Šta je novo?

Naj very best Symbian series 60 antivirus?

Lomnica_city

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
680
Pozdrav svima! :)
Evo me ponovo posle letnje pauze sa novim telefonom i novim"problemom"?
Dakle u pitanju je Nokia 6680 sa,koliko sam saznao,Symbian 8.0a series 60 2.6 operativnim sistemom za ciju mi zastitu treba antivirus,e tu nastupate vi!?
Preskocite savete tipa:"Googlaj",itd... toga sam se zasitio,nasao da svaka susa pravi antiviruse i sad sam jos vise zbunjen (cak i MTS 064 nudi neki antivirus) i treba mi pomoc kako da u moru kukolja odaberem naj very best?Samo zelim savete korisnika koji su isprobali doticne programe,pogotovo na srodnim telefonima kao sto su 7610/6630/6670 i naravno 6680?
Pozdrav svima i unapred hvala!
P.S.Ako iskreno zelite da pomognete ostavite i adresu gde mogu skinuti program ili me kontaktirajte na PM,dalje cemo lako! ,)

Ja imam 3 anti virusa instalirana na svom telefonu. To su Kaspersky (trial verzija, ali nisam primetio da to ima neke veze), F-Secure (koji traje samo mesec dana) i SimWorks za koji mi je receno da je najbolji i u cijem readme-u pise da uklanja najpoznatije viruse sa Symbian-a za koje sam zaista cuo. Mozes da namestis da funkcionisu real-time, kao na kompjuteru, i takodje mozes da ih update-ujes. Osim toga, receno mi je da mi oni apsolutno nisu potrebni. Objektivno, kazu da se jako malo pravi virusa za mobilne i da oni za sada i nisu tako opasni. Ja ipak volim da budem siguran.

Poslednja izmena:
Šta će ti antivirus za symbian?Napraviš jedan bekap,redovno sinhronizujes fon sa kompom i siguran si.

P.S. Sumnjam da ćeš ikada zakačiti neki virus.

Mogu da sacuvam kalendar i kontakte ali ne mogu da sacuvam sve aplikacije koje imam na telefonu, ne u instalacionoj varijanti, tako da iako mi se nesto desi samo to sve vratim na telefon bez ponovnog instaliranja - barem ja ne znam da to moze.

Moze.Ja sam na SX1 pravio bekap na mmc-u i posle hard reseta sve se vracalo u prethodno stanje.

Sta ce mi antivirus!? :)
Isto to mi je rekao i moj burazer pa mi se posle nekoliko poseta internetu pozalio da mu nesto nije u redu sa kompom,da ga nesto zeza,da se wallpaper sam menja... i na kraju smo utvrdili da nije bilo nista strasno SVEGA 23 virusa i ko zna koliko spy programa! :p
Naravoucenije ove price je da NIKAD nemozes biti 100% siguran a buduci da za Symbian vec postoji dosta virusa kako da budem siguran da kad skidam neku aplikaciju ili mi neki"drugar"posalje neku igricu ili tako nesto da me upravo nije"obradovao"nekim virusom od kojih su vec sada neki veoma opasni po telefon a ako znas koliko kosta 6680 (da ne kazem ja,ispasce da se hvalim) uvideo bi da nije bas svejedno imati ili nemati antivirus!
Sto se tice update-a nije losa ideja ali malo je preveliki smor da pre instaliranja bilo koje aplikacije,igrice... vrsim update i uvek ostavim solidnu kolicinu prostora na kartici samo za to!
Bio sam na Kaspersky sajtu ali nasao sam samo za handheld uredjaje medju kojima na spisku nisam nasao series 60 Symbian pa zato nisam ni mogao da probam ni tu trial verziju,mozda samo nisam znao da nadjem a sto se tice Symantec-ovog Antivirus Mobile on je komercijalni program i nemam karticu kojom bi platio doticni.
Hvala na savetima i jos samo jedno pitanje,posto imas 3 antivirusa zar oni nisu u konfliktu kao sto se to desava kod kompjutera i ako nisu koji se pokazao najbolji,da najmanje koci,najvise nudi...?

Nisu u konfliktu jer mi ni jedan ne radi "real time" a i da rade ne znam da li funkcionisu bas isto kao kod kompjutera. Ne znam na sta mislis kada kazes da koci, ni jedan ne koci, a nemam pojma koji najvise nudi jer u principu sam jednom iz zezanja skenirao sa svakim od njih i za sada ih ne ukljucujem, ali ti kazem da mi je administrator jednog foruma koji se bavi Symbian aplikacijama rekao da je SimWorks najbolji. U krajnjem slucaju, skini sva tri pa probaj sam, s' tim sto F-secure neces moci da koristis duze od mesec dana ako ga ne kupis.

Inace, programe za mobilni u koje spada i anti virus, ne treba da trazis na sajtu proizvodjaca.

Nisam razumeo sta ti je smor kod update-a.

Poslednja izmena:
To nije bio odgovor za tebe vec za bunovnog da vrsim bekap na MMC pa ako mi se nesto desi tj zakacim virus da imam odakle da"povratim"telefon samo sto je to bas smor pre svake instalacije ili razmene fajlova da vrsim bekap i uvek ostavljam mesta na kartici za to a i sad vec postoje virusi koji mogu dobro da srede Symbian a ne samo da promene ikonice...
Probao sam F-secure koji sam nasao preko Nokia software support page-a a za Symantec Mobile cu pokusati da se snadjem nekako ako je vec najbolji a citao sam negde da je jos u beta verziji imao pored antivirusa i firewall sto je bas kul! :)
Pozdrav ,)

Symantec mobile? Ja sam ti rekao za SimWorks, nisam siguran da je to isto.

Mozda je to sto koristis beta verzija koja je imala drugaciji naziv jer na sajtu imaju sekciju za Symban antivirus i zove se Symantec Antivirus Mobile 4.0
U svakom slucaju hvala ti!
Pozdrav ,)

Ma to je nesto drugo, a i dalje mi nije jasno zbog cega skidas programe sa oficijelnih sajtova kada iovako neces da ih kupis.

Nazad
Vrh Dno