Šta je novo?

Naj... pristup internetu

Učlanjen(a)
30.03.2002
Poena
604
Zanima me koji je najbolji, a koji najisplativiji sistem za pristup internetu u YU?

ISDN,kablovski, DSL...?
Koje su cene modema, prikljucka, sata ili mozda megabajta???

:D :D :D
Sinko, nema svega toga kod nas, a kada ce ne znamo...

ps.
Salu na stranu, ISDN-a je bilo,al vise nema, o kablu se uglavnom samo prica, ovo ostