Šta je novo?

Najbolje slusalice za malo novca

Planirao sam da uzmem neke bezicne slusalice za gejming. Nisam zahtevan po pitanju zvuka, samo da se cuju pristojno, kao i mikrofon, da bude pristojan za komunikaciju na discordu recimo. Kvalitet mi je bitan kao i udobnost, ne bih da mi recimo ispucaju jastucici posle godinu dana kao sto sam video na vecini Hyperx Cloud Stinger slusalica. Ima li neko iskustva sa Hyperx cloud Flight i Flight S? Koje su bolje po pitanju kvaliteta i udobnosti? Uzeo bih Hyperx cloud 2 Wireless, skoro su izasle, ali nema kod nas da se kupi nigde. Ili ako imate neku drugu preporuku za oko 100e.
 
Kupio sam Sennheiser gsp 370, nisam jos stigao detaljno da testiram ali ovih dana...
Trebalo bi da su dosta izdrZljive, ako izguraju 5 god puna kapa.


sennheiser gsp 370.jpg
 
sve mogu da izguraju i 500 godina, samo zavisi kod koga....
 
Da li neko ima Xiaomi true wireless basic? Zanima me kako se ponašaju tokom razgovora? Da li se sagovornik jasno čuje i obrnuto :)?
 
Wireless sluške nisu hifi. Bonk! Go to hifi jail!
 
jel ima neka fora da se mutiraju BT sluske?
radi normalo vol + vol -, ali mute nereaguje.
 
savet za neke bezicne sluske sa mikrofonom za PC do 5000din?
 
Šta mislite o kombinaciji Beyerdynamic MMX 300 - 2nd Gen. + Fiio K5 Pro?

Isle bi na laptop u pocetku, a za koji mesec bih prebacio na novu masinu (desktop). Pretezno me zanima dal' bih mogao da ih uopste povezem na laptop putem USB-a, posto sam laik za DAC/AMP-ove?
 
K5 Pro može da se poveže sa laptopom, preko USB-a, ali mora da se napaja iz utičnice. Naravno, isto važi i za desktop, što i nije neka mana. Za laptop već može da bude problem kada je prenosivost u pitanju.

https://www.pcmag.com/reviews/beyerdynamic-mmx-300-2nd-generation

Impedansa tih Beyerdynamic je samo 32Ω, tako da će i low-gain podešavanje K5 Pro pojačala biti više nego dovoljno glasno.
 
Poslednja izmena:
K5 Pro može da se poveže sa laptopom, preko USB-a, ali mora da se napaja iz utičnice. Naravno, isto važi i za desktop, što i nije neka mana. Za laptop već može da bude problem kada je prenosivost u pitanju.

https://www.pcmag.com/reviews/beyerdynamic-mmx-300-2nd-generation

Impedansa tih Beyerdynamic je samo 32Ω, tako da će i low-gain podešavanje K5 Pro pojačala biti više nego dovoljno glasno.

Laptop mi trenutno sluzi kao kuciste, tako da nije planiran da se pomera iz mesta :D

A kazi mi, da li mislis mozda da za istu cenu mogu da uzmem neku bolju kombinaciju, ili npr da ustedim neku kintu a da uzmem nesto priblizno slicno po kvalitetu?

Isto, vidim da sluske imaju mikrofon (5-polni jack), jel onda moram da uzmem neki kabl i da posebno prikljucim sluske u K5, a mikrofon u komp, ili moze sve preko DAC/AMP-a? Ako ne moze, da ganjam neki drugi DAC/AMP koji moze, da bih koristio mikrofon koji vec postoji?
 
Poslednja izmena:
The MMX 300 comes with a shorter cable for connecting the headset to a mobile device or game console (through the headset port on the controller) and a longer cable for connecting to a PC or any other device. The shorter cable is 3.9 feet long and terminates in a four-pole 3.5mm plug. An inline remote sits about a foot down from the earcup and features a volume wheel and microphone mute switch. The longer cable is 8.2 feet long and terminates in two three-pole 3.5mm plugs. It has its own in-line remote, which provides the same function as the shorter cable's remote but works with the separate headphone and microphone connections. This is the first time we've seen an inline remote offered on the longer PC cable. Both cables are thick and sturdy.

Onda bi ti verovatno više odgovarao G6 (160-170€ na KP): Creative Sound BlasterX G6 Review
https://support.creative.com/kb/ShowArticle.aspx?sid=200065&c

Gaming/hi-fi sprava, napaja se samo preko USB-a i ima ulaz za mikrofon.
 
Vazi, razmislicu ja sta i kako, ali bitno mi je da sam sklopio finu kombinaciju za audio uzivanje :D Hvala puno na pomoci ^^
 
ja sam bio u slicnoj dilemi, i na kraju prelomio za fiio btr5. moze da radi i kao dac/amp za komp, a kad treba moze da bude i bt risiver za slusalice.

u medjuvremenu sam kupio drugi dac, koji ce da izigrava bt transmitter - fiio bta30, tako da btr5 necu da koristim u tu svrhu, ali ti mozes da razmislis o njemu. izuzetno zanimljiv uredjaj, pominjao se vec ovde. balanced out moze da pogura i zahtevnije slusalice, mada nije to dedicated amp kategorija...


sto se slusalica tice ti najbolje znas sta ti odgovara :) nemoj samo da bude beyers remorse :D kao na onoj slici gore :D :D jao koliko sam se smejao :D :D :D zato sto zamalo ja da uzmem beyerdynamics i na kraju prelomim na hifiman planarke.... za sad sam zadovoljan, samo mi visoki tonovi skacu po zivcima...

mmx300 je cenovno u rangu ozbiljnih slusalica. nije da su one neozbiljne, ali ja bi licno pogledao neku hd600 seriju, hifiman, ili pak dt seriju od samog beyers remorse :D :D ne mogu da ih ne zezam :D
 
Poslednja izmena:
ja sam bio u slicnoj dilemi, i na kraju prelomio za fiio btr5. moze da radi i kao dac/amp za komp, a kad treba moze da bude i bt risiver za slusalice.

u medjuvremenu sam kupio drugi dac, koji ce da izigrava bt transmitter - fiio bta30, tako da btr5 necu da koristim u tu svrhu, ali ti mozes da razmislis o njemu. izuzetno zanimljiv uredjaj, pominjao se vec ovde. balanced out moze da pogura i zahtevnije slusalice, mada nije to dedicated amp kategorija...


sto se slusalica tice ti najbolje znas sta ti odgovara :) nemoj samo da bude beyers remorse :D kao na onoj slici gore :D jao koliko sam se smejao :D zato sto zamalo ja da uzmem beyerdynamics i na kraju prelomim na hifiman planarke.... za sad sam zadovoljan, samo mi visoki tonovi skacu po zivcima...

mmx300 je cenovno u rangu ozbiljnih slusalica. nije da su one neozbiljne, ali ja bi licno pogledao neku hd600 seriju, hifiman, ili pak dt seriju od samog beyers remorse :D ne mogu da ih ne zezam

Čim je naveo da bi kupio (gaming) headset i klasičan USB DAC/AMP onda je to-to, ne trebaju mu ti specifični FiiO modeli iz BTR serije a ni BT slušalice ili neke preskupe planar magnetic.

Slobodno može da se fokusira na Creative SBX G6 (neka proceni na osnovu priloženih testova i linkova, pa i K5 Pro, mada je G6 bolji izbor za gaming).

A što se slušalica tiče, tu mora da razmisli da li mu trebaju sluške otvorenog ili zatvorenog dizajna, sa ugrađenim mikrofonom ili bez (uvek može da se koristi i eksterni mikrofon, ili da se kupi mic dodatak, npr. ovaj, mada ta opcija nije baš jeftina).

https://soundsightheadphones.com/reviews/beyerdynamic-mmx-300-2nd-gen-gaming-headset-review/
https://www.techpowerup.com/review/beyerdynamic-mmx-300-2nd-generation/7.html
https://www.pcmag.com/reviews/beyerdynamic-mmx-300-2nd-generation
Excellently designed, the Beyerdynamic MMX 300 is the best-sounding wired gaming headset we've ever tested.

Praktično svi hvale taj Beyerdynamic MMX300 MK2 headset, koji je i skuplji od Beyerdynamic Custom Game headset-a pa bi trebalo i da je bolji. Tako da me ne bi čudilo da se radi o posebno tjuniranoj, closed-back verziji DT880 slušalica.
Prednost za Custom Game je niža cena i mogućnost ručnog tjuniranja jačine basa preko slajdera.
Variable-bass-reflex-syst-1024x467.jpg

A sve te Beyerdynamic su made in Germany, prilično kvalitetno napravljene i materijali i kvalitet izrade su sigurno za klasu iznad Sennheiser HD 6XX serije (58X, 6XX, 600, 650, 660). Zvuk im je verovatno neutral to bright ali to je čak i dobro za FPS gaming, i za razliku od Sennheiser HD 6XX serije bar imaju normalan soundstage :d

Npr. Sennheiser HD 650 su se ubedljivo najlošije pokazale pri igranju FPS od svih slušalica koje koristim, mislim da neću preterati ako kažem da im je soundstage očajan u tom smislu (bukvalno je mučenje igrati CS GO sa njima) a i inače mislim da je stejdž slab za audiofilske slušalice te klase, pa još sa otvorenog dizana i sa velikim drajverima. Zvuk im jeste izuzetno prirodan, detaljan, jesu u pitanju audiofilske slušalice koje imaju tu prirodnu i zaraznu, prijatnu boju zvuka ali uz malu veličinu pozornice, imaju još neke mane, posebno za tu cenu/klasu pa i reputaciju. Ali o tome nekom drugom prilikom, ukratko - nikako ne preporučujem HD 650 kao primarne, jedine slušalice u upotrebi, već kao sidegrade dodatak kolekciji. I dobro bi bilo čuti ih pre kupovine, jer po zvuku i izradi/materijalima ne vrede preko 200-250€ nove, po mom mišljenju.

MMX300 MK2 imaju relativno prihvatljivu cenu u jednoj domaćoj prodavnici, pa je možda moguće i poslušati ih pre kupovine, ili vratiti u roku od 14 dana (online kupovina).
Konkurencija headset slušalica u tom cenovnom rangu postoji čak i na našem tržištu, ali je veoma moguće da su te Beyerdynamic ipak najbolje, i za slušanje muzike, igranje, a i po kvalitetu izrade. Samo je pitanje kome ''leži'' određena zvučna signatura, topliji ili svetliji zvuk.

E sad, moguće je kupiti i neke sluške bez mikrofona pa dodati onaj mod mic, npr. od open-back modela kažu da su AKG K712 Pro sjajne za gaming (detaljan, topao zvuk, ogroman stejdž), a od closed-back Fostex TR-80 imaju ok cenu trenutno (139€) a toliko koštaju i semi-open TR-90, koje imaju veoma male otvore iza drajvera, dovoljne da isti dišu ali istovremeno nude i dosta dobru izolaciju u oba smera i sjajno su se pokazale i za igranje FPS, najbolje od svih slušalica koje koristim, pokidale su HD 650 na tom polju (pre svega zbog veličine stejdža i preciznijeg pozicioniranja). Oba Fostex modela imaju agresivniji, mesnatiji zvuk od pomenutih Sennheiser i Beyerdynamic, malo svetlije zvuče od Sennheiser a sa druge strane toplije od Beyerdynamic. Po materijalima i izradi su klasa iznad Sennheiser.
 
sve tacno sto si napisao. ali ja imam logiku da kvalitetne sluske koje koristim za muziku mogu da koristim i za gaming. ionako uvek zavrsim sa ugasenim zvukom iz igre i slusam muziku.

inace, tacno je da hd650 nema impresivan soundstage. ali bas da je ocajan?

akg k712pro, to je vrlo impresivna slusalica. samo ko moze da svari onaj bljak dizajn, pa ono je sramota da slusalice koje imaju one antene iznad glave uopste prodju fazu crtanja na papiru, izgledas ko vanzemaljac sa njima...

inace, ako je soundstage bitan, opet cu da smaram, ali planar magnetic su izvan konkurencije tu. meni je to jako bitno, nista mi ne docarava muziku toliko dobro kao sirok soundstage.
 
ali ja imam logiku da kvalitetne sluske koje koristim za muziku mogu da koristim i za gaming. ionako uvek zavrsim sa ugasenim zvukom iz igre i slusam muziku.

Slažem se, ali sa ostalim slušalicama mogu i da slušam muziku, i da igram FPS, dok su HD 650 dobre samo za slušanje muzike, i to određenih žanrova.

inace, tacno je da hd650 nema impresivan soundstage. ali bas da je ocajan?

Za FPS igre i jeste očajan, za slušanje muzike je ok ali stvarno sam mnogo više očekivao od njih na tom polju stejdža, posebno kada se pogleda dizajn samih slušalica, sa velikim drajverima koji su praktično kompletno otvoreni i štite ih samo rešetke.

akg k712pro, to je vrlo impresivna slusalica. samo ko moze da svari onaj bljak dizajn, pa ono je sramota da slusalice koje imaju one antene iznad glave uopste prodju fazu crtanja na papiru, izgledas ko vanzemaljac sa njima...

Meni je dizajn ok, čak mi ne smeta ni kombinacija crne i narandžaste boje, samo šteta što su malo preterali sa tom narandžastom pa je i rajf u toj boji. Ali bez obzira na to, manje iritiraju oči od Q701 QJ :d
 
pa i mene su nesto smorile one 58X sa drop-a. Nekako su previse dosadne. Vise su mi se svidele hd518 i hd558 nekako mi je muzika bila dinamicnija , bar rock.
Za bass heavy muziku sam bio odusevljen dt990. Fostex t50 i t20 mk4 su odlicni, meni t20 zbog bass-a. Ne secam se sad od tih do 150-200€ sta sam jos slusao ali je to bilo relativno davno pre 1-2 god. Svakako za gaming namenu sumnjam da se moze bolje od mmx300 uzimajuci u obzir da se radi o BD. Eventualno neki dodatni mic i hifiman mada opet valja to naci po srb...
 
https://audiofool.reviews/2019/02/12/massdrop-200-shootout/

Taj lik piše prilično objektivne recenzije, pročitajte šta je naveo za HE-4XX i HD 6XX (stage/imaging).

Pročitao sam taj test nekoliko puta ali sam mislio da ipak malo preteruje i da pozornica i pozicioniranje ne mogu biti baš toliko slabi na HD 6XX seriji. Opet kažem, to je najveća mana za igranje FPS naslova, pri slušanju muzike nije baš toliko loše ali je svakako ispod očekivanja i bukvalno nikada ne bih kupio HD 650 da sam ih poslušao u prodavnici, posebno ne za nebuloznih 50-60k din koliko trenutno koštaju. A niti sam nekakav okoreli FPS igrač (igram samo CS:GO 2-3h nedeljno), niti sam planirao kupovinu takvih slušalica za te potrebe. Jedini razlog zašto sam ih zadržao je to što stvarno imaju taj intimni, audiofilski potpis, prirodan i detaljan zvuk pa određeni žanrovi i albumi zvuče sjajno sa njima. To su slušalice za late night slušanje muzike uz čaj/kafu/vino/buxnu :d Po mom mišljenju HD 650 (58X, 6XX, 600, 660) mogu da budu samo sidegrade u kolekciji, ni slučajno jedine i univerzalne (hi-fi + gaming) slušalice.
 
Poslednja izmena:
Da li neko ima Anker Soundcore Life Q20 slušalice? Zanima me kakve su što se tiče pasivne izolacije buke.

Može i neka preporuka ukoliko mislite da ima nešto bolje za taj novac (do 10k), kada je u pitanju izolacija buke.
 
https://audiofool.reviews/2019/02/12/massdrop-200-shootout/

Taj lik piše prilično objektivne recenzije, pročitajte šta je naveo za HE-4XX i HD 6XX (stage/imaging).

Pročitao sam taj test nekoliko puta ali sam mislio da ipak malo preteruje i da pozornica i pozicioniranje ne mogu biti baš toliko slabi na HD 6XX seriji. Opet kažem, to je najveća mana za igranje FPS naslova, pri slušanju muzike nije baš toliko loše ali je svakako ispod očekivanja i bukvalno nikada ne bih kupio HD 650 da sam ih poslušao u prodavnici, posebno ne za nebuloznih 50-60k din koliko trenutno koštaju. A niti sam nekakav okoreli FPS igrač (igram samo CS:GO 2-3h nedeljno), niti sam planirao kupovinu takvih slušalica za te potrebe. Jedini razlog zašto sam ih zadržao je to što stvarno imaju taj intimni, audiofilski potpis, prirodan i detaljan zvuk pa određeni žanrovi i albumi zvuče sjajno sa njima. To su slušalice za late night slušanje muzike uz čaj/kafu/vino/buxnu :d Po mom mišljenju HD 650 (58X, 6XX, 600, 660) mogu da budu samo sidegrade u kolekciji, ni slučajno jedine i univerzalne (hi-fi + gaming) slušalice.

cudi me.... nisam cuo he4xx, ali treba bas da se potrudis da upropastis sound stage na planarkama :d to je jedino sto vredi na njima :d
 
Mislim da to oko veličine stejdža nema previše veze sa tehnologijom drajvera, npr. mnoge slušalice sa klasičnim, dinamičkim drajverima imaju ogroman soundstage i odlično pozicioniranje (HD 800/s, K712 pro i još na desetine modela) mada to ponekad ode u krajnost, npr. kažu da AKG K701 i K702 imaju nekako nerealno širok stejdž što donosi neke druge mane, pre svega oko pravilnog pozicioniranja, dubine i visine same pozornice.

Na osnovu poređenja, mislim da najbolje izbalansiran soundstage i najpreciznije pozicioniranje imaju Fostex TR-90, zato i jesu odlične za FPS igre. Presonus HD7 imaju malo ''slabiju'' visinu i dubinu te pozornice (i dalje odličnu za tu klasu), samo pozicioniranje je skoro pa podjednako dobro. Ipak, Fostex imaju malo puniji zvuk i bolji balans za igranje. AKG K240 Sextett su na tom polju otprilike kao umanjena verzija TR-90 ali su i dalje malo bolje od HD 650, koje su baš slabe za FPS igre ali dobro, to im i nije namena. Više mi smeta to što tako gotivna signatura i boja zvuka, sa toliko detalja, do mozga stiže uz ''za 2 broja'' manji soundstage od Fostex TR-90 i HD7 :d Ako padne cena novim K712 Pro, ili ako naletim na očuvane polovne, možda ću i njih probati.
 
Poslednja izmena:
u pravu si, i pojedine slusalice sa klasicnim drajverima imaju dobar stage, primer same k712pro. ja sam to hteo da kupim da nije onako ruzno :D hd800 je cenovno klasa za sebe.

jesi probao (jel probao neko) philips shp9600? koja je razlika u odnosu na 9500? sta ima jos interesantno u 70-100 usd kategoriji a da ima padsove od platna ili velura, da nije vestacka koza koja kuva mozak?
 
HSV, sta je i kakav je Scarlett Solo amp?
Da budem jasniji, vidim da ga koriste gejmeri, muzicari, slusaoci mjuze...

