@sale941
Sad vidim da imaš Fidelio X3, kakvi su utisci u odnosu na ostale slušalice koje koristiš?
Pazi zbog odredjenih okolnosti sam Prosle godine ostao bez vecine slusalica koje sam imao izuzev Fostex Tr 80 i oba para bubica tj Ibasso It00 i Moondrop Chu.
Ali sam u zadnje vreme opet poceo da vracam audio arsenal da se tako izrazim.
Pa se nadam da cu u skorije vreme mozda vratiti Dt880.
E sad o X3 sorry, na offu. Pazi za te pare na akciji na kojoj su sad mislim da im je to Idealna cena i vrede itekako.
Kvalitet Izrade kucista, je jako dobar svrstao bi ih u rang sa starom Beyerdynamic DT serijom po tome, znaci Metalni headband, Kozni rajf, polu metal na skoljkama. I ono plastike sto ima je jako tvrda robusna uliva poverenje.
Udobnost im je prva liga out the box imaju blago vise Clamping force nego Dt880, ali malkice manje recimo nego Ultrasone Perfomanse 880 posto su mi i one sveze mogu da uporedim. Ali taj clamping force nestaje nakon jedno nedelju dana. I sad su Preudobne X3 .
Da ne duzim o tome ima na netu o tome sta dolazi u kutiji i ostalim zezancijama.
Sto se zvuka tice. Ovako.
Prednosti 1. Izrazito Wide Soundstage i uprkos tome 95% ne pati imaging na usrb ovoga, cak i u pesmama koje nisu narocito ,snimane da budu Wide sounding X3 i to predstavlja kao da si na nekom stadionu na otvorenom mislim da su iznad Dt 880 po ovome blago a tu negde sa Dt 990 ako ne i sire.
2. Izrazito detaljni visoki tonovi i to ne mislim na fake detalje da sve samo prsti, vec zapravo dosezu jako visoko i mogu da kupe i najsitnije detalje npr promene brzine kod reverb efekata u Edm pesmama se lako izvale i nagle promene u oktavama recimo kod zenskih vokala su jaca strana. U isto vreme nemaju efekat Metaliziranosti i Graina sto zna da bude cest slucaj kod Treble heavy sluski sto je vrlo bitno.
3. Jako su detaljne i u Midrange neki kazu da su povucene, ali po meni to nije slucaj uopste nego je to efekat od soundstagea deluje nekad da su vokali udaljeniji nego sto jesu krastavac trade off.
4. Ne umaraju ni posle visecasovnog slusanja.
5. Nisu preteske za drive.
6. Brz dinamican Mid bass nikad ne upada u midrange slicno ko Dt880
Najmocnije zvuce u Hard Rock/Alternate Rock i u Vokal heavy stvarima. Gitare ubijaju generalno Ali su super i za EDM zato sto uprkos sub bass roll offu prezentuju elektroniku na jako addictive nacin a soundstage pomaze svakako .
Mane.
1.Malo imaju Sub bass roll off veci, nije tolko strasno i kad se malo razrade ovo ne dolazi tolko do izrazaja ali nisu za one koji vole da im bass brunda i warm/dark signature.
2. Teze za drive nego sto se cini i cene dobar izvor. Na fonovima zvuce vise mlako. Dok recimo Shanling Up4 i Zen dac super ih Drive.
3. Mogu biti preostre u nekim pesmama ako je master suvise hot.
4. Nisu za bassheads i one koji vole Mekanije prezentacije ove sluske su divlje da se tako izrazim.
5. Manjak Kraceg kabla.
6. Prvobitna msrp cena.