Šta je novo?

Najbolje slusalice za malo novca

Momci, planiram da se ponovim sa nekim wireless modelom (najvise za igranje). Pa bih voleo da cujem ako mislite da li ima neka bolja opcija od Steelseries Arctis 7 ili 9.
Cena nije neki veliki faktor, uglavnom gledam da bude sto vise detailed zvuk posto mahom igram competitive FPS-ove u zadnje vreme i da budu udobne. Ove SS Arctis 7 sam probao i odusevio kolko su udobne iako su teze jer su wireless.
 
@vladat1
Ne znam kakvo je to pojačalo..

Kao što sam već napisao, ili nove HD7, iSK HF2010 (5100-5400 din) ili polovne Sextett (40-60€ na KP).
A trenutno na KP imaš i polovne K240 MK2 za 50€ (dolaze samo sa kožnim jastucima, ali i 2 kabla). Važi da su stare Sextett zvučno ipak malo bolje ali MK2 verzija ima izmenjive kablove.
 
Uzeo Sabbat E12 Ultra - skroz zadovoljan. Prethodno koristio sennheiser cx3.00 II
 
Ja kupio danas iSK HP-680 iz zezancije za 2500din za prvu pomoć kad ono medjutim...
 
Slusalice na glavi, na usima, bubuce u usima, zašto se ova tema neprestano "zagadjuje" bubicama...
 
ja zelim da zavolim bubice al mi usi ne tolerisuuuu nijedan nastavak 🥲
 
Jel može preporuka za headset, treba mi za Skajp i uobičajne sastanke?
Trenutne se potpuno raspale :) . Hvala na preporuci
 
Jel može preporuka za headset, treba mi za Skajp i uobičajne sastanke?
Trenutne se potpuno raspale :) . Hvala na preporuci
Meni su se Jabra Evolve 65 stereo pokazale vrlo dobro, par godina sam radio u otvorenoj kancelariji i koristio ih maltene non-stop. Udobne su za dugo korišćenje, i imaju odličan mikrofon. Jedino se jastučići odlepe posle dve-tri godine, ali mogu povoljni zamenski da se nađu na Aliju.
 
Ako misliš na pojačalo, Lusya bez problema može da potera HD7.
 
Da na pojačalo sam mislio, poručio sam... razmišljam da kupim SENFER DT6, ali pošto imam već Presonus HD7 ne znam da li bi neki benefit sa DT6 dobio.
 
Nisu baš za poređenje HD7 i DT6, odnosno velike, poluotvorene over-ear slušalice vs in-ear, iako se zvučno ne razlikuju previše. Koristim oba modela ali HD7 samo u kućnim uslovima dok su DT6 pre svega za prenosive plejere ili telefone. Na kraju su HD7 i udobnije za višesatnu upotrebu.

Ako ti trebaju bubice, DT6 se svakako isplate, mada je i to pitanje s obzirom na visoke troškove slanja. Ali, ako nađeš neku povoljnu kombinaciju, onda ok.
Inače, i DT6 traže dobar izlaz-pojačalo, to su najzahtevnije in-ear koje sam probao do sada. Lusya će svakako biti dobar izbor u tom smislu. I da, mikrofon na DT6 je ili krš ili jedva upotrebljiv, u zavisnosti od serije slušalica a verovatno i od subjektivnog utiska.
 
Poslednja izmena:
Pozdrav,
Moze li neka preporuka za sluske koje bi se koristile s vremena na vreme za neki skype\zoom, dakle neki solidan zvuk i mikrofon. Ne bih davao vise od recimo 5000.
Nece se koristiti za slusanje muzike.
 
Neka ideja za bežične bubice šta da pogledam..?
Uzeo sam Galaxy Buds Pro, medjutim u želji da naprave što bolji zvuk, izlazni zvucnik i gumeni nastavci su uzasno veliki i neudobni za nosenje, tako da mi je za sad primarno da nastavci budu razumne velicine i da su slusalice sto udobnije. Npr. AKG žične koje su išle uz samsung telefone nosim po 8h dnevno bez problema, ove pola sata ne izdrzavam. Nesto najblize sto sam nasao da bi mozda meni odgovaralo su Jabra 75t, medjutim vidim da odredjeni broj ljudi ima problem da leva slusalica crkava ili se diskonektuje, jer je konekcija leva->desna->uredjaj. Jednostavno za te pare, ne hvala.
Tako da, od poznatijih brendova (sony, beats, sennheiser) u skupljem cenovnom rangu nista nisam nasao bas idealno za mene, moze preporuka i u višem rangu ali kontam da bubice još nisu na nekom zavidnom nivou pa da uzmem npr. neke Honor Choise koje opravdavaju makar svoju cenu.
Da li neko koristi nešto bezično od KZ, Tribit, SoundPeats, LGa da preporuči neki model? Ili nesto sasvim trece, sve je dobrodoslo
Hvala
 
mozda nove wf1000xm4 da sacekas. meni xm3 nisu bas odgovarale. Uglavnom mi je kod bubica uvek problem naci dobar fit, mislim da je to najbitnija stavka da bi se uopste doslo do diskusije o zvuku.
 
Neka ideja za bežične bubice šta da pogledam..?

Da ne zagadjujemo temo u slušalicama pričom o bubicama
 
Ja kupio danas polovne Sony MDR-1000x bežične slušalice sa noise canceling-om.
Slušam muziku celo popodne na njima i ne mogu da se otmem utisku da mi iSK HP-680 od 3000din bolje zvuče.
 
Ništa čudno, meni su PreSonus HD7 (plaćene 4800 din) češće na glavi od Sennheiser HD650 :D
Što je najgore, ozbiljan sam, ne zezam se.
 
Danas sam ih malo uporedjivao stavljajuci jedne pa druge na istoj pesmi. Snaga i detalji su ipak na strani Sony-ja a udobnost na strani iSK-a.
 
Inače sam danas skontao i to da Sony u pasiv modu preko kabla ima opseg od 4Hz do 40000Hz a u aktiv modu preko bluetooth-a 20Hz-20000Hz. Ja sam prilikom poredjenja sa iSK Sony slusao preko bluetooth-a i zato su mi se iSK učinile bolje dok je Sony u analog modu mnogo superiorniji od iSK.
 
Po prvi put testiram ANC na Sony XM3, fenomenalna stvar. Na prilično bučnom brodu osetim samo vibracije, i mogu tiho da slušam muziku, maltene sva buka je utišana. Odlična stvar, i odlično radi. :)
 
Xm3 je naslednik ovih mojih. Odlično radi ANC. Dobro dodje i protiv bučnih komšija. 🙂
 
Dakle, ako sam dobro razumeo do 50e najbolje su PreSonus HD7, a ako se želi dati još manje novce, jer meni realno slušalice i ne trebaju nešto previše (možda sat-dva nedeljno) onda ISK HP-680 koje su 30e?
 
Uzeo bih neke slusalice od oko 100e
Slusam muziku u kojoj je bass dominantan pa bih voleo da on bude sto bolji.
Do sada sam koristio Sennheiser hd205 i Razzer 7.1 kraken. Na hd205 je bas bio slabasan ali kvalitetan dok na Razzeru obrnuto.
Povezivanje usb ili 3.5mm nikako bluetooth odnosno ne bih da placam to sto su sluske bezicne.
Zvucna je integrisana na PCu.
Mogu i polovne slusalice, mada bih izbegao.
Jel ima neko preporuku?
 
Za 100€ i nije baš neki izbor novih over-ear slušalica u prodavnicama, a ni na KP (mislim na hi-fi modele, van gaming headset klase). Sennheiser HD 559 i to je otprilike to za te pare.
Polovne moraju malo duže da se čekaju na KP, tu (za 90-100€) retko mogu da nalete očuvane Beyerdynamic DT 990 (bez pro oznake) i Custom One Pro (Plus), koje se češće pojavljuju u oglasima i zatvorenog su dizajna (verovatno si upoznat sa prednostima i manama open vs closed-back dizajna slušalica). Do nedavno su bile jedne COP+ u odličnom stanju za 10k din.

E sad, ako ne nađeš neke od tih polovnih, onda opušteno možeš da probaš i kombinaciju PreSonus HD7 (45€) + Lusya Fever DAC, ili neki drugi DAC/AMP (nov ili polovan) koji se uklapa u budžet (većini slušalica potreban je DAC/AMP da bi zvučale kako treba). Konkretno, HD7 (posebno uz lagan EQ preset) su bolje od HD650 za slušanje prog. metala, hip hopa, D'n'B i svih ostalih žanrova, gde je bitan jak i kvalitetan bas, u kombinaciji sa velikom pozornicom. HD7 bas je brz, utegnut i nije muljav (bar na staroj verziji slušalica), srednji su veoma dobri i samo se visoki malo ukrote preko EQ kad zatreba i to je to. Čak i akustična muzika, džez i sl. žanrovi zvuče odlično, uz veću pozornicu u odnosu na HD650 i za nijansu manje detalja (mids/treble) od Sennheiser. Srednji i visoki zvuče malo prirodnije preko Sennheiser ali nije drastična razlika.

@Q1and
Kupio sam ih od člana foruma.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno