Šta je novo?

najbolja pasta za cpu/gpu/cipset..

• Začetnik teme Začetnik teme Diablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
650
koja je najbolja pasta za to?
da nije mozda Arctic Silver 5 Advanced Thermal Compound? 🙂

pozdrav

Da, da upravo ta pasta , ali je tesko mozes nabaviti kod nas 😉
Dostra je skuplja od obicne paste ali zato duplo bolje hladi ...
Pozdrav...

pa i ne nameravam da je uzmem ovde 😉
uzecu onu od 12g

Thanx M3! 🙂

garant duplo |P
po testovima maks 1 stepen razlike u odnosu na as3 ili ceramique, a do 3 stepena u odnosu na neke losije paste... najgora je zvaka naravno...
ja sam imao neku pastu koja je bila ko nivea krema... uzas...
vredi as5 u svakm slucaju...

Ja sam dobio neku srebrnu uz cooler Titan TTC D5TB (trenutno na XP200+). Da li se uz Spire coolere dobija pasta? Koji je najbolji cooler za Bartona 2500+ uzimajuci cenovno ogranicenje do 10e.
Mozda Fridgerock IV? Na koliko se obrtaja vrti ovaj coler. Meni je bitno je da cooler bude tih, ali da moze da oladi i malko overclockovan procesor.

Poslednja izmena:
M3 je napisao(la):
Da, da upravo ta pasta , ali je tesko mozes nabaviti kod nas 😉
Dostra je skuplja od obicne paste ali zato duplo bolje hladi ...
Pozdrav...
"Duplo bolje"... daj, sta vam je bre?!!!

Sta se bre zanosite sa pastama, pa nisu vam to cooleri, pa da direktno hlade! Bolje pucajte kintu za coolere, a paste mazite koje 'ocete... ionako to bude max 3 stepena razlike u odnosu na obicne bele.

P.S. U potpisu, vlasnik dve tube AS5 koje ni ne koristim.

freeman je napisao(la):
Ja sam dobio neku srebrnu uz cooler Titan TTC D5TB (trenutno na XP200+). Da li se uz Spire coolere dobija pasta? Koji je najbolji cooler za Bartona 2500+ uzimajuci cenovno ogranicenje do 10e.
Mozda Fridgerock IV? Na koliko se obrtaja vrti ovaj coler. Meni je bitno je da cooler bude tih, ali da moze da oladi i malko overclockovan procesor.
Možeš komotno da ostaviš taj kuler koji sad imaš.

CAR je napisao(la):
"Duplo bolje"... daj, sta vam je bre?!!!

Sta se bre zanosite sa pastama, pa nisu vam to cooleri, pa da direktno hlade! Bolje pucajte kintu za coolere, a paste mazite koje 'ocete... ionako to bude max 3 stepena razlike u odnosu na obicne bele.

P.S. U potpisu, vlasnik dve tube AS5 koje ni ne koristim.
Ada covjece gledao sam test pasta zza CPU i to sa TT Volcano 12 culerom !!!
Bile su neke paste medju kojima je i gore pomenuta.Mislim da je taj test bio na pcekspert(ne drzite me za rijec) uglavnom je temperatura sa gore pomutom pastom bila znatno niza... 😛
p.s. nisam mislio da je temperatura CPU duplo manja sa ovom pastom nego ako je temp. sa CM-pastom - 39 sa ovom ce da bude 35 stepeni,sve su to razlike u 4-5 stepeni 😉
Mislim da ste me shvatili sta sam htio da kazem ...
Pozdrav... :wave:

Tebi je 4c znatno niža temperatura?
A daj bože da je i toliko.

bilo je o tome i kod ludog dena na www.dansdata.com covek je trpo sve moguce paste na radijator i disipaciju od 120W, zagrevao ih do 90C drzao tako 3 sata pa hladio (spustao disipaciju na 120W) i onda gledao rezultate (posto su sve paste navodno bolje kad se dobrano zagreju pa posle na normalnoj temperaturi ima razlike, sto je covek i dokazao). Razlika izmedju obicne bele paste i neke ultra sega mega 20$ paste je bila 3C (posle 3 sata na 240W disipacije, sto cisto sumnjam da ce neko od nas na CPU-u to postici). Tako da je speeze spricic najbolji 😉

da da, to je taj link ! 😀 Inace lik je nenormalan, ima i jedan od najboljih testova kulera i watter blokova koje sam ja video/procitao, realni/temeljni/kratki/duhoviti 😀

Na speeze sam mislio ovde kod nas kao jednu od rasprostranjenijih pasti koje dolaze uz kulere (ukoliko kuler ne uzimate od dilera kojima sam ja povadio paste iz kutija 😀 ). Udri nezali pasta 😀

namazao je i neku marmeladu... pa ovaj je stvarno lud! 😀 😀 😀

dobro, onda cu uzeti AS5.

hvala svima... Pozdrav! 🙂

Zakljucak ti je kao da nisi uopste procitao sta su ti ljudi rekli! 😉
Tuba je 10€, a totalno je bacanje para! Tih max ~3C ti nece znaciti ama bas nista!

stvarno....mislim da je ~3C za vodeno hladjenje pa jos covek da razmisli, ali za vazduh, pa jos sad leti kad je ambient 24-5 stepeni, nece biti ni 2C razlike, mada ko zna....Ja ne bi bacao pare na AS, a ovaj CAR, 2 tube 😀 Ima se, moze se 😀

Tih 3 stepena moze da dobije ako ispolira dno hladnjaka k'o ogledalo. Pasta ionako "popunjava" neravnine na hladnjaku, i mogu da se kladim (u procesor) da na 35C ne moze da bude razlika 3C 😉 .
Artic silver ima dosta srebrnog praha (i cena to potvrdjuje), i radi posao na kulerima sa vidljivim brazdama na povrsini naslanjanja. Kad je polirana povrsina razlika je nebitna (osim u ceni).
Iz licnog iskustva: poliranjem standardnog kulera, "skinuo" sam Preshotu preko 7C (sada je 58 na leru, a 64 load, soba 28C, a bilo je 65/74/24),standardna "bela" pasta za elektroniku. :smoke:

Pozdrav!

