Šta je novo?

Najbolje slusalice za malo novca

ili sony ili jabra sto se tice bt-a,tako je jos od ps3 dana,retko jos neko plati soniju za kompatibilnost,bilo je nesto tipa turtle beach i sl ali ne racunaj da ces to naci.
 
Већ дуже времена меркам beyerdynamic dt 770, да ли их неко има да је из Новог Сада или околине а да је вољан да их уступи и испробам уз неко пиће [emoji846][emoji846] за узврат могу понети sennheiser 4.40, 559 и sony mdr xb 450 ( оригинал ).

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Ako ne nadjes nikog sa egzaktnim modelom koji trazis. Zasto ne bi prosetao ako si u blizini Playera u NS futoski put adresa to navode. Oni izmedju ostalih imaju i Dt 770 80 ohm i 32 ohm verzije. Na tvom mestu bih probao i Reloop Shp 8 (koji je takstar Pro 82 verzija 1 samo rebranded) i ponajvise Fostex Tr 80 (80 oma verziju) Na nekoj od prethodnih strana sam bacao utiske u uporednom testu i zasto sam kada sam nabavio fostex bas odlucio za njega iako je DT popularniji globalno naravno. I jedne i druge su top izbor u cenovnoj kategoriji ali imaju ocigledne odredjene direktne fizicke razlike i prednosti/mane u celoj zvucnoj prezentaciji koje ne mogu da se nadomeste ni sa Dac/ampom a ni sa EQ bar ne u potpunosti.

U toj radnji bar u bg-u su bili poprilicno casual nije bilo pozurivanja oko bilo cega, otvaraju pred tobom model za modelom ako treba il ako vec nije izlozen zavalis se sednes i procenis sa nekim svojim izvorom takodje.

Jedina mana Playera je sto za razliku od Lyre style ne izdaju klasicni overen garantni list uz racun , vec je racun sve to treba imati u vidu.
 
Poslednja izmena:
Audio Technica AR3

Recenzija
amazon

Sve u svemu sjajno trajanje baterije do 30 sati (verovatno na srednjem nivou jacine) APTX podrska, kabl za povezivanje dodatan i verovatno najbalansiraniji zvuk od tih modela do 100 evra nije netralan totalno flat naravno ne treba to brkati. Ako hoces nesto vise toplo/bass orijentisano gledaj neki od Sennheisera ako nadjes. Imas i Wh CH 700 od Sony ako nadjes na akciji ko sto je bila skoro.

Te Major 3 imaju super kritike Test na racun Mids tonova kazu da su sjajne za vokale i akusticne gitare Visoki su im produzeni izgleda sveukupno imaju taj Edge faktor i detaljnost im je visoka za rock/vokalnu muziku akustiku pogotovo. E sad kazu da im bass i niski tonovi u spektrumu nisu bas jaca strana za razliku od Major 2 koji kazu da ima odseceni spektrum bas od 10 khz do 16 khz a boostovan Midbass.


Zale se ljudi da bas stiskaju glavu i udobnost ne hvale bas (mada za on ear ovo je od osobe do osobe i pojedinacne izdvedbe nikad on ear ne moze biti ko full il partial over ear)

Bilo bi dobro kad bi ih negde probao mislim da sam u gigatronu u megastore-u kod arene video njih izlozene za probu. (tu su bile i razne Isk, superlux, sony, i slicno)
 
Poslednja izmena:
Da li su Tascam TH02 (oko 5900 din) dobar izbor za slušanje muzike sa kompjutera ili mob. telefona. Ne bi davao više para, još bolje ako ima nešto jeftinije.
Slušalice bi prvenstveno služile za slušanje muzike, kad je buka u stanu, i par puta godišnje za duža putovanja.
 
probao sam te AT i neke entry level JBL i Sony,AKG y500 brise pod sa njima po pitanju svega,jedino ako si toliki basshead da ti je bukvalno samo to bitno onda bi gledao nesto u tom fazonu.u toj klasi tesko da ces naci bolje novo,ne verujem da bi i polovno nesto ozbiljnije naletelo za 100e...
 
Da li su Tascam TH02 (oko 5900 din) dobar izbor za slušanje muzike sa kompjutera ili mob. telefona. Ne bi davao više para, još bolje ako ima nešto jeftinije.
Slušalice bi prvenstveno služile za slušanje muzike, kad je buka u stanu, i par puta godišnje za duža putovanja.

