Šta je novo?

Najbolje slusalice za malo novca

Pozdrav,

Imam HD681 EVO ali mi trebaju slušalice sa mikrofonom do nekih 50 evra.

Prednost HD681 EVO je što su odlične za muziku ali je mana što već posle sat vremena počinju uši da bole. Ni posle par godina od kupovine nisu se opustile, jedostavno su takav model.

U međuvremenu se prešlo na online i sada koristim svaki dan po par sati Zoom tako da je mikrofon obavezan.

Mrzi me da poručujem i čekam iz inostranstva, kupio bih u domaćim radnjama novo.

Pročitao sam par tema ali u većini se malo piše o kvalitetu mikrofona a meni je to bitno da me slušaoci jasno/što prirodnije razumeju.

Što više modela gledam po sajtovima (na YT-u dodam na svaki headset "test mic") sve sam neodlučniji.

Šta valja a da je u tom cenovnom rangu OK za slušanje muzike, gledanje serija/filmova i da ima dobar mikrofon?

Znam da je to malo novca za ono što tražim i da treba gledati HYPERX Cloud II i slične modele ali ako postoji nešto što što valja ili neki model koji 100% da zaobiđem, pišite.

Dakle, da su po kvalitetu zvuka kao HD681 EVO (a sa manje basa), da su laganije, da mogu da se koriste par sati a da ne stežu jako uši, da su po default-u takve da im ne treba ekvilajzer (koristiće se i na macOS-u i na Windows-u i na Linux-u i na mobilnom) i da su jastučići od tekstila (HD681 EVO su došli sa jednim parom od tekstila (valjda se nazivaju velurski), drugim od skaja, e te od skaja sam vrlo malo nosio jer kada je leto znaju uši dobro da se oznoje).

👋
 
Ako ti pase on ear mozda KOSS KPH30iK,kazu da zvuce sjajno a imas ih kod nas za cetiri crvene sa garancijom.
 
Узех пре пола сата ISK HP-980 у Гигатрону - 5519 динара су ме изашле пошто сам имао нешто сакупљених бодова. И преко интегрисане звучне картице звуче брутално, али ћу их сутра испробати са Behringer миксетицом. У некој (надам се ближој) будућности ћу узети неку одвојену звучну карту - видех на КП пар океј половних, а уједно и јефтинијих. Хвала неизмерно свима који су ми давали предлоге и мишљења.
 
kakve su one isk sa velurom? mene one interesuju. te sa vestackom kozom bi me ubile kompletno
 
Хтео бих купити неке Bluetooth слушалице другарици за рођендан. Она је гледала раније модел Xiaomi Mi True Wireless Earphones Lite, па ме занима какве су конкретно, а исто тако шта ми препоручујете до 5.000 дин.?
 
Razmišljam da kupim Sennheiser PXC 550-II (dok je na debelom popustu na amazonu) koje bi mi koristile za slusanje muzike i home office preko Teams i Skype. Za ovo ce sigurno dobro sluziti svrsi, ali me interesuje kakve su za wireless gledanje filmova i igranje obzirom da podržavaju AptX Low Latency kodek?

Da li je neko probao da slusalice sa podrškom za ovaj kodek poveze sa PS4 ili PC preko bluetooth transmitera? Ovo moze biti USB dongle ili kao standalone uredjaj preko audio izlaza (opticki, analogni), stim da isti kodek mora biti podržan na transmiteri. Interesuju me iskustva sa latencijom.
 
mozda ja mogu da ti odgovorim s obzirom da se bakcem sa bt vec neko vreme... cimao sam se maximalno oko latencija, kodeka, kojekakvih gluposti.... i na kraju zavrsio na LDAC. jbm li ga, ali to je jedini izbor izgleda. kvalitet zvuka je zadovoljavajuci (ja ne vidim razliku izmedju toga i kabla), a i latenciju ne primecujem (mozda bi neko primetio, ja - ne)

oprema koju koristim je: iz kompa preko usb genericki kinez xu208 usb to optical u fiio btr30 sto transmituje LDAC u fifiman devu

ovo je jedina kombinacija koju sam nasao da uopste RADI! volume knob sa bt slusalicama... priceless.

suma sumarum - mani se tog aptx LL. mozda ti je dovoljno mali lag i sa drugim kodecima (LDAC) kao meni. taj pxc550 tres ces da prerastes brzo i onda ce to biti bacene pare. opet svako ima drugacije usi, mozda ti se one bas svidjaju - ne znam. meni bas odgovaraju planarke. drug ima px550 uopste nisu u klasi -.-
 
pored Presonus HD7, tesko
 
nemaju mic
 
Daj link, da vidimo šta kažu.

tomshardware review:
More pleasant news: the H3 sounds wonderful. It's certainly not a flat response akin to studio monitors, but the 'dipped' EQ here exaggerates the bass and high frequencies without compromising clarity or pushing the EQ shape so far that it sounds artificial. You get a sturdy low-end response in games, movies and music and a perfectly usable mix for competitive games like Counter-Strike:Global Offensive (CS:GO) and PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) without having to switch between profiles, turn surround sound on or off, or any other messing about. The all-important footsteps and weapon-switch sound cues cut through, and there's no need for a special 'gaming' mode, as other headsets employ.

Nisam probao te Asus ali jedan član ih je kupio i reče da dosta bolje zvuče preko nekog malog DAC/dongle-a nego preko integruše, što znači da i to itekako može da utiče na utisak o zvuku.
A vidim hvale ih i ovi poznati i ozbiljni sajtovi, pa je pitanje da li u domaćim prodavnicama može da se kupi bolji gaming headset za 50-ak €.
 
Poslednja izmena:
Potrebne su mi slušalice sa mikrofonom za online predavanje.
Potrebno mi je da su konforne za višesatno korišćenje i da im je mikrofon odličan.
Na laptopu imam posebo priključak za slušalice i mikrofon.
Budžet do 4.000 dinara.

Hvala unapred
 
Ili treba neki tweak ili meni Superlux HD 681 EVO ne prijaju ni najmanje. Baš mi je teško da se povežem sa njima.

Da li je neko uporedjivao Superlux sa Presonus HD7 ili ISK HP-980?
 
Daj link, da vidimo šta kažu.

tomshardware review:


Nisam probao te Asus ali jedan član ih je kupio i reče da dosta bolje zvuče preko nekog malog DAC/dongle-a nego preko integruše, što znači da i to itekako može da utiče na utisak o zvuku.
A vidim hvale ih i ovi poznati i ozbiljni sajtovi, pa je pitanje da li u domaćim prodavnicama može da se kupi bolji gaming headset za 50-ak €.
Nemogu sad da trazim link, a sta mislite o HYPER X CLOUD ALPHA?
Vidim negde se spominje pro negde ne, jesu li to jedne te iste?
Vrijedi li 90e?
 
Uzeo zeni za voznje slusalice, 40$, extra su, ona prezadovoljna. Trazio sam nesto prvenstveno za razgovora, jer jako puno prica, nesto da radi pouzdano, da ne gubi konekciju, kvaliteta razgovora da je ok, i to je i dobila, odusevljena je slusalicama.
Narucio sam ih preko njihovog ebaya s dostavom nekih 40$
 
Ili treba neki tweak ili meni Superlux HD 681 EVO ne prijaju ni najmanje. Baš mi je teško da se povežem sa njima.

Da li je neko uporedjivao Superlux sa Presonus HD7 ili ISK HP-980?
a neki eq? ja za hifiman devu koristim eq preset sto je napravio onaj finac, svaka mu dala sto je uradio poso.
 
n0ju7plwa9u61.png


:D

Inače, te Koss su se pojavile i u dobro poznatoj prodavnici, za 3k din.
 
Ja Sam kupio pre neku godinu dr beats 🎧 slusalice ok su Ali vec mi pocela ona zastita za usi kako se kaze tkanina da se odvaja ono jos ok nije se odlepila tako da ono platio sam dosta nesmem reci tako izgledaju
 

Prilozi

  • 23F737DE-86D1-48C6-99DB-040904DD0425.png
    23F737DE-86D1-48C6-99DB-040904DD0425.png
    138.8 KB · Pregleda: 22
Valja li neki od ostalih modela od Koss-a dostupnih kod nas?
mozda uzmem nesto cisto probe radi 😅 mada sam se smorio kad sam uzimao neke bubice 100+ € u toj prodavnici (non koss) i razvali im se mmcx konektor 🤦‍♂️
 
ja sam dobio preporuku na head fi forumu od lika za koss kph30i, kaze da su jako jako dobre, za tu cenu.
 


4200 din, plus ko hoće da eksperimentiše sa ovim velikim jastucima (8-10$ + dostava).
 
nekako ih prave da izgledaju kao potrosna roba a mislim da im je i takva garancija u US kad se neke od tih pokvare ili im nesto bude salju nove nema servisiranja i sl 😅
 
pa jedino ako hoces da svi slusku sta slusas 😅 posto curi iz ovih koss sluski podosta sudeci po dizajnu
 
Nazad
Vrh Dno