Šta je novo?

Najbolja Konfiguracija

Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
301
Poz,svima
nisam dugo posecivao forum pa vas sve pozdravljam
Hteo bi da vas zamolim da mi pomognete oko sklapanja nove konfiguracija za kompa.
Sta je po vasem misljenju dobro ulozen novac ja sam mislio da uzmem ovo ,a ako neko ima neki bolji predlog bio bi mu zahvalan da mi odgovori
Kuciste Thermaltake sa vodenom hladjenjem
Memorija Geil 6gb(3*2gb) 1800Mhz DDR3
NAPAJANJE Cooler Master Silent Pro M 1000W
Maticna ploca Gigabyte GA-X58-UD7
Procesor Intel i7-960 3.2 Ghz
Grafika - e to je stvarno pitanje sta kupiti .
Komp mi treba za posao 3d modelovanje itd itd.....
A bas se i ne razumem u sadasnje performanse grafickih kartica pa bi vas molio da mi pomognete uopste sa celom konfiguracijom.
Hvala svima

i5 2500k ili nesto bolja opcija i7 2600k - K u oznaci oznacava da procesor ima otkljucan mnozilac, oni bez te oznake se prakticno ne mogu overclock-ovati. Razlika u ceni je oko 10tak evra, trenutno je veci problem naci sam procesor od tih 10e.

Ploca moze npr. Asus P8P67.

RAM svakako barem 2x2GB, ili vidi na nadjes 2x4GB - slaba je trenutno ponuda modula od 4GB, ima nekih obicnih na 1333MHz ali opet mnogo je bolje veca kolicina nego 300-400MHz vise. Ili stavi jednostavno 4x2GB ..

Napajanje ti je potpuno nepotrebno, uzmi nekih 600-700W brendiranog za ~100e i zavrsi posao.

Grafika mozda recimo ova nova GTX 560 Ti ?

sto se tice procesora mislio sam
Naziv
Proizvođač : Intel
Model : i7-960 3.2GHz 8MB
Arhitektura
Serija : Intel Core i7
Izrada : 45nm
Podnožje : Socket 1366
TDP : 130 W
Ostalo
Radni takt : 3.2 GHz
L2 keš : 8192 KB

Ovako nesto
captureqqqv.png

Ostalo po zelji....

Evo ovo sto ti je dexter napisao je prava stvar za tebe. Prakticno nista tu vise ne bi dirao, mozda jedino da se ubaci 8GB memorije i GTX560 moze i neka referentna ako je ima/bude za nesto manje para. A naravno i neki aftermarket hladnjak za procesor + barem umeren OC :)

ma vec imam Kuciste sa vodenim hladjenjem komp su mi namestali momci koje verovatno poznajete ali je to bilo davno i stvarno radi perfektno jos uvek,ali bi sada hteo nesto stvarno dobro pa da ne moram da brinem neko vreme.Imam i Zalman napajanje od 700w ali je staro vec dve godine i ne znam kako bi se ponasalo sa novim komponentama.
vama u svakom slucaju hvala
mislim da se vi ovde bolje razumete od ovih nekih sto mi predlazu sve i svasta...
zato mi i treba profi savet.

Odlično.... uštedećeš 100 EURa....

Taj Zalman će ti odlično vršiti posao (doduše, ne znam koliko je staro). Jedino da ga otvoriš i uradiš mu jednu "generalku"

Sluzice te to napajanje jos koju godinu bez ikakavih problema. Taj i7 960 sto spominjes ti je 1) veliko bacanje para 2) od skora stara arhitektura.

Bacanje para u smislu da ti je npr. i7 920 koji je vise nego duplo jeftiniji ista stvar samo sa nesto nizim max mnoziocem. Kada bi oba procesora stavio na isti clock (recimo 3.5GHz) oni bi bili potpuno identicni. i7 960 moze da ostvari nesto veci max 24/7 clock (recimo da 920 moze da ide za 24/7 na 4GHz-4.2GHz, a 960 bi sa adekvatnim hladjenjem doveo i na 4.3-4.4GHz).

Sada se pojavio Sandy Brigde (1155 socket) i to je zamena za sadasnji 1366 (i7) i 1156 (i5 i i7 - ne isti i7 koji je za 1366). Taj 2600k sto ti preporucujemo ti je osetno brzi od i7 960 na istom clock-u a pored toga njega mozes da dignes bez problema na sigurno 4.5GHz (pa i vise u zavisnosti od samog primerka). Takodje vidis i sam koliko je jeftiniji ...jeftinija platforma a osetno brza.

Trebas samo da obratis paznju na to da je SB 1155 socket (montaza hladnjaka/blokova je kompatibilna sa 1156), ako nemas vesanje za taj sistem moraces to da resavas ili da uzmes neko drugo hladjenje. I sta uopste i imas ? Kuciste sa vodenim hladjenjem ? Thermaltake Armor/Kandalf ?

Poslednja izmena:
OK Hvala jasno mi je i naravno da ste u pravu ali koja ploca ide uz to ja sam nasao samo
SPECIFIKACIJA - Gigabyte GA-P67A-UD7
Osnovno
Naziv
Proizvođač : Gigabyte
Model : GA-P67A-UD7
Forma
Dimenzije : ATX
Procesor
Procesor : Intel Core i3 II, Intel Core i5 II, Intel Core i7 II,
Podnožje : Socket 1155,
Čipset
Čipset : Intel P67
Integrisano : SB, LAN,
Memorija
Brzina (DDR3) : 1866 MHz, 2000 MHz, 2100 MHz,
Broj slotova (DDR3) : 4 kom.
Maksimalno : 32 GB
Ostalo : Dual-channel,
Ekspanzija
Slotovi
PCI : 2 kom.
PCI Express x1 : 1 kom.
PCI Express x8 : 2 kom.
PCI Express x16 : 2 kom.
Kontroleri
Podržano : SATA300, SATA600,
SATA300 : 4 kom.
SATA600 : 2 kom.
Ulaz/Izlaz
Interni
USB 2.0 : 4 kom.
USB 3.0 : 4 kom.
S/PDIF : 1 kom.
Eksterni
eSATA : 2 kom.
USB 2.0 : 2 kom.
USB 3.0 : 6 kom.
S/PDIF : 2 kom.
LAN : 1 kom.
Audio portovi : 5.1

znaci ovo ce biti na kraju-mislim da je ovo idealno i onda sam miran. Nadam se da vam je ova konfiguracija OK
PROCESOR-Intel i7-2600k 3.4Ghz 8MB
PLOCA -Gigabyte GA-P67A-UD7
GRAFIKA -Gigabyte GE Force GTX 580
MEMORIJA-Geil 4GB(2*2GB) 2000 MHz DDR3 *2
NAPAJANJE-Cooler Master Silent Pro 1000w.
Kuciste ups monitor hard diskove vodeno haldjenje cd romove to imam.
cena svega ovoga je oko 1405e.dobijem i popust i to je to ............

Vidi ovako; OK, imas kinte i mozes da uzmes najbolje sto trziste nudi. Ali uzmi u obzir i to da poredak ide ovako :

GTX 560 (230e+) > GTX 570 (330e+) > GTX 580 (450e+) - mozda negde masim cenu za 5-10e ili ima negde nesto jeftinije, ali to je u principu to. GTX 570 nije 100e jaca od GTX 560, a takodje ni GTX 580 nije ni blizu 120e jaci od GTX 570 ili citavih 220e od GTX 560.

Isto tako je ta Gigabyte ploca super, ali nije cak 140e bolja tj. duplo je skuplja od one Asusove ..

RAM ti uopste ne treba na 2000MHz, to je tek bacanje para a i nisam siguran tj. ne znam da li se na SB-u moze izvuci tolika megahercaza - kod ovih predhodnih i5 i i7 je to zavisilo i od samog procesora tj. memorijskog kontrolera koji je integrisan u istima.

Napajanje je takodje preterivanje, mislim da je mnogo bolje uzeti neko kvalitetnije sa recimo 5god. garancije, "a nesto manjih gabarita".

Sad ti kako hoces, ali sto se nekih stvari tice u toj tvojoj konfiguraciji cisto bacanje para je u pitanju - uopste ne dobijas vise, a da ne spominjemo koliko vise placas. Ne treba konfiguraciju uopste sklapati na osnovu nekih brojki ili cena samih komponenti.

BTW kao sto rekoh moraces da vidis sta ces sa tim vodenim posto ne verujem da imas i/ili da ces naci montazu za 1155 socket. Iskreno mislim da bi bilo najbolje da ga prodas i uzmes npr. Prolimatech Megahalems. Dobio bi zapravo bolje performanse od tog vodenog a mislim da te ne bi izaslo nista skuplje.

ram gledaj 8 gig mozes cak i 1333 , jer je razlika skoro neprimetna u radu..a 8 gig moz za 100 da kupis..
i napajanje definitivno oko 700 W dovoljno..

ma pare su mi duzni i jedini nacin d ih dobijem je da mi uzmu komp na kredu pa znas kako ja mislim ko ih j...
ja radio oni nisu placali pa sad nek dizu kredit i jos sam bio fin.
Inace znam sve o cemu mi pricas pogledao sam gotovo sve performanse..

sto se tice grafike ... ako neces da igras igrice tj samo hoces da radis .... nebitno je koju uzimas :) u drugu ruku ako naplacujes dug onda uzmi sto komponente, pa i tu grafiku, takodje savetovao bih ti sto vise rama (8GB+) i SSD disk

Nazad
Vrh Dno