Šta je novo?

Najbolja alhemija za gledanje DIVX-a???

laxduke

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.01.2002
Poena
619
Kod mene je sledece...
CPU : Intel P4
Codec : Divx 5.02 Pro
Player : BS Player 0.85 build490

Za test mi sluzi do sada najbolje odradjen DIVX koji imam a to je Star Wars I "Phantom Menace"

Zanimaju me kombinacije koje mozda mogu dati bolju sliku.
U spisak nisam uvrstio graficku karticu i drajvere, posto racunam da vecina ljudi ima GeForce(x) i detonatore 2x.xx
Naravno ATI ovo najbolje radi, ali gore navedeno ipak ima vecina ljudi.
Znaci cisto me zanima alhemija OS/CPU/Codec/Player.

Najbolja alhemija za gledanje filmova je bilo koji procesor, bilo koja ploca, bilo koja karta, i naravno Creative-ov Dxr2 dekoder :) i neki DVD :D
A meni je sasvim dovoljan i Mdvd player, P4 (mada ne vidim sta je tu procesor bitan ako imas makar Cely ili Duron), WinXP, Codec nemam pojma koji je, ali tu je nesto oko petice :p, Detonator 29.42 i GF4Ti4200 kome Ati moze da (bezobrazluk :)) po pitanju kvaliteta slike i prikaza...jedina razlika su nesto toplije boje kod Atija, zasta je dovoljno makice potamniti sliku, povecati kontrast i smanjiti gamu, tj. pomaci ove slajdere u odgovarajucim pravcima za 5mm...
Da ne duzim vise
Pozdrav

Mister No je napisao(la):
Najbolja alhemija za gledanje filmova je bilo koji procesor, bilo koja ploca, bilo koja karta, i naravno Creative-ov Dxr2 dekoder :) i neki DVD :D
A meni je sasvim dovoljan i Mdvd player, P4 (mada ne vidim sta je tu procesor bitan ako imas makar Cely ili Duron), WinXP, Codec nemam pojma koji je, ali tu je nesto oko petice :p, Detonator 29.42 i GF4Ti4200 kome Ati moze da (bezobrazluk :)) po pitanju kvaliteta slike i prikaza...jedina razlika su nesto toplije boje kod Atija, zasta je dovoljno makice potamniti sliku, povecati kontrast i smanjiti gamu, tj. pomaci ove slajdere u odgovarajucim pravcima za 5mm...
Da ne duzim vise
Pozdrav

Moram primetiti iz posta da se nisi bas udubljivao u temu.
Ako probas ovaj divx kod tebe pa kod mene, videces razliku u kvalitetu playback-a garant.
CPU je itekako bitan kada imas XP, posto sa P4 je bolja slika nego sa P3
ako koristis Divx 5.xx
I player pravi razliku, a to sam se uverio kada sam bio kod drugara koji ima duron 800/ WinXP / ??? codec / BS Player.
Gledao sam Star Wars I, i mislio sam da je DVD.
Cak ni treci kadar nema zamucenje, znaci oblaci u daljini, daleki predmeti su bili cisti i vidljivi...
Sa ovim se igram vec nekih 3 meseca, i za to vreme sam poskidao sve sto se moglo skinuti sa www.divx-digest.com
I sto se tice playera, i sto se tice codeca, i sunjanje po formima i.t.d.

ne ne neee

XP1600+ + XP + 5.02 + BS Play + GF4MX440 - kabl od kablovske TV koji svojim ******ski jakim signalum sjebe sliku na TV outu + Live 1024 + 2.1 zvucnici kao prednji + Sony RX70 linija kao zadnji = odlican Serbian Home Theater System BoodZh 2002

laxduke je napisao(la):
Moram primetiti iz posta da se nisi bas udubljivao u temu.
Ako probas ovaj divx kod tebe pa kod mene, videces razliku u kvalitetu playback-a garant.
CPU je itekako bitan kada imas XP, posto sa P4 je bolja slika nego sa P3
ako koristis Divx 5.xx
I player pravi razliku, a to sam se uverio kada sam bio kod drugara koji ima duron 800/ WinXP / ??? codec / BS Player.
Gledao sam Star Wars I, i mislio sam da je DVD.
Cak ni treci kadar nema zamucenje, znaci oblaci u daljini, daleki predmeti su bili cisti i vidljivi...
Sa ovim se igram vec nekih 3 meseca, i za to vreme sam poskidao sve sto se moglo skinuti sa www.divx-digest.com
I sto se tice playera, i sto se tice codeca, i sunjanje po formima i.t.d.

Ih bre sada oblaci u daljini malo zamuceni...:) Dzaba meni (nama) to sve kad pola tih Divx-eva nema ni 10% minimalnog kvaliteta slike :( jer su trapavo odradjeni...ja se iz tog razloga nisam ni upustao u nesto dublje eksperimentisanje sa gore pomenutim stvarcicama jer pola filmova ima izgled (tako su uradjeni) da se bukvalno osecam kao da ih gledam kroz neku vodu, tj. akvarijum...
E da, imas da mi preporucis neki DVD citac ? Radio bi uz Dxr2 dekoder (Creative)...
Pozdrav

Mister No je napisao(la):
Ih bre sada oblaci u daljini malo zamuceni...:) Dzaba meni (nama) to sve kad pola tih Divx-eva nema ni 10% minimalnog kvaliteta slike :( jer su trapavo odradjeni...ja se iz tog razloga nisam ni upustao u nesto dublje eksperimentisanje sa gore pomenutim stvarcicama jer pola filmova ima izgled (tako su uradjeni) da se bukvalno osecam kao da ih gledam kroz neku vodu, tj. akvarijum...
E da, imas da mi preporucis neki DVD citac ? Radio bi uz Dxr2 dekoder (Creative)...
Pozdrav

Ok, samo da znas da sam mislio na detalje kada sam postavio thread.
Inace posto imam 60+ DVD filmova, i ne podnosim DIVX, nego ga gledam kada moram posto film ne mogu da nabavim jos uvek ili ga nema, onda mora da izgleda "savrseno".

Najbolju sliku na kompjuteru je dao Holywood + kartica, imala je da se kupi u Tehnicom-u i u MD&Profy-ju.
Cena pre 3 godine kada sam je imao je bila 150 DEM.
Za citac moze uzeti sada bilo sta skoro, ako ce da bude samo za pustanje DVD-ova, a ako ce da glumi i CD, onda je to tesko pitanje.
Danas kod nas imas samo djubre da kupis.
Ja imam Pioneer 303S - SCSI 6x/32x.
Ne bih ga menjao ni zasta sem za 305S, ali to je vrlo tesko naci.
Inace probao sam jos 1996 taj Creative DXR dekoder i Creative 1x DVD i nisam bio odusevljen.
Jeftinije je u to vreme bilo kupiti Marantz 700 seriju, nego dati 800 DEM koliko je kostao creative u to vreme.
Pokusacu da izcupam neke cenovnike iz 1996 computer land-a da se malo smejemo svi :)

Nazad
Vrh Dno