Šta je novo?

Najbolje slusalice za malo novca

Da li je neko imao prilike da uporedi Senn PX100 I (ne II) i Porta Pro? Znam da tih Senn nema odavno niti planiram da ih jurim negde nego me čisto informativno zanima poređenje. Negde sam pročitao da PX100 I imaju malo izraženije visoke u odnosu na Porta Pro, a po meni je to baš ono što im malo fali ...
Ma jok. Mracnije su bile od novijih Porta Pro.
Porta pro sam cuo prvi put pre npr. 5-6 godina. Kao da sam nacuo negde da su imali neku reviziju drajvera u nekom trenutku.
Moguce to sto si citao da je pre te revizije, ako je postojala.

PX100 su na fazon porta pro sa slabijim visim tonovima, ali cini mi se sa boljom bass ektenzijom (odavno beshe). Cini mi se da su isle dublje.
Porta pro sub bass samo nestane.
PX100 dvojka su imale jacu baschinu od keca, ali kilav drajver sa tim shtimom kada ima dosta elemenata u muzici koji se odvijaju u isto vreme.
I kec i dvojka su imale slican fazon kao i sve od HD6** linije da iako su otvorene da zvuce kao da su zatvorene.
Porta Pro zvuce otvorenije.

Ako hoces da eksperimentises, uzmi KSC75C i turi ih na rajf od Porta Pro.
Ako ti ne odgovaraju, vrati ih.

appnew.jpg

Sony Headphones Connect je od sada Sony Sound Connect App

ja sam se odusevio ovim iems :)

ee, citala sam i o njima, def. spadaju u vrh entry budget IEMs po mom utisku- a pazi ovo, ja sam za sada slusala samo KZ ZST X, i to nekol;iko minuta haha, pa onda skocila na KZ ZS10 Pro X- mislim da su one def. u zanru ovih tin hifi..
inace volim cist , flat sound koij daju monitori, i znam da razne IEMs imaju razni tuning, i da su KZ valjda V-shaped- stro mi nije licna preferenca, ali mene primarno interesuje potencijal bilo cega sta kupujem- a ostalo se sredi.
..presonus monitore moze sve da gura, to su aktivni zvucnici
nisam se lepo izrazila - rekla sam nesto da fura sve (kao i njih)- misleci mozda na neki audio interfejs i slicno i ovde, jer nemam neku zvucnu karticu u ovoj sobi, i nisu TRS povezni..., a mala je- stoga i Presonus Eris 3.5- njihov soundwawe je za sobe (zaokruzujem) 10-15kvm (moja je 14, perfektno), jewr znamo kako stvari idu sa monitorima, zvukom itd.
u ovoj sobi , jako retno doduse, ali se nekad igram sa onim SteelSeries Dac-m, on je Hi-REs, 96 kHz, 24-bit moze biti dovoljno... ma sve zavisi.. ali Behringer, M-Audio itd imaju stvari do recimo 100eu, pa recimo da povezem monitore korektnije itd itd.

ali ovi mali su sasvim kul, i nemam problem .. presla sam sa behringer.. uh, 5-ica, oni koji su kopija onih Genelec (uh ala objasnjavam) daaavno sam ih uzela ne mogu sve modele da pamtim.. no, pohvala i za Presonus Eris seriju... a i E5 je odlicna

Sta mislite o FiiO FF1 ? Trenutno su na aliju 1.500 dinara . Koristile bi se u autobusu , na telefonu .

Izgledaju kao da im treba EQ.
Basa nemaju ni za leka u kombinaciji sa podebljanim visim srednjim tonovima deluje mi da ce biti burgija za usi.
Wavelet ima autoeq presete za njih, ako si na androidu.
Kako reaguju na EQ, ne znam.
Ako reaguju dobro na EQ, berilijum bass je lepa stvar.

Dobra je fora do duse sto moze da im se menja kabl.

Ako si avanturista i ako ih narucis, reci nam kakvi su ti utisci kada ti stignu.

P.S.: Vidim da wavelet ima jedno 5 eq preseta za njih. Svi se razlikuju.
Ima za crne, za bele, sa sundjerima, bez sundjera i jos par komada.

Stigle su mi Soundcore q45. Koliko sam svojevremeno bio oduševljen sa q30, toliko sada uopšte ne vidim zbog čega je 30 i kusur evra q45 skuplji.
Ok, moj sluh je dobrano osakaćen, možda ja i ne mogu fine razlike (nijanse) da osetim.
NC - deluje mi identičan, iako svi testovi i recenzije koje sam imao prilike da gledam - govore da je q45 bolji.
Masa im je približno jednaka. Možda su q45 za nijansu teže, ali su mi i za nijansu udobnije. E sad, to možda ima veze i sa činjenicom da su q30 iznošene solidno (nekih osam meseci ih žena nosi). Lomio sam se između q45 i space one, ali obzirom da su im cene približne, uzeo sam q45 zbog činjenice da se dobija futrola i zbog činjenice da mi je "bela" boja koja je na q45 daleko lepša od bele boje na space one. Space one PRO nije bio opcija jer je cena već osetno veća. Benefit je, koliko sam mogao da vidim, osetno bolji mikrofon. Ko voli i kome je bitno....

Suštinski, ako neko razmišlja o Soundcore slušalicama i dalje sam stava da je q30 najbolja kupovina u svom cenovnom rangu. q35 nudi jaču bateriju i nekoliko dodatnih funkcija (kao npr. auto-off prilikom skidanja sa glave - ne znam kako se zove funkcija). q45, space one i space one pro su već dosta skuplji, ali (po meni) ne opravdavaju razliku u ceni.

P.S. kada se vežu 3.5mm kablom - mikrofon i slušalice rade bez problema

Sony WH1000 XM5 ili XM4?
20e razlika u ceni trenutno.
Ne nalazim na kojem je bolja baterija, ne nalazim podatak

Ja bih uvek noviji model...

Prilozi

• IMG_9767.png
    IMG_9767.png
    307.9 KB · Pregleda: 36
Sony WH1000 XM5 ili XM4?
20e razlika u ceni trenutno.
Ne nalazim na kojem je bolja baterija, ne nalazim podatak

XM4 ni u ludilu. Imam vrlo neprijatno iskustvo sa njima, baterija u levoj slušalici je odjednom otkazala nakon update-a firmware-a.
Imaš ovde više detalja o battery drain problemu:

********* Sony, nikad više.

Za te pare preporuka za Bose QuietComfort Earbuds 2, ili ako si na IPhone-u, onda AirPods Pro 2.

Edit: Tek sad videh da tražiš preporuku za WH model, tako da možeš da ignorišeš moj rant ;)

Pitam zato što ne rade svi usb-c to 3.5mm adapteri na svim telefonima koliko znam. Bila je priča da neki prosleđuju digitalni signal (Samsung npr.) a neki analogni ...
Za sada mi ok šljakaju JBL 110 ali bih možda uzeo ove da mi budu u rezervi i kao mali korak napred pretpostavljam.

Pozdrav, treba mi preporuka sa slusalice za poklon.

Uslovi su sledeci:
  • da budu over-the-ear slusalice
  • da su zicne
  • da imaju solidan mikrofon zbog audio i video poziva
  • naravno, pozeljan je i dobar zvuk
  • cena negde oko 50€, budzet moze da se prosiri, ali ne bas mnogo
  • moraju da budu dostupne u domacim radnjama ili webshopovima zbog eventualne zamene
Hvala unapred!

Pozdrav, treba mi preporuka sa slusalice za poklon.

Uslovi su sledeci:
  • da budu over-the-ear slusalice
  • da su zicne
  • da imaju solidan mikrofon zbog audio i video poziva
  • naravno, pozeljan je i dobar zvuk
  • cena negde oko 50€, budzet moze da se prosiri, ali ne bas mnogo
  • moraju da budu dostupne u domacim radnjama ili webshopovima zbog eventualne zamene
Hvala unapred!
Vecina slusalica u tom segmentu a da ima mikrofon su gejmerske pa zvuk nije prioritet. Medjutim imas ove

Edifier K815

• Professionally developed for online education
  • 120-degree Adjustable microphone
  • Precisely adjusted sound pressure levels
  • The large black voice coil diaphragm unit
  • Independent external sound cards
  • Shielded wires with the large magnetic rings
  • 120° adjustable high-sensitivity noise-cancellation microphones
  • Adjustable headbands for comfortable wearing
  • Born for high-class technology and extraordinary sound

Uklapaju se u to sto trazis naglasak je na razgovorima/Podcastovima i sl.
Eto jedan od Review.
Review
Nemam ih licno doduse.