OK, ajde kazi cime poliras i kako. 🙂
to je sto se tice cpu-a.

a samo da pitam ljude vrede li nesto one samolepljive nalepnice na BGA RAMsinkovima?
ako hocu recimo da stavim hladnjak na MOSFET/NB, jel moze tako sa tom nalepnicom koja se nalazi na donjem delu heatsinka?

Pastom za poliranje. Ima ih sada raznih, nekada bio samo Purol, i filc ili pamucna krpa. Prvo fina smirgla(1000-2000) na ravoj povrsini, pa onda pasta. Dobar je i dodatak za busilice za poliranje, a najbolje "tocilo" od filca (ko ima spravu), ima ih na OTC, nisu ni malo jeftini, ali to je alat za ozbiljne radionice.
Srecno trljanje :smash:

Vladd je napisao(la):
Pastom za poliranje. Ima ih sada raznih, nekada bio samo Purol, i filc ili pamucna krpa. Prvo fina smirgla(1000-2000) na ravoj povrsini, pa onda pasta. Dobar je i dodatak za busilice za poliranje, a najbolje "tocilo" od filca (ko ima spravu), ima ih na OTC, nisu ni malo jeftini, ali to je alat za ozbiljne radionice.
Srecno trljanje :smash:

znaci smirglas dok ne prepoznas svoj lik na povrsini. :d ovo jos nisam probao.
😛arty:

😀 :d 😀 :d ova ti je dobra!
vala od kad se nisam shishao... bice tako. 😉

Vladd je napisao(la):
Iz licnog iskustva: poliranjem standardnog kulera, "skinuo" sam Preshotu preko 7C (sada je 58 na leru, a 64 load, soba 28C, a bilo je 65/74/24),standardna "bela" pasta za elektroniku. :smoke:
Tom tvom intelu ne pomaze ni poliranje, ni AS5... a bogami ni vodeno hladjenje!!! :d:d

To kad ugreje, samo ti preostaje dzezvu da pristavis... i spravis jednu gorču! 😉 😀

ajd da ponovim pitanje... mozda nisu svi videli...
vrede li nesto one samolepljive nalepnice na BGA RAMsinkovima?
ako hocu recimo da stavim hladnjak na MOSFET/NB, jel moze tako sa tom nalepnicom koja se nalazi na donjem delu heatsinka?

Moze, a kad se odlepi hladnjak, UHU (Homer) kratki spoj i PRC, ode plochica.
Bolje uzmi 2komponentni termalni lepak koji dolazi uz npr. Zalman ZM-NB32J. Po meni mnogo bolje reshenje, ja sam njime zalepio isti heatsink na southbridge na NF7-S plochi.
Pozdrav.

p.s. Jel treskash Diabla josh, vidim lvl92 ??

Diabla ponekad u pauzi od ucenja (sad mi je ispitni rok i do 12.7. sigurno nista necu igrati). Jos uvek samo single player... Kasnije cu i LAN...

Nego... nisam bas najbolje razumeo ovo za odlepljivanje hladnjaka.
Hoces da kazes da ako pri odlepljivanju hladnjaka kratko spojim neke komponente na ploci, da moze da mi rikne ploca? Pa necu da ih odlepljujem dok je komp ukljucen. Mislis na kondenzator? Bicu pazljiv 🙂

Jel taj 2kompon. lepak permanentno zalepi hladnjak ili ipak moze da se odlepi kasnije ako se ploca menja?

Hvala! 🙂

Poslednja izmena:
Radi se o tome da lose zalepljen hladnjak moze da otpadne i napravi kurslus...

Koliko sam ja citao prilicno permanentno lepi, tj moze da se skine, ali je pitanje koliko garancija ostaje validna posle toga, tj u najvecem broju slucajeva se vidi da je nesto ruzno radjeno...

CAR je napisao(la):
Tom tvom intelu ne pomaze ni poliranje, ni AS5... a bogami ni vodeno hladjenje!!! :d:d

To kad ugreje, samo ti preostaje dzezvu da pristavis... i spravis jednu gorču! 😉 😀

Moram da te guzim...njegova ringla je na struju, i greje kontrolisano, a ti imas plinski reso i skuvas kafu mnogo brze🙂🙂

I ja sam se nekad palio na te paste, doduse davno, pa sam davno i shvatio da je svinjska mast skoro jednako ucinkovita kao i famozni AS...Mog presHot-a sam overio na 3825Mhz markovito🙂 bez ikakve paste na kuleru jer me je tacno mrzelo da ga skidam i mackam, pa vi vidite. Dakle, kao sto rece Car, bolje je te pare uloziti u kvalitetniji cooler, ili mozda neko bolje kuciste.

bolji kuler uzimam vec (ThermalRight SP-94 Heatpipe + Vantec Tornado 92mm on top), a bolje kuciste od Chieftec-a necu jos skoro 😉 :beer:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno