Šta je novo?

Najbolje slusalice za malo novca

Idi i testiraj najpre. Audeze jeste legitiman brend ali možda ćeš morati da se zezaš sa EQ-om naknadno da bi postigao zvuk koji je tebi adekvatan.
Sundaru imaš na KP-u u ponudi. Ili ako se nađeš u nekom obližnjem gradu u Evropi (kopfhoererboutique u Beču recimo - ja sam tamo uzeo i Meze 99 Classics, FiiO K5 Pro, Questyle M12, iBasso SR2. Ne sve odjednom naravno :D Ciljao sam na Sundaru ali se odlučih za iBasso model jer mi je zvučao mnogo bolje i udobnije. Sundara mi je nezgodno stajala na glavi, kao da nisam mogao dovoljno dobro da je podesim - nemam baš veliku glavu :D Zato vredi testirati ako postoje opcije.
 
Stigle Tangzu Waner SG. Ne mogu da verujem da ovako zvuče za 13USD. Zakačio na DAC (K5Pro) i počeo da se smejem i mlatim glavom. Još kabl može da se menja... Fantazija za ovu lovu, chi fi all the way. :)
 
Stigle Tangzu Waner SG. Ne mogu da verujem da ovako zvuče za 13USD. Zakačio na DAC (K5Pro) i počeo da se smejem i mlatim glavom. Još kabl može da se menja... Fantazija za ovu lovu, chi fi all the way. :)
Ja imam neke starije malo skuplje chifi tehnz p4 i yinyoo d2b4(sa bgvp dm nozzle modom) al su mi wanEr postale on the go standardne. Probao sam i chu2 i chu2 dsp al mi visoke ne leze nikako.. na kraju sam uzeo 2 para wanEr i po ovim vrucinama su top kad se mora vani
 
Da, meni je odlično ovo montiranje iza ušiju, mogu lepo da ih postavim i dobijem dobar fit. Za leto su topina. U pravu si, valja uzeti drugu boju. :D
 
Da se javim. Na kraju sam zavrsio sa HD600 kao klasik. Moram da kazem da solidno radi output na M2 Macbook, ali se opet pitam treba li kakav AMP. Preporucuju mi Qudelix 5K. Koliko znam on ima sjajan softver za EQ. EQ koje sam gledao svi kostaju po 40 dolara full verzije tako da nisam jos probao nista...
 
Koristim HD 650, dosta bolje zvuče kada su povezane na K5 Pro, nego preko integrisanih, ili telefona.

E sad, ako nećeš mnogo da mozgaš, mainstream opcija je FiiO K7.

Ako ćeš da izvlačiš maksimum iz HD 600 i eksperimentišeš sa lampama, onda neki DAC + Tube AMP, ili DAC/Tube AMP combo.

Ovaj Xduoo hvale u odnosu na cenu.

https://www.head-fi.org/showcase/xduoo-ta-26.25647/reviews
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/xduoo-ta-26-tube-bliss.30449/
https://www.headfonia.com/xduoo-ta-26-review/4/

 
@hsv.stoned U bre, imal sta po dimenzijama manje a da valja? Mislim na ovaj K7, ovo eksperimentisanje nece da bude :)
 
Ako ti je do prenosivosti, kompaktnosti (DAC/AMP) i lakog pokretanja slušalica, onda je trebalo da uzmeš DT 900 Pro X.
I one bolje zvuče uz kršteno pojačalo, ali to može da bude i neko kompaktno, recimo iz klase 100-150$, nije da im treba neka tube-AMP mrcina od 2-3kg. A i generalno mislim da su bolje od old skul HD 6 serije, pre svega u tehničkom smislu, plus bolje reaguju na EQ korekcije.

Ali dobro, i HD6 serija ima svoju draž, samo traže i dobro pojačalo. Ništa ispod FiiO K5 Pro, K7 ne bih uzimao za HD600, eventualno iFi Zen V2/V3.
Pravi vajb (boju zvuka, toplinu, dinamiku, stejdž) HD6 serija može da pruži tek sa tube AMP, a takvi modeli su uglavnom mnogo skuplji, veći i teži od pomenutih FiiO, iFi.
 
Poslednja izmena:
Hvala lepo, poslusam onda.
 
za pojačala za slušalice postoji posebna tema. takođe i za DAC-ove. i ovde se završava priča o njima. hvala na razumevanju

 
Hvala lepo, poslusam onda.
Tako je najbolje. Kapiram da tu gde živiš nije neki veći problem probati audio opremu, ponesi HD 600 pa ih probaj na raznim kombinacijama DAC + AMP (DAC/AMP).
E sad, ako ti je bitno da je takav uređaj lako prenosiv, i da se napaja preko USB-a, onda je još teži izbor, u smislu da li ćeš moći da izvučeš maksimum iz HD 600. Ako ti ne smetaju malo veće dimenzije i napajanje iz utičnice, onda FiiO K7, ima dovoljno snage za većinu slušalica, topao (neutral-warm) i dinamčan zvuk. Otkad se pojavio na tržištu je najbolja kupovina u toj klasi (mada više u Srbiji nego globalno, gde ima veću konkurenciju). A imaš i mogućnost da isprobaš balanced opciju, uz odgovarajuće kablove za Sennheiser.
 
Nazad
Vrh Dno