Gospodo, samo bez vređanja. Ili slede opomene i poeni.
Nikakve namere za vredjanje nije ni bilo.
Iskreno sam bio zbunjen i zainteresovan da razumem slucaj gosn.
@sale941 kako je moguce na DT880 da cuje izrazen bass kada je pina gain skoro 25dB iznad bilo kog dela basa?
Da ne pricamo nista o cuvenom Beyer 9k vrhu koji je skoro 30dB iznad bilo kog dela basa.
Tehnicki 3dB je duplo jaci zvuk.
Kako je moguce da se bass cuje u dovoljnoj meri u bilo kojoj pesmi ili miksu kada je zvuk jedne stvari 8-10x glasniji nego zvuk druge stvari, ako su u snimku istog ili slicnog intenziteta.
DT880 (pogotovo 600 oma sa adekvatnim izvorom) su odlicne slusalice za specificne stvari.
Trazenje mane u miksu vezane za zenske vokale, gudacke instrumente, zicane instrumente, dobos, cinele itd. itd.
Za slusanje muzike, koja u sebi ima bilo sta izrazeno ipod 300Hz jednostavno je bass u drugom planu.
Moze da se cuje ili nasluti, ali ne u dovoljnoj meri kakav bi trebalo da bude.
Neka budi ubedjen, da prosto ne reprodukuju ,nikakve bass tonove i to je to. I za Dt880 ,si rekao isto a one tek nemaju problem da reprodukuju Bass kao ni X3.
Ne kukam za bass kod vecine otvorenih slusalica jer ga volim da je prepumpan.
Kukam, jer ga u odnosu na ostale frekvencije nema dovoljno. Pogotovo na modelima pocetkom 90-ih i na dalje.
Svi su se tada bacili na diffused field pricu koja je ok za zvucnike, ali su je tumacili 1:1 sa slusalicama i pravili ih u slicnom fazonu sa nekim svoijm spinom, sto danas znamo da je potpuno pogresno.
I dalje ne znamo sta je "neutralno" u slusalicama, koliko god ljudi da se frljaju i razbacuju sa tim izrazom.
Najblize sto smo stigli je JM-1 shtim koji je u sustini diffused field, ali sa nagibom od 10dB.
Glavna poenta je da je nemoguce standardizovati bilo sta kao neutralno jer se svaka usna skoljka i usni kanal razlikuju cak i na istim glavama.
Ako nas ima 8 milijardi, potrebno je 16 milijardi neutralnih shtimova.
Mada, ako kazes da je dobar bass na DT880, to znaci da ne cujes toliko glasno druge frekvencije.
Ozbiljno te pitam, bez ikakvog vredjanja.
Da li imas vise od 60 godina ili neko ostecenje sluha?
Jos jednom da naglasim, stvarno mi nije namera da te vredjam, nego iskreno zelim da razumem posto mi je prosto neverovatno.