Šta je novo?

najbolje komp. novine?

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
po vashem mishljenju su?

iliti shta chitate?

Mikro/Digital (pretplatio sam se na prvi, ali ću se prešaltam na drugi jer je PO MENI bolji)

Od stranih Byte, od nasih prastari "Racunari". Sada citam sta mi padne pod ruke, ali vise nista ne kupujem.

Za Racunare uopste: Bug, Pc Chip, PC Press, Digital!...
Za Igre: Hacker i PC Gamer(American)

Svet kompjutera.
Pisan je za ljude brate. Ne prepisu specifikaciju sa kutije kada opisuju hardver, vec lepo probaju, iznose utiske, cesto i pogresne. Ali kao novinari su ubedljivo najbolji. A da ne pominjemo Kuzmu i njegove tripove kakve nema nijedan drugi casopis. I da ne mislite da ovo kazem sto citam samo SK, od korice do korice citam Digital! i PC Press, koji na prvi pogled deluju ozbiljnije, ali...

moze li neko da mi kaze zasto su se Racunari ugasili, ima li nekih naznaka da ce opet biti pokrenuti. Secam se vremena kada su SK, Racunari i MojMikro vladali.

Časopisi ne mogu najvažnije da pruže od onoga što mene interesuje, pa ih tako ne kupujem. Ogrebem se za neki SK al ne čita mi se ništa posebno, do treće strane stignem najviše(računajući i reklame).

Zoni care, jel te tera neko pištoljem da ideš na one strane gde su igre, u svakom broju su na istom mestu, pa ti niko ne može podvaliti i staviti igre na početak...

Bane® je napisao(la):
Zoni care, jel te tera neko pištoljem da ideš na one strane gde su igre, u svakom broju su na istom mestu, pa ti niko ne može podvaliti i staviti igre na početak...
ha... ko je rekao da ja citam te strane? prelistam i procitam samo one "zaokruzene" delove... nego, moja poenta je bila da bi te strane mogle da se iskoriste mnogo pametnije... sto ce verovatno i biti uradjeno onda kada Politika bude shvatila da joj se isplati da pokrene Svet igara, kao zaseban casopis...

Digital!, PC Press, Svet Kompjutera (excluded MK "umotvorije") - to kupujem i tim redom je kvalitet po meni.

Boyce je napisao(la):
moze li neko da mi kaze zasto su se Racunari ugasili, ima li nekih naznaka da ce opet biti pokrenuti. Secam se vremena kada su SK, Racunari i MojMikro vladali.

Razlog zashto su se ugasili rachunari je novac. ;) Nece se vishe pokrenuti. Prestali su sa radom februara 99. (ako me secanje ne vara). Fora je shto 2/3 likova koji su uredjivali taj chasopis, sada uredjuju chasopis "Kvadar", a 1/3 je otishla u "PC Pressu". :)
Mislim da ne greshim. :D

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
od nasih: Mikro (nemojte samo opet da me napadate zbog MOG misljenja!)...

Ovo sigurno ima neke veze samnom? :) :)

Sk

F**k the rest SK iz the Best! ;)

Sk kupujem jer je najjeftiniji i iz navike a kada bi imao malo vise kesa kupovao bih digital.... i jos samo naviku da promenim :)

Pre pojave Digital-a kupovao sam SK, a sad samo Digital. Do skoro sam kupovao i Gamer ali je nešto smor u poslednjim brojevima, tako da ga u poslednje vreme ne uzimam.

Ono sto mene zanima...koliko vas koji posecuje Benchmark vise trazi informacije na netu (ne racunajuci nas sajt) ili pak ceka da to procita na maternjem jeziku. Jednostavno, kada izadje nova kartica ili CPU, da li ste vi to vec odavno procitali na nekom od sajtova pre nego sto nadjete u casopisu, tj. dok stigne do ove nase nedodjije.

Ih jedan put ja sam vec procitao na 3 sajta o 6800 Ultra tako je bilo i za AMD64 A ovo na benchu mi dodje kao poslastica za kraj, onako na nasem da se sve razume :D

Ja prvo chujem na netu, sto na stranim sajtovima (redje) sto na forumu (chesce, pa google po potrebi) a novine (99% digital) kupujem da imam shta da chitam kad odem 'tamo' :)

PC Press i Svet "Komujtera". Prvi citam zato sto je jednostavno odlican casopis, a Svet Kompjutera kupujem iz navike, posto sam poceo sa "sakupljanjem" '92., mada iskreno ima i tu sta da se procita (dobro nije kao nekad, al ajde). Do skora sam kupovao i Digital!, al samo zbog diska, hvala bogu da su se ovi iz PC Pressa setili da "dodaju" disk, eto 200 dindzi ustede...

Kupujem SK jer je 70 dinara, a samo 20% informacija nalazim korisno u njemu (za sebe). To su uglavnom igre ili neki sajtovi. Za "hardcore" testove hardvera, vesti i ostalo koristim internet. Mislim da većina ovde isto postupa.

Kupovao sam Mikro 3 godine, pa sam 1. novembra shvatio da mi on uopšte ne treba. Prvo: užasno me nervira forsiranje PCWorlda, tj. review-i nekih ekskluziva koje se kod nas ne pojavljuju, ili ih kupuje 1% ljudi, ovaj firmi. Ne kažem da ne treba pratiti nova dešavanja, ali potrošiti 2 strane na neki svič od xxx dolara? U Srbiji? Drugo: Isto tako, one "pompezne" teme o sigurnosti, štampanju slika i sl. Na 5 strana, sa 7-8 fotografija likova iz Ajdaha i Kentakija sa sve njihovim mišljenjima. Kad to pročitam, prvo se smorim, a onda shvatim da sam pola stvari znao, a druga polovina me ne zanima. Treće: Rečnik. Tvrdi diskovi, datoteke i LDP-i me dovode do situacije kad moram da urlam. Pa šta oni rade, izmišljaju toplu vodu? Prevode stručne reči? Ej?

Izvinjavam se ako sam uvredio nekog iz Mikra.

PC Press, Svet Kompjutera
PC-WELT, PC-MAGAZIN - oba nemacka i po mom misljenju najbolja!

Peca je napisao(la):
Ono sto mene zanima...koliko vas koji posecuje Benchmark vise trazi informacije na netu (ne racunajuci nas sajt) ili pak ceka da to procita na maternjem jeziku. Jednostavno, kada izadje nova kartica ili CPU, da li ste vi to vec odavno procitali na nekom od sajtova pre nego sto nadjete u casopisu, tj. dok stigne do ove nase nedodjije.
da ti odgovorim: ja se ne zanimam bas previse za hardware, tako da takve informacije obicno saznam prvo iz IT casopisa... za nov software obicno saznajem prvo preko newsletter-a i raznih sajtova...

mada, svakako da vise volim da citam sve vesti na srpskom (iako mi engleski nije uopste problem, a i nemacki solidno razumem...)

Redovno jedino Digital!, posebno od kada sam dobio tastaturu :) ,
mada bi mi najvise odgovaralo kada bi se u Digital ubacile igre a malo smanjilo o
PDAovima i digitalnim fotoaparatima (u zadnjem broju je bas bilo dosta toga).
Znam da od toga nema nista, samo razmisljam naglas
U razmeni procitam i poneki Mikro, SK, PC

Ja kupujem poprilicno casopisa cisto da kad dodje musterija ima sta da cita. Tu spadaju SK (za koga sam vec dao glas i koji redovno kupujem od '89-te.), digital, mikro, gamer i com. Uleti ponekad i PC Press (koji sam prestao kupovati sa pocetkom izdavanja Digitala). Sa pucanjem Sege prestao sam da kupujem bonus. Inace sve ove casopise imam od prvog broja (digital samo od treceg) jer imam maniju da kupim prvi broj svakog IT casopisa (seca li se neko cipa). Cak sam SK i Racunare nabavio prvih 50 brojeva za neku zlj lovu reda 20-tak evra.

A da - kupujem i Total Film, mada nije direktno vezan za racunare (indirektno kroz DVD/DivX).

SK redovno kupujem. Vecinu informacija sam nalazim na netu, a SK se uklapa kao jeftina, svestrana dopuna. Ima tu mnogo kvalitetnih tekstova kao i interesantnih informacija. Po meni zaokruzen, popularan casopis, cesto potcenjen bas zbog svoje popularnosti, cene i jeftine stampe.

Od nasih kupujem samo Digital a citam sve sto stignem :)
Od stranih jedino hrvatski VIDI magazin .

Nazad
Vrh Dno