Poslednja izmena:
Stigle JBL 310C. Utisci su odlični. U odnosu na JBL 110 bass je bolje kontrolisan, treble su mirniji i imaju malo više detalja. Sveukupno zvuče za klasu bolje. Koliko je do samih bubica a koliko do njihovog USB DAC-a i 3.5mm izlaza na fonu (Redmi Note 8T) nemoguće je reći ali napredak je primetan. Tako da ću verovatno i ja naručiti još jedan par.
Hvala puno @sale941 i @Matorac na preporukama, mogu samo da se složim i pridružim. :)

Ekstra bas mi je drago, da se ispostavilo da tako donekle nasumicna preporuka sto sam dao , je ispala vise no pozitivna za 2 clana zaredom.

Da ne bude da reklamiramo Jbl, (imaju oni i sjajnih ali i trololo proizvoda) nego realni utisci krajnjih korisnika.

Suštinski, ako neko razmišlja o Soundcore slušalicama i dalje sam stava da je q30 najbolja kupovina u svom cenovnom rangu. q35 nudi jaču bateriju i nekoliko dodatnih funkcija (kao npr. auto-off prilikom skidanja sa glave - ne znam kako se zove funkcija). q45, space one i space one pro su već dosta skuplji, ali (po meni) ne opravdavaju razliku u ceni.

P.S. kada se vežu 3.5mm kablom - mikrofon i slušalice rade bez problema

ok, dakle mene ANC i koejkakve funkcije uopste ne interesuju, meni je bitan kvalitet ZVUKA- dakle sto se tice Space One i Q35 i Q45- sta tu treba da ima najkavlitetniji, cist zvuk- i preko zica, i blututa (mada sve one idu preko LDAC, ali eto..).. jer mozda uzmem nesto od ta 3 ako mi bude dosadno, mada mi se moje SoundPeats Space koje uopste nisam slusala ali sad malo pokusavam sve vise dopadaju, super udobne, ergonomija ,dizajn izrada ama sve lepota i nisu napadne.. kace se ama svuda u miisekundi i sve super, i imaju hi-res preko zice.. ne znam ekstra su mi, ali kao mozda moze i bolje haha...pa eto, pitam za soudcore

Pozdrav,
tražim slušalice za ćerku. Namjena je da ih kači na klavijaturu koju iz hobija svira, znači mora biti žica, mikrofon nepotreban, i spajaće se direktno na klavijaturu, nema pojačala ni kompjutera da peglaju/popravljaju zvuk. Bitno je da dobije što vjerodostojniji zvuk klavijaturama, da bi imalo smisla uopšte da ih koristi. Neki okvirni budžet oko 50 eura

Pozdrav,
tražim slušalice za ćerku. Namjena je da ih kači na klavijaturu koju iz hobija svira, znači mora biti žica, mikrofon nepotreban, i spajaće se direktno na klavijaturu, nema pojačala ni kompjutera da peglaju/popravljaju zvuk. Bitno je da dobije što vjerodostojniji zvuk klavijaturama, da bi imalo smisla uopšte da ih koristi. Neki okvirni budžet oko 50 eura
Pored ovih Superlux sto je spominjao Peja ja bi dodao i Roland Rh 5 One se smatraju kao odlicne za rad na instrumentima i Balansirane su za te namene.

Roland Rh 5

Isto i Presonus Hd7 o njima Kolega
@hsv.stoned moze ti kaze vise.

https://www.audiopro.rs/proizvod/presonus-hd7?idPro=4289

I isk Hf2010 Isk Hf2010 koje su otvorene ne zatvorene to je greska na sajtu. Njih sam imao bas dosta godina trenutno ih nemam, one su malo mutnije u Midrange-u nego Roland skoro sigurno sto je minus za klavire i sl, ali ne u toj meri da i dalje ne zvuce sveukupno jako Detaljno prostrano, Precizno u celom zvucnom spektru za tu cenu sto kostaju.

Malo su ostrije u najvisim tonovima kod odredjenih pesama i zanrova, i imaju malo metaliziran efekat u Upper Midrange i tonovima oko 4 Khz i 7khz.

Ali zato su detaljne u visokim bas onako imaju taj Edge slican Ko Beyerdynamic Dt 880 recimo. Pa zahvaljujuci tome nikad ne zvuce kao da ostaju bez daha ili da im fali definicije, tj ne kriju detalje uopste generalno. I zato zvuce Skuplje nego sto kostaju.

Bass im je solidno Punchy i Brz nikad ne zagusuje Tonove ostale, nije ni preteran tako da i za zanrove ko House/Edm su pogodne takodje.

Midrange ako izuzmemo Veil je prirodan i vokali dobro dolaze do izrazaja kao i klaviri i gitare. Nije im problem da razdvajaju midrange od ostatka tonaliteta cak i kad ima dosta brzog sadrzaja/brzih stvari za reprodukciju.

Jako su udobne takodje samo sto su manje sa velicinama slajdera na headbandu pa ja recimo sa vecom glavom sam ih skoro uvek drzo do pred kraj ili skroz rasirene da bi mi stajale.

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Za takvu upotrebu se često preporučuju AKG K240, ili neke od retro modela (polovne K240 Studio, DF, Sextett), ili nove K240 MK2. Problem je što nove koštaju najmanje 80 evra. Prirodnost zvuka, posebno srednjih tonova, to je najveća prednost AKG-a u toj klasi. Jedino što ne znam koliko bi bile glasne preko te klavijature.

A za 50 evra, samo pomenute Superlux, Samson, PreSonus, iSK, po mogućstvu neke koje imaju mogućnost promene kabla, zbog dužine koja je potrebna u tom trenutku (npr. HD668b).
Ako je bitna izolacija (u oba smera), onda neke od closed-back modela, npr. iSK HP-980, taman se uklapaju u budžet, ali kapiram da imaju malo jači bas i povučenije srednje tonove od HD668b.

Hvala vam puno svima na korisnim preporukama i savjetima. Guglao sam ove modele i kod nas u CG imam sledece u ponudi
Da li se isplati razlika 20 eura za Presonus u odnosu na Roland?
Nasao sam i ove Superlux HD-660 pro, imaju dvije varijante, od 32 i 150 Ohms. Koliko sam ukapirao, za spajanje na klavijature/klavire bolje sto manje Ohm?

Poslednja izmena:
Te KZ nisam cuo, ali sam imao/imam par njihovih drugih varijanti. Zvucno su bilie ok, ali njihov QDC konektor u kombinaciji sa zakrivljenim konektorom na kablu mi ispada iz usiju bez cepica od memorijske pene i bez oblikovanja kabla prethodno.
meni sve eztra sa 3 para KZ koje sam probala, i celo drustvo, ama cak i moja keva ih stavi i extra su joj , u sekundi - jedine koje su ostale kod mene su KZ ZS10 Pro X i extraa su i stose zvuka tice, krisatalan, solidno i basa, ma kad je moja keva rekla da cuje razdvajanej instrumenata i vokala, a zena ni ne zna na sta treba da pazi ehhe..

nego, elem, od svih probamin IEMs (probala sam i Truthear Hexa i Simgot ew200) se nakon 15-20 minuta dogadjalo da imam onu "fatigue" o kojoj pricaju, pocen da mi se izoblicuje zvuk u glavi, i blago mi se vrti i.. nakon slusanja od pola sata ceo dan osecam pritisak usima, iz nekog razloga najvose od Truthear Hexa, ali poent je da ja ne mogu uopset da koristim IEM, to je sve zbog moje autofonije i nekih problema, i sad sam JAKO JAKO JAKO tuzna, i znam da vas smaram izvinjavam se, ali tako sam se radovala tim IEMS, a sad... nista :/

tako da mogu da slusam samo sa bubica ili over-the ear- elem ko zeli sasvim pristojan zvuk (a aj sam izbirljiva), predobar dizajn i izradu, dobar ANC, dual connect, baterija ne moze da se istrosi0- barem meni, preovereno oko 50h sa ANC a oko 120h bez ANC, sve full- preporuka za SoundPeats Space - i jedne od top 3 najudobnijih slusalica koje sam probala.

ali ja samo zelim obicne zicane slusalice koje imaju slican zvuk kao ovi Presonus Eris monitori koje najvise slusam, a masovno se prica o BT i ANC isvaasta- ja jesam audofil sa osetljivim ukusom, ali ne treba mi zvuna izolacija niti sam gejmer niti produkcija, ali volim monitorski zvuk.
da li Soundcore q35, q45 npr. imaju dovoljno ok hi-res zvuk kad slusam zicano ili da vijam jos neke zicane, ali ne previse glomazne, budzet do 60eu npr.

p.s. moracu da prodam moje IEMs, KZ ZS10 Pro X, koriscene 2 dana malo, po ceni po kojoj sam kupila, ako je neko zainteresovan nek se javi, moze i zamena za zicane sluske i slicno

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno