Šta je novo?

Najavljen novi DS-DSi LL

justyce4ever

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2008
Poena
319
Nintendo je najavio novi reviziju svoje prenosne konzole, ovoga puta pod nazivom DSi LL. Glavna promena u odnosu na prethodnu verziju ogleda se u novom, većem ekranu koji sada ima dijagonalu od 4.2 inča (DSi je imao 3.2" dok DS Lite imao 3"). Stylus olovka je takodje dobila veće dimenzije.

DSi LL će se prodavati u Japanu po ceni od 220$. Evropska verzija će se pojaviti tokom prvog kvartala naredne godine.

500x_dsillbrownopen.jpg

Poredjenje sa prethodnom verzijom:

dsisizecompare.jpg

Specifikacija (i poredjenje sa prethodnim verzijama):
Screen Size
• DSi LL: 4.2 inches
• DSi: 3.2 inches
• DS Lite: 3 inches

Touch Pen Size
• DSi LL (short pen): 96mm
DSi LL (long pen): 129.3mm
• DSi: 92mm
• DS Lite: 87.5mm

Weight
• DSi LL (including Battery Pack, short Touch Pen): 314g
• DSi (including Battery Pack, Touch Pen): 214g
• DS Lite (including Battery Pack, Touch Pen, GBA Cover): 218g

Charging Time
• DSi LL: 3 hours
• DSi: 2 hours 30 mins.
• DS Lite: 3 hours

Battery Life
• DSi LL (Lowest Brightness): 13~17 hours
• DSi (Lowest Brightness): 9~14 hours
• DS Lite (Lowest Brightness): 15~19 hours

• DSi LL (Highest Brightness): 4~5 hours
• DSi (Highest Brightness): 3~5 hours
• DS Lite (Highest Brightness): 5~8 hours

Supported Software
• DSi LL: Nintendo DS, DSi, DSiWare
• DSi: Nintendo DS, DSi, DSiWare
• DS Lite: Nintendo DS, Game Boy Advance

IZVOR

Meni se ne svidja, i običan DS je bio glomazan a sad još i ovo.

Meni nije jasno i zasto kupuje ovako glupavu konzolu ? Aj PSP je lepa masina za zezanje, ali ovo cudo ? Ccccc :d

Znači za mesec dva kupuješ ovo jer mogu pirati da se teraju.

Svaka roba ima svog kupca, ipak ovde ima ekskluziva "cooking mama". :D

ma ova spravchica je zabavnija za decu 3-8godine,ima dosta igara za njihov uzrast + touch screen

Da,da ja kupim ovo. :d
Mozda samo PSP iznajmim zbog MGS, inace da igram tako nema sanse.

Svaka roba ima svog kupca, ipak ovde ima ekskluziva "cooking mama". :D
Meni nije jasno i zasto kupuje ovako glupavu konzolu ? Aj PSP je lepa masina za zezanje, ali ovo cudo ? Ccccc :d
ma ova spravchica je zabavnija za decu 3-8godine,ima dosta igara za njihov uzrast + touch screen

Bar ste videli konzolu uživo i probali da igrate, pa imate osnov za ocenjivanje. ;)

Jeste li?

Jesam, i video sam neku anime spanking igru. I da dobijem konzolu na poklon igrao bih se ko malo dete. Ne bih je kupovao jer već imam PSP.

E sad, imaš li ti Lalo odgovor na moje pitanje?
Da li je samo veličina promenjena ili je i neka tehnikalija izmenjena?

Samo velicina... sto znaci da ce 3D igre izgledati jos gore.

Jeste, samo veličina.
Najavljena je valjda kao konzola za slabovide :) Proširuju "plavi okean". Valjda je starijima jako sitan Mario,a u Cooking Mama su sitni sastojci, pa ne mogu da kuvaju :)

Cooking mama ima i na iPhoneu, a taj ko kupi ovo a nije dete ili zena.... ;)

Poslednja izmena:
Pa da ali ako mene pitas prenosne konzole i jesu spravice namenjene deci. Ono sto je jaka strana DSa jeste sto ima dosta "obrazovnih" igara za razliku od PSPa gde LocoRoco i Patapon smatraju takvim igrama. Da imam dete od 3-8 godina (kao sto nemam) i treba da mu kupim handheld konzolu uvek bi uzeo DS. Igrajuci Scribblenauts bar ce nauciti malo engleskog jezika i da razmislja na pravi nacin ;)

Razlika je u tome shto je PSP kao da imash "desktop" konzolu u dzepu, a DS je neshto kao mobilni telefon sa hiljadama "igrica" za koje ti ne treba neki specijalni skill, znanje, iskustvo, bilo shta, namenjeno je pochetnicima u svetu igranja, isto kao i Wii, i zato ga najvishe i kupuju zene i deca. Ja ne mogu da zamislim mushkarca od 30 godina sa normalnim zivotom koji igra neshto na DSu, sve starije vlasnike DSa koje poznajem su jednostavno recheno freakovi koji gledaju Pokemone u 25-oj :)

I Loco roco i Patapon nikako nisu igre za decu, to su originalne i neobichne ideje ali koje imaju smisla, za razliku od Agenata koji igraju i slichnih gluposti :)

Poslednja izmena:
DS ima mnogo zabavnih igara, grafika je slaba ali to nije toliko bitno. Ima ljudi koji sviraju plastičnu gitaru i oduševljeni su njom jer pritiskaju raznobojne dugmiće u ritmu kružića koji se spuštaju na ekranu, zašto onda neko ne bi igrao DS igre.

Ja stojim iza DS-a i da je 2x skuplji od PSP-a,dzaba mu sto je navodno lepsi kada nema na njemu sta da se igra..

Vrh Dno