Ahhh, Tascam, kad se pomene to ime setim se:

tascam-122-mkiii-156263.jpg :)

Samo ne znam da li kvalitativno imaju veze sa nekadašnjom proizvodnjom ...
 
Kaz'o mu je, proveri malo bolje.
 
Porucio CM MH-752, a stizu mi i ROG Delta Core od drugara, pa cu da bacim utiske sredinom decembra.
 
10 puta sam pisao,lag zavisi od emitera i os-a,same slušalice imaju standardan.u suštini samo pojedini androidi imaju baš ekstreman problem.nađi i na ovoj i na par drugih tema,za 60tak e ne postoji bolja kupovina.

ali,ako ćeš samo i isključivo da gledaš filmove,možda da razmisliš ipak o nekim standardnim.ne zbog laga ili zvuka (teško da ćeš bolje da nađeš za te pare kamoli bluetooth) nego zbog udobnosti.on ear je takav,meni ne smeta,gledao sam u cugu 6 sati seriju u busu ali fakat da klasične bar poluotvorene za ovaj scenarij korišćenja (ponavljam,ako samo i isključivo bi gledao filmove,sad apsurd je da ne bi slušao muziku u prevozu u njima i onda već y500 nema ali nikakvu konkurenciju) pa po cenu da uzmeš pristojan bt adapter za 10tak dolara na aliju.

AKG Y500 sam kupio još pre mesec dana, a evo danas je došao i bluetooth transmiter/risiver https://www.aliexpress.com/item/32854912035.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d7dcFWj povezao sam sa kompom i upario sa sluškama i upravo odgledao film "47 meters down". Situacija je sledeća...na onim "scary" deonicama sam zaključio da kasni zvuk po mojoj proceni nekih pola sekunde (manje više) uglavnom dovoljno da se primeti, takođe sam proverio držeći slušku na jednom uvetu i pustio desktop zvučnike i potvrdio da je lag prisutan. Udaljenost od BT transmitera je možda 4 metra ako i toliko...i "uboden" je sa prednje strane kućišta (ako to uopšte ima veze). Jel imate neki predlog ili to mi je što mi je :d
 
Poslednja izmena:
Pih, baš sam se smorio, šteta baš smeta prilikom gledanja. Moraću malo da istražujem da vidim kako to da rešim, pa makar kupovao opet.
 
Ako hocete bluetooth bez tj sa jako malo laga onda gledajte sluske koje podrzavaju aptx
 
Код мене на sennheiseru 4.40 нема лага ни мало, користим адаптер неки који је коштао око 500 динара, такође оцу сам купио xwave mx350 које исто немају лага а немају ни Aptx.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Код мене на sennheiseru 4.40 нема лага ни мало, користим адаптер неки који је коштао око 500 динара, такође оцу сам купио xwave mx350 које исто немају лага а немају ни Aptx.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Daj neki info kakav je to adapter? Ništa, ignoriši moje pitanje ne razmišljam dobro. Tek sam sada skapirao šta si napisao.
 
Poslednja izmena:
posle nekoliko slusalica(plantronics gamecom 780, hyperx cloud 1 and 2, hyperx alpha, 2 para CM mh-752, logitech g pro x) najposle i ja da nadjem nesto sto stvarno ima predobar zvuk i to je to sto se tice menjanja slusalica-> arctis pro +gamedac, ocena moja 9.8/10 :)
 
Šta kažete za Sony WH-CH500B za oko 35€? Da li ima nešto bolje za cenu od oko 50€?
 
Poslednja izmena:
60-65e na KP , dosta ispod regularne cene jer su ih mnogi dobili uz Galaxy/Note telefone pa je ponuda po oglasima velika a potrasnja mala. I da ih neko ceni 80e verovatno ce ti prodati za 60 evra, cim mu ponudis jer se u Srbiji slusalice skuplje od 20-30 evra jos uvek vode kao nepotreban luksuz.

Imas i ovde u temi utiske o Y500, Orchard ih je vise puta hvalio.
 
Samo za gejming?

ma i za muziku, neverovatan zvuk, sta su napravili ovi gejmeri SS svaka im cast i to ovakav zvuk od 40mm drajvera lol verovatno malo pomaze i gamedac sa kvalitetnim dacom ess sabre 9018...bass je neverovatan i sub bass kao da imas subwoofer na glavi, srednji odlicni kao i visoki ma bruka slusalice...od nabrojanih slusalica poredjacu ih po kvalitetu zvuka ako nekog zanima i smatra da uzima neke od njih: 1) arctis pro+gamedac 2) cloud 1 or 2 3) hyperx alpha 4) logitech g pro x 5) mh 752 6) gamecom 780.
Ko hoce za malo novce dobar all around zvuk to je hyperx cloud 1/2. mh 752 imaju neznam kako strucnjaci to nazivaju valjda harsh treble, visoki kao da krce i to dva para mh 752 oba zvucala identicno, katastrofalno lose, bassa skoro i da nema i na mobilnom i na zvucnoj sto dolazi sa njima i sa blaster z karticom... hyperx alpha imaju brutalan bass i soundstage za u igricama al srecnji i visoki su mehh...
 
@hsv.stoned
Sada imam dilemu Y500 vs Sennheiser HD 4.40 za oko 70€?


P.S. A za JBL Tune 500, BT za 40€
 
Poslednja izmena:
@hsv.stoned
Sada imam dilemu Y500 vs Sennheiser HD 4.40 za oko 70€?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Имао сам прилике да упоредим Y500 са 4.40, далеко боља куповина је sennheiser, такође имају и више баса, не знам да ли ти то шта значи али ето није на одмет да се помене.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Sennheiser HD 4.40 su na uho pa mi se zavrne skoljka ušna i delom upadne i nervira me a i glavatim (poput mene) moze da se ucini kako im je rajf mogao biti i veci (nisu male, mozda su taman, a ucini se ponekad da su mogle biti jos malkice duze).
Istina koristim ih najvise lezeci pa jos malko u levo okrenuta glava ka televizoru (i samo kad mi ukucani dreknu UTIŠAJ TAJ TELEVIZOR) pa ih još nisam uspeo ni jednom puniti (sto opet znaci da ih koristim manje od 25h) al ti se javljam da imas i to na pameti.
Po onome sto sam citao SH hd4.40 su ipak bolje od Y500.
Zvuk na SH hd4.40, bt nema lag (sa tv i gledanje filmova), imam jace i zvucno bolje slusalice za komp koje su iskljucivo prikacene na kablu ali ove SH hd4.40 rade lepo posao.
Kome trebaju BT sluske mogu da ih preporucim.
 
@Priest77

Ne znam stvarno. Mislim da je zyllion pisao o 4.40 bas ovde u temi pa probaj da nadjes te postove.
https://www.rtings.com/headphones/reviews/sennheiser/hd-4-40-bt-wireless

Razlikuju se po dizajnu/konstrukciji, trebalo bi da su Senn malo udobnije, sa bogatijim i meksim jastucicima a AKG su manje on-ear mada i tu moze da bude izuzetaka.
Zvucno me ne bi cudilo da su AKG malo bolje izbalansirane (posebno bass i treble) a da Senn imaju malo veci soundstage.

Cene su im dosta nize od zvanicnih po prodavnicama pa se u tom smislu svakako isplate. Npr. najjeftinije 4.40 koje sam nasao kostaju 11880 din a cene idu i preko 15k din.

Imas i ove ATH (100 evra u RP), uglavnom ih hvale. S tim sto kazu da su ATH izbalansiranog zvuka a Senn sa naglaskom na bas pa ce mnogima verovatno bolje zvucati Senn iako mozda nije tako.
 
Poslednja izmena:
meni se daleko vise dopale y500 ali odmah da istaknem da ja akg-ov signature mnogo vise volim od senn-ovog i senn sam samo u prolazu i na muzici koja nije po mom ukusu cuo...po izradi su totalno dve klase kao i sto jesu,senn mi je bio kao igracka,a y500 se drzao kao prvog dana a svakodnevno arcio po torbama,prevozu itd.ali rekao bih da je vise stvar za sta tebi treba,ako je za commute y500 nema alternativu za te pare,a ako je po kuci,film,seriju verujem da su senn mozda i bolje resenje,ali bih prvo seo i za taj scenarij razmislio koliko ti zaista treba pravi BT,ja bih pre uzeo bolje i udobnije sluske za iste pare,verovatno nesto bar semi open i bt adapter nego ovakvo nesto gde zbog izolacije i bt-a ima dosta kompromisa i to u stvarima koje su bitne u tom scenariju.

te jbl su igracka.
 
Jel može neko da mi preporuči koje slušalice su najbolje u Tehnomaniji za neke normalne pare? In ear i over ear. Potrebne za telefon, mikrofon može a i ne mora.
 
Nazad
Vrh Dno