Sent from my CPH1951 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
hsv.stoned, nisam bas po svaku cenu orijentisan ka kupovini headseta, random mi skocio Z-ov review i vidim da ih generalno hvale, a zgodno mi je kad vec imaju kakav takav mikrofon da ga koristim :D Vidim da si napisao da imas TR-90, kako si ti zadovoljan njima i stvarima van gaminga? Tipa muzika, filmovi, kakve su sto se tice udobnosti, koriscenje u toku dana itd itd?


Sto se tice otvorenog ili zatvorenog dizajna, to je trenutno jedini razlog zbog koga se eventualno razmisljam da uzmem Fostex TR-90 umesto MMX-300, cisto zbog veceg komfora oko usiju tokom gaminga. E sad, s druge strane, retko se meni desi da bas par sati ne skinem slusalice ni jednom na par minuta makar, tako da je pitanje koliko bi to igralo faktor u celoj prici.

Za sad mi MMX-300 deluje kao jako fina kupovina u tom cenovnom rangu (ipak kontam da je sa audio strane kvalitetnije nego klasicne gaming kompanija headset), mada je Fostex skoro duplo jeftiniji. Moracu malo da iscitam danas recenzije i vidim sta cu i gde cu ^_^
 
Господо, замолио бих вас за малу помоћ око проналажења јефтиних, а опет квалитетних слушалица. Имам JBL Tune 500 BT слушке и истима сам генерално задовољан. Али, кабл је кабл и не би било згорег да ми препоручите неке моделе сличног (или бољег) квалитета што се звука тиче, а да нису прескупе. Дакле, да је цена до 50 евра максимално. Исто тако би било супер ако у том ценовном рангу наведете и моделе који имају могућност да се користе и преко кабла, али и преко блутута. Захваљујем се унапред.
 
mislim da za tu cenu dolaze samo polovne u obzir a i tu je pitanje da li ce neki od predloga moci da ti ispuni ocekivanja pored superlux i takstar modela od novih slusalica tesko da se nesto moze pronaci za 50e novo. Srbija nije bas zemlja sa nekom velikom ponudom jos po USA like cenama. A sto se tice bt varijanti to je tek nemoguce ako uzmes u obzir dizajn bt slusalica, sve bt slusalice imaju integrisana pojacala, dac, dsp , bateriju da bi sve to zvucalo kako treba mora mnogo komponenti da se nagura u earcups tako da u wired modu tesko da ce bilo koje bt slusalice sa zvuce ekstra zato sto se one tjunuju preko dsp a ne hardwerski.
Postoji tu par izuzetaka koji su preskupi npr b&o h9i koji odlicno zvuci i u wired modu a sa druge strane imas resenja poput bower and wilkins px7 i sennheiser momentum 3 gde mozes da nakacis wired mode preko usb-c to usb-c i onda na laptopu/tel koristis dac/amp samih slusalica. Al te modele je malo teze naci sub 200€. Videh akoro na kp b&w px7 polovne za 140 evra sto je odlicna cena ako je sve ok sa njima :) bar znam sa moje nisu bile tako povoljne ah... i da drop panda su valjda primerak bt sluski koje zvuce odlicno i wired i wireless al nemaju anc.
od wired modela mozes pogledati : takstar, superlux u budzetu. Skuplje i eventualno polovne grado, sivga, philips shp9500, CAL.
Za bt stvarno nemam ideju da je dobar i bt i wired mode za taj budzet
 
lupi search na aliexpressu za bt slusalice, sortiraj po prodaji i kupi koje su najvise komada prodate.

ali ja savetujem da se postepeno gradi sistem ako ne moze odmah. prvo neke krstene zivane sluske, tipa philips 9500, pa onda kad se ukaze mogucnost doda im se bt risiver sa pojacalom, kao sto je fiio btr5. sa tkom kombinacijom pokriven si kompletno. wired / wireless, in / out, sta god oces.
 
Nazad
Vrh Dno