Šta je novo?

Najbolje slusalice za malo novca

Ja sam imao dt990 za duga slusanja su odlicne zbog komfora. Tako da ne bi pogresio sa dt990.
Ima na yt damir franc je nahvalio yamaha hph mt5 i mt8 pa ne znam da li ti se tako nesto svidja. E samo ne znam za yamahu kakva je situacija sa plastikom tj dal ce da skripi , beyerdynamic pro serija zna malo da krcka na pokretu ono mesto gde metalni ram ulazi u plastiku na earcup. Al msm da se to nece preterano osetiti cuti kad su na glavi

Hph-mt5 by Yamaha
 
Nisam ni znao da yamaha ima sluske, hvala za info, provericu sta nude.
 
@hsv.stoned , koje bi beyerdynamic sluske uzeo za gitarsko pojacalo, recimo kao monitoring sluske?
DT 770 od 80 ohma odgovaraju za to, ne?
Beyer ima sada neku outlet akciju na njihovom sajtu pa merkam, takodje imaju 880, 990, tu su cenom oko 130e.

Otvorene ili zatvorene? Zbog izolacije, ako ti je to bitno a verovatno jeste.
Od closed-back BD bih pre uzeo Custom Studio nego DT 770 Pro, jer važi da imaju malo bolje izbalansiran zvuk (bolje srednje i manje naglašene visoke) a na kraju tu su i klizači za custom podešavanje basa.

I own both. The CS pair is way more balanced, way more neutral but also warm. 770/80 is more U-shaped, with hyped treble and sub bass, and a more linear midrange between them. CS can do more of a smooth slope from sub bass to treble range, and has a much gentler treble spike compared to the 770's. They don't roll off more, they just don't have as much of that big-ass treble spike.
I recommend HM5 Hybrid pads for both pairs btw!



lNnq3R1.jpeg


Koliko sam ispratio, Beyerdynamic modeli samo sa Edition u nazivu su klasične iz njihove ponude (u smislu tjuninga zvuka i clamping force-a) ali su vremenom napravili i Black (Special) Edition verzije koje imaju malo drugačije jastuke, malo više stežu a razlikuju se i po frekventnom odzivu, najviše bas i srednji.

Ovaj lik je to dobrim delom objasnio:


A ima i ovde:
DT880 Black Special Edition
DT880 Edition (250Ω)

Sad nemam pojma koje su bolje za pojačalo i gitaru, verovatno neke zatvorenog dizajna, sa dobrim srednjim i uopšte dobro balansiranim rasponom.
U tom smislu su verovatno i Fostex TR-80 pa čak i TR-90 dobar izbor, ove prve veoma dobro izoluju, druge se vode kao semi-open ali su ti otvori baš mali i izolacija je dobra mada ne u rangu TR-80. Zvučno mislim da mogu da budu dosta dobar izbor za gitaru, jer znam kako sve to zvuči na TR-90. E sad, ne proizvode se više ali je možda moguće naći ih negde na rasprodaji ili čišćenju zaliha, možda i ispod 139€, koliko trenutno koštaju u srb. Računam da u DE imate mnogo veći broj prodavnica i da je realno da bar neka čisti zalihe.

U drugom delu ovog posta imaš poređenje DT 770 i TR-80, rekao bih da su Fostex ipak bolje, posebno kada su srednji u pitanju, na kraju vrlo verovatno i za sviranje gitare.
 
Na ovom sajtu imaš testove velikog broja slušalica, pa i većine pomenutih Beyerdynamic, Fostex itd.
Tu videh da hvale i ove Austrian Audio Hi-X55, zatvorenog su dizajna i na Thomann-u koštaju 215€. Austrian Audio su osnovali bivši radnici AKG-a.
 
@duke pa ako ti trebaju kao neki work horse i da traju najbolje po meni BD pro serija u zavisnosti od budzeta ili nesto od sennheiser-a HD6 serija (ako hoces otvorene) iz prostog razloga dostupnosti delova i lakoci popravke. Zvucno nemas tu speltakularnih razlika sto se kvaliteta tice tako da se bolje fokusiraj sta ti lezi na glavi najbolje i sta ce ti biti najprakticnije na duze staze.

nekad i najglupji deo koji i ne kosta toliko neke firme (khm khm bowe&wilkins khm ) nece da ponude kao rezervni deo jer jelte "this part is not supposed to be user replaceable ".

Mi u srbiji smo se uglavnom pomirili da kad nesto ostetis sam si kriv i od prodavca ne mozes dobiti nikakvu pomoc, savet al nije svugde ovako cesto se desava da ti ponude i free deo ako je neka smesna cena tog dela u pitanju.

Ako mozes najbolje probaj posto su BD770 i 990 V shaped sa povucenim srednjim frekv ospegom (nije losijeg kvaliteta samo osetno u pozadini) dok su hd6 serija dosta balansirana.

COP sto je hsv preporucio nisam cuo al svakako probaj posto mislim da su u sustini iste kao DT serija sa zamenivim kablom sto je plus a i rezervni delovi od DT odgovaraju makar esrpads odgovaraju posto sam stavljao COP pads na dt990 😂

yamahu mt5 i mt8 uglavnom hvale mt5 se kolju sa m40x i to uspesno.

al opet ako mozes najbolje probaj pre kupovine da te ne zulja posle glava od nasih predloga 😂
 
Ne mogu da probam, to je problem jer je u Nemackoj vec 3 meseca sve zatvoreno, mogu samo online pa vas zato gnjavim da suzim izbor koliko mogu.
Bukvalno bi ih samo na gitarskom pojacalu koristio.
Imam gsp 300 kao privremeno resenje koje uzasno zvuce.
Gsp 500 odlicno zvuce ali smara seljakanje pc- pojacalo.
Posto imam yamaha gitare i pojacalo, interesantno mi zvuci da napravin komplet sa sluskama.
 
hsv, znam da nije mozda za ovaj thread, ali opet zavisi iz kog ugla se gleda koliko je to malo novca za slusalice, sta mislis o Emotiva GR1?
 
Prvi put čujem za GR1.. znam samo da Zeos i ostali hi-fi review YT-eri (iz USA) hajpuju i hvale Emotiva proizvode.

Duke, imaš na Thomann-u 6 Yamaha modela.
Ove su trenutno najskuplje tamo, i najbolje ocenjene. Nemački sajt ih je takođe nahvalio. Ali je taj grafik dosta čudan, ako je uopšte tačan.
 
Hvala, cu pogledam.
 
a zasto ne bi probao da nadjes nesto od premium modela Beyera po oglasima (ebay-Kleinanzeigen)?
Ja sam vidjao dt990 premium i po 70€ vrv je sad ponuda manja al pre 2 god je vrvilo od tih modela.
imas stare studio modele slusalica koje su manje vise u rangu hd280 i dt770pro kao npr krk 6400/8400, shure 440/840, sony mdr 7506 u koje se i dalje mnogi kunu (npr mike shinoda iz LP). Ja sam imao krk i sonijeve i mozda uz neki earpad upgrade do kojih je sad mnogo lakse doci to bi isto bila odlicna resenja. Kvalitet izrade sonija je odlican iako izgledaju kao da ih je nosila godzila 1970 😂

ako ti treba samo za gitaru najbolje uzmi u razmatranje beyer, shure, krk, sony , audio technica m40x i yamahu (yamaha su najsvezije po datumu izrade). Mozda su i izasli neki novi refresh modeli tih proizvodjaca. Iskreno posle gomile modela koje sam imao i isto toliko isprobavao digao sam ruke od brljanja u tom segmentu 100-300€ cekam da nadjem neke high end focal relativno povoljne i to je to. i dalje sviram qr*u pa sam uzeo troje bt sluski i wf1000xm3 tws iako znam da mi smetaju i na kraju ih posle 3-4 meseca prodao za 100 jura... da ne pricam da sam nekoliko puta kupovao iste slusalice qc35ii, wh1000xm3, beyer dt, sennheiser. Moj savet izbegni situaciju da imas dva para ja sam jedno vreme imao fazu da uzmem rezervni par kad mi se neke slusalice svide pa sma imao dupli grado duple dt990 duple bise qc35ii 😂

msm to sto imas jedne allaround za pc i home i te buduce za gitaru je naravno ok mozes ubaciti i neke bt za on the go i call it a day 😂
 
Neke od tih slušalica su napravljene za specifične produkcijske poslove a zbog veštačkog (i nepotrebnog) hajpa su završile kao consumer hi-fi/prosumer proizvod, npr. pomenute Sony.


This HP is famous for video production and LIVE events, and is good for spotting noise in the chain. It's not really for music

Ima tu ko zna koliko još primera. Zato mislim da je najbolje da pretraži malo po netu, preporuke za semi-open ili closed-back sluške, za džitru i pojačalo.
I da bi najbolje bilo da sačeka da otključaju Nemačku pa da proba npr. DT 880/Pro (non-black), K712 pro, HD 650 i slične, a od zatvorenih TR-80, Austrian Audio X55, Custom Studio, one Yamaha (bar neke od tih), pa da proceni koje mu najviše odgovaraju zvučno a i po izolaciji.
 
Ali to mozes da kazes za 90% slusalica koje preporucujemo ovde? A u vreme kada sam ja pocinjao sve sto je iole dostupno bilo a i najrasporstranjenije je reklamirano kao STUDIJSKO ili DJ. Retko gde si mogao da nadjes nesto da se prodaje kao HiFi/Home Multimedia/Audofile a da nisu neke trash PC slusalice.

Inace vezano za ovaj review sto si okacio ja ne znam da li je ovo neka nova revizija mdr7506 ali sad izgledaju kao neki jeftini plastikaner sa tajlanda, ja sam imao Made in Japan koje kad ih uzmes u ruke onda ti Beyer DT990pro izgledaju kao plasticna igracka. E sad dal sony jednu verziju 7506 plasira za domestic trziste a jednu za ostatak sveta ne znam ali evidentne su razlike u izgledu.

Pri tom oluv polazi od pretpostavke koja je po meni pogresna. Kao da ja moram da prilagodjavam svoj sluh krivulji sonoworks ili koju vec koristi. Ako ces sa naucne strane da gledas onda najbolje da svi odemo kod ORL uradimo audiometriju na osnovu koje cemo da nadjemo slusalice koje ce da kompenzuju nas nalaz (audiometrije) i tek tad ces cuti optimalno pod uslovom da imas perfektno flat DAC/AMP. Ali posto sumnjam da to iko radi ne znam kako oluv ocekuje da njegova percepcija idealnog zvuka bude dobra i tebi, meni , peri ziki ?
Tako da se merenja meni svode na to da imam ideju kakav zvuk mogu da ocekujem i dal da uzmem u razmatranje a ne da jurim slusalice koje su "perfektne" to ne postoji sve i da im je perfekta krivulja to ne znaci da je nas sluh perfektan koliko god to bolno zvucalo xD
Meni se svidja naravno njegov pristup posto okvirno mozes da vidis krivulje nakon njegovih merenja i da imas neki obris zvuka koji dobijas ali njegovi zakljuci su zato nepotrebni i taj anti hype koji propagira. Ako npr md7506 ima spike oko 7k Hz a npr u audiometriji (pretpostavimo da je neko radio) ima dip oko 7k logicno da ce biti pozeljno da imas takve slusalice zar ne :D naravno postoji i grupa ljudi sa dobrim nalazom audiometrija ali jednostavno su Treble Heads ( ima i takvih) ili npr koji volim bass sta ce meni perfektno flat slusalice msm mogu da ih imam ali iznova i iznova takve slusalice sve manje koristim dok na kraju ne skupljaju samo prasinu.

I za kraj opet da se ogradim moj par MDR7506 je po mojim kriterijumima bio sasvim dobar a u vreme kada je generalno u svetu bio ogranicen broj modela za razliku od danas bile su odlicne za taj novac naravno kome ne smetaju naglaseniji visoki.
A i slazem se sa oluvom da je bolje da uzme DT250 ako je ov osto je review jedini model mdr7506 posto su se ocigledno iskvarile i po izradi i po zvuku...
** moje su bile ove sa crnim sarafcicima (obe slike su sa amazona) tako da ko zna sta se danas valja kao mdr 7506 xD
*** jbt gledah i po kp moj savet zaobici mdr7506 na slikama pokazuju ove kao sto sam ja imao sa crnim sarafima sitnim vezom na headband a na drugoj slici kutija sa nekom abominacijom od mdr7506 ko zna sta se prodaje sad po EU kao mdr7506... a cene boze sacuvaj.
 

Prilozi

  • huh.jpg
    huh.jpg
    27.2 KB · Pregleda: 12
  • orig.jpg
    orig.jpg
    25.9 KB · Pregleda: 12
Nije ovde u pitanju kvalitet zvuka ili signatura tih Sony (a ni verodostojnost Oluvovih demo snimaka) nego činjenica da slušalice napravljene za specifične namene i poslove često završe na listi preporuka kao consumer modeli, sve zbog hajpa sa neta. Ovo je ključno: This HP is famous for video production and LIVE events, and is good for spotting noise in the chain. It's not really for music

Svakako na audio tržištu ima frljanja sa pojmovima studio, DJ, hi-fi ali to je neka druga tema.

DT 770 sam čuo (ali ne u skorije vreme), ipak i pored toga nisam baš siguran da su tako dobre za gitaru (kao što npr. HD 650 nisu pravljene za FPS gaming nego da briljiraju u određenim žanrovima). Gotovo sam siguran da su za to bolje TR-90 (80), HD 650 (cela 6XX serija), pa i K240 sextett, i pored slabije izolacije. Što ne znači da neke od tih treba da kupi po svaku cenu, nego da ipak potraži iskustva po netu, od muzičara i upućenijih korisnika, a na kraju bi najbolje bilo i da proba (ako otključaju državu uskoro).
 
Ne znam da li je ovo odgovarajuća tema za moje pitanje, ali se pitanje odnosi na slušalice pa ću postaviti pitanje ovde.
Sada su popusti pa se razmišljam između Galaxy Buds Plus, Buds Live i eventualno Buds Pro. Gledao sam razne recenzije, ali ne mogu da se odlučim. Nisam nikakav ekspert za zvuk, koristim USB type C slušalice koje su došle u kutiji sa S20 Ultra i te sluške su meni OK kvaliteta. Najviše bih bežične sluške da se rešim kablova. Pošto sam u Samsung ekosistemu (telefon, sata i tablet) Samsung sluške bi zaokružile taj ekosistem.
Buds Live sam pokušao da stavim u uho, ali ono meni ne ide u uho, nikako ne mogu da ih namestim lepo :)
Buds plus i buds pro su one klasičnije zatovrenog tipa tako da verujem da lepo prianjaju u uho. Po onome što sam na recenzijama video Buds Pro ima dodatnih funkcija, ali meni to nije potrebno.
Zanima me me pre svega iskustva ljudi koji si koristili Buds Plus i Buds Live, jeste li zadovoljni sluškama, kvalitetom zvuka?
 
Neznamo mi o tome ovde nista.
Mi smo oni sto slusalice nose na glavi, na ili oko usiju a te za koje se raspitujes idu u uho.
Potrazi onu temu o bubicama...
 
@hsv.stoned
Bio u radnji, nazalost od par modela za koje sam se raspitao, na stanju su jedino TR-90, tako da cu njih da isprobam u radnji ovih dana nakon praznika i videcu sta i kako se ponasaju i kako mi se svidjaju. E sad, AKG vidim da poseduju u par drugih radnji ovako pa cu videti da li mozda te radnje imaju mogucnost da isprobam k712 Pro, mozda imam srece, videcemo :D
 
Neznamo mi o tome ovde nista.
Mi smo oni sto slusalice nose na glavi, na ili oko usiju a te za koje se raspitujes idu u uho.
Potrazi onu temu o bubicama...
Ok, hvala ti, potražiću tu temu.
 
HD 599 na sniženju (19.990 din), što je trenutno malo niža cena nego na KP.



 
Ne znam da li je ovo odgovarajuća tema za moje pitanje, ali se pitanje odnosi na slušalice pa ću postaviti pitanje ovde.
Sada su popusti pa se razmišljam između Galaxy Buds Plus, Buds Live i eventualno Buds Pro. Gledao sam razne recenzije, ali ne mogu da se odlučim. Nisam nikakav ekspert za zvuk, koristim USB type C slušalice koje su došle u kutiji sa S20 Ultra i te sluške su meni OK kvaliteta. Najviše bih bežične sluške da se rešim kablova. Pošto sam u Samsung ekosistemu (telefon, sata i tablet) Samsung sluške bi zaokružile taj ekosistem.
Buds Live sam pokušao da stavim u uho, ali ono meni ne ide u uho, nikako ne mogu da ih namestim lepo :)
Buds plus i buds pro su one klasičnije zatovrenog tipa tako da verujem da lepo prianjaju u uho. Po onome što sam na recenzijama video Buds Pro ima dodatnih funkcija, ali meni to nije potrebno.
Zanima me me pre svega iskustva ljudi koji si koristili Buds Plus i Buds Live, jeste li zadovoljni sluškama, kvalitetom zvuka?
te slusalice su ti eventualno za razgovor. bilo koji kinez od 10 usd sa pojacalom ce da ih razvali sto se muzike tice. ja imam huawei freebuds3 i koristim ih iskljucivo za razgovor i za to su zaista odlicne, cini mi se i bolje od konkurencije. tu je najbitnije kako te ljudi cuju.

inace, da vam ispricam nesto, na hifiman devi sam uspeo da pocepam padsove :D reko, aj cu da kupim nove, kad ono medjutim, 130 usd. ma vazi, pisao sam supportu, proverili su da li sam kupio od autorizovanog dealera, i rekli mi da ce da mi posalju par padsova. naravoucenije: kupujte sluske proizvodjaca kojima je stalo do kupaca i kupujte od autorizovanih dilera.
 
Мало касним са куповином слушки јер ми је приоритет било мењање напајања на компу. Елем, одабрао сам три модела који су у Гигатроновој понуди (имам сакупљених поена у вредности од око 500 динара, па да их искористим) која резматрам:
  • Presonus HD7;
  • Samson SR850;
  • Superlux HD-668 B.

Presonus HD7 су ми фаворит и највише њима нагињем.
 
Od nabrojanih i ja bih uzeo HD7, jer je kvalitet upotrebljenih materijala malo bolji, a trebalo bi da su i zvučno bolje za nijansu.

Ali, zaboravih sta si napisao, za namenu slušalica? Sećam se da si pominjao BT konekciju i JBL koje koristiš (imaju naglašen bas). I preko kog uređaja ćeš ih koristiti?
Sve ove slušalice će zvučati primetno bolje čak i preko jeftine zvučne ili DAC/AMP, u odnosu na prosečnu integrušu.

Sve nabrojane su semi-open, što znači da im izolacija nije jača strana i da su dobre samo za kuću/stan.
Ali u GT-u imaš i closed-back sličnih kvaliteta, koje nude bolju izolaciju i jači bas. Npr. iSK HP-980, subjektivno najlepše od svih tih iSK/Superlux do 50€, a i deluju nekako kvalitetnije. Uz to imaju i mogućnost lake zamene kabla tako da možeš da koristiš i neki kraći kabl (umesto stock od 3m) ili jednostavno da zameniš, ako vremenom dođe do prekida u nekom kablu. Zvučno u istom rangu su i Samson SR950 samo što deluju nekako sklepano i jeftino pored ovih iSK (možda i najgori dizajn od svih iSK i Superlux), kabl je fiksni ali zato ih mnogi hvale kako zvuče.

Ako ti trebaju i za gaming, onda razmisli i o ovim Asus (60€), vidim da ih mnogi poznati sajtovi hvale u okviru te cene:
https://www.tomshardware.com/reviews/asus-tuf-gaming-h3-headset
https://www.trustedreviews.com/reviews/asus-tuf-gaming-h3-headset
https://www.pcgamesn.com/asus/tuf-gaming-h3-headset-review-performance
 
Помињао сам JBL слушке што се квалитета звука тиче (BT није обавезан, али није згорег имати ту комбо опцију). Свестан сам да оне нису најсјајнији пример, али ми заиста одговара како се чују. Слушке тражим понајвише ради слушања музике код куће. Што се гејминга тиче - ја преферирам сингл-плејер игре, тако да ми микрофон није потребан. iSK HP-980 са опцијом промењивог кабла и боље изолације делују као најбоља опција.

Имам дома један мали Behringer миксер, Xenyx 302, чини ми се да је... Нисам га користио ни 5 пута, тако да претпостављам да ће ми од добро доћи.
 
ja sam zadovoljan zvukom preko bt iskreno... znaju ovi iz hifimana sta rade. a i navukavo sam se na planar magnetic, ako bih rsdio upgrade, vrv bi opet isao na planar.

ja razumem da neko hejtuje bt i kompresiju, realno i ja sam... ovaj ldac je doneo podnosljiv kvalitet na bt. za koju godinu ce jos neki bolji :) bice sve bolje i bolje

inace ove sennheiserke ima moj drug
 
Poslednja izmena:
da... ispratio sam ocekujuci da ce da bude nesto za 500 usd, medjutim nisu ni oni mutavi...

skip :D
 
Da, i ja sam mislio da ce koštati oko 500$, kad ono 1100$.

Ništa, onda treba kupiti SL 681f za 30$, najdublje jastuke od 10$ sa Ali-a, i eto stejdža i treble peak-ova a la HD800 (socijala edition) 🎧 💀
 
ja bih bas voleo da uzmem jedne te superlux, ali kad ih vidim sa onim zicama da vire ko da sam vanzemaljac sa antenama smuci mi se zivot. nabavicu jedne isk 2010, one lepo izgledaju. cak sam ih bio porucio sa aliexpress-a, ali nikad nisu stigle...
 
Nazad
Vrh Dno