124190509.jpg

IMG20211124190448.jpg
 
Eh kad bih mogao da ih kupim za 69€ ne bih razmišljao ni sekundu...
 
Uzeo ih i ja, tačnije uzeo mi šurak, ali teško da će biti kod mene pre nove godine.
Šteta samo što plave nisu bile na tolikom popustu.
 
Je l' vredi ovo 2999 RSD koliko su sad u jednoj prodavnici na popustu?

 
Treba mi savet u vezi sa nekim bagatelnim sluškama. Budžet mi je oko 30-ak evra. Služile bi za višečasovna slušanja muzike i podkasta na Macu u kancelariji, gde katkad ima kratkotrajne graje. Iščitavajući temu, u tom cenovnom rangu najviše se pominju iSK HP-580 (3.000 RSD) i HP-680 (3.400), dok za koju hiljadu više hvale se iSK HF2010 (4.900) i Presonus HD7 (4.600, na popustu).

Pitanje: Da li su se vremenom promenile preporuke ili su ostale iste? Da li su ovo sve poluotvorene slušalice? Koje biste mi vi preporučili imajući sve u vidu?

Hvala. :D
 
ako je vec HD7 na listi, onda njih :)
 
Ako je kancelarija onda neke zatvorene?
 
0.3M 3.5mm Stereo Audio Aux Female to 2 RCA LR Male Cable Converter.jpg

Gde bi ovakav kablić mogao da se kupi kod nas?
Dakle, u pitanju je L/R muški na 3,5mm ženski, dužina kablića mi je nebitna, u principu što kraća...

Izvinite za OFF, treba mi za spajanje slušalica na PREAMP pa da pitam...
 
koje je preamp? cudno da nema ulaz za slusalice. rca su najcesce za zvucnike
 
Da podelim jedno iskustvo.

Kupio sam pre oko mesec dana JBL Quantum 100 za oko 40 evra i prednost je što su odlične za online (konkretno Zoom) sastanke. Pitao sam sagovornike i rekli su da je mikrofon odličan i da ne čuju pozadnisku buku. Ne znam kakve su po toplom vremenu ali sada se uši ne znoje ni posle višečasovnog nošenja. Mana je što nisu za muziku jer sam ih direktno poredio sa HD 681 EVO i Superslux su muzikalnije, sve se življe i lepše čuje (FLAC + Lusya DAC), tako da kome trebaju za online višečasovne sastanke topla preporuka. Za igre ne znam kakve su ali znam za sastanke da zaboravim da su na glavi, lagane, čist je zvuk sagovornika preko slušalica i kako tvrde čist je mikrofon sa moje strane. Ako gledate Quantum 100 za slušanje kvalitetne muzike, zaobiđite ih.
 
Nazad
Vrh Dno