Šta je novo?

najbezbolniji put do A64

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
evo ovako pokusacu da ovu dugu pricu shto vishe skratim........

......sad vec davne 1996. sam se prvi put susreo sa (PC)racunarima beshe to 386/25Mhz/8Mb/HDD300 Mb ostalog se ne secam,Win95 se dizao djavolski dugo ali to je onda bilo strava.vec naredne godine sam krenuo u lokalne igraonice(shta da radi dete od 10god :D ).polako je vreme provedeno u igraonici pocelo da bude sve duze.......uglavno shvatio sam da bi bilo boje da imam komp kuci..............25.04.1998. sam kao rodjendanski poklon(makar je tri dana kasnio bio je vredan cekanja)dobio svoj prvi komp Cyrix5x86200Mhz(150Mhz)/Top Gun Ploca TX-pro/32Mb EDO/ASUS S3Trio64V2/DX/2.1Gb qantum....Samsung14"........bio sam sretan do neba.poshto sam citao(puno) svet kompjutera uvideo sam da moj procesor nije pripadao eliti "Inte & AMD".Nakon procitang poredjenja nekog intelovog i amdovog procesora u kojem se intel pokazao kao bolji pozeleo sam da jednog dana imam intel based mashinu.
nakon 4. god koriscenja tog keca doshla je i ta 2002. kada sam konacno skupio kesh za novi komp.kao shto sam rekao zelja mi je bila da kupim intel based mashinu.vec sam bio odabrao komponente (tulitan 1.2,i815 ploca,GF2MX/40GB...)kad cale odluci da mi doda malo kesha.to je povuklo promne u izboru komponenti i nakon nedelju dana premishljanja odlucio sam sa za AMD(ponovo nishta od intela) konfa je bila AMD Athlon XP 1600+,ASUS A7V266C,256PC2100 Hyunix,GF2MX,60GB.........za to vreme AMD mi je prirastao k' srcu iz dva razloga odlicno se pokazao u radu i sponzor je ferrarija(navijam za ferari u F1 od '98).
.....oktobar prosle godine ,opet sam skupio neku kintu i odlucio da zamenim komp.i konacno sam pazario intel based mashinu(najgori period za takav potez)uzeo sam mashinu iz sgnature-a.
e sad sam shvatio da sam napravio gresku uzevshi intela bash kada je amd u zaletu.doshli smo do onog glavnog interesuje me koliko kesha bi morao da dodam na trenutnu konfu da bi mogao da pazarim neku konfu baziranu nz A64,nForce4.....od stare konfe bi ostavio HDD,TV i CDRW(poshto je caletov).

predlozite plocu(video sam da foxconn nije skup ali sam cuo da za OC bah nije neshto) ,procesor , memoriju,graficku(buget klasa za PCI-Ex) i kolka je doplata(taman dok ja ne skupim kesh doplata ce se smanjiti za nekih 20e :d )

p.s trudio sam se da bude shto krace :p

pozz!!

Poslednja izmena:
Chaintech VNF4 Ultra
A64 3000+ s939
MSI/ASUS 6600GT (cena je dosta manja za PCI-Ex. verziju nego za AGP)

E sad, ako ces nesto jeftinije, uzmi obican 6600. Ali mislim da ti se to ne isplati, jer je GT doooosta brzza kartica za nekih par desetina eura vise.

Nemoj stedeti na necemu sad, bolje sacekaj, kad ti skupis toliko para koliko si planirao sad da das, sve ce biti jeftinije i moci ces jednu lepu konfu sebi da sastavis...

hvala vule na predlogu,predlozio si dobre komponente i meni zapao za oko taj chaintech zato shto nije skup a dobar je,graficka je odlicna ali je i cena odlicna(mozda bolje da idem na 6200 i da se nadam da mogu da je otkljucam ili pak X300 je ubedljivo najjeftiniji za pice) , najveci problem ce da bude kome prodati ovo shto imam i za koje pare sad imaju svi kompjutere i oni kojima treba i oni kojima ne treba tako da prodati racunar nece biti lako.objektivno koliko vredi moja konfa bez HDD,TV i CDRW??
pozz!!

Poslednja izmena:
Celeron D 2.53Ghz ~50E
MSI ploca ~50E
2x256PQI ~65E
9600Pro ~85E

mislim da je ovo osnovno, koliko bi mogao dobiti za kuciste, DVD i jos sta prodajes, nemam pojma...

Pa OK je to sto si mislio, ja sam ti napisao to kako bi ti ja npr. otkupio kada bi usao kod mene... Pazi, Celerona D 2.4 sam novog prodao za 55 eura sa PDV-om... A posto je ovaj polovan... Mada, ko zna. Ako naleti neki djidjo onda super, takvima se i prodaje...

Nadam se da ces naci nekoga... Pozdrav!

Evo ja mogu da ti kazem da sam razmisljao o nekoj takvoj konfiguraciji i da sam dosao do istog (logicnog) zakljucka kao i Vule:

Chaintech VNF4 Ultra + Winchester 3000+

Jos samo mogu da ti preporucim Kingmax memoriju kao trenutni best-buy (466-500MHz).

;)

Kada pogledam unazad vidim da sam bio shashav.Kupovao plochu od koje ne mogu koristiti sve i ne treba mi sve.Ali ja sam hi-tech manijak kao i polovina ovog foruma . Slazem u potpunosti sa Vuletovim predlogom jer sam i ja hteo da ti to predlozim.Kada bih sad kupovao uzeo bih tu varijantu.Shto se tiche CPU i to je ok.Male su razlike izmedju newcastle i winchester cpu ali ako mozes(a mozes)...uzmi malo hladnijeg i brzeg winchester.Ja npr. chekam "Venice" verziju AMD.U svakom sluchaju AMD varijanta ti je odlichan izbor.Nebih ti savetovao "kelerabu" ili "uzarenog presscot-a).

Poslednja izmena:
Vrh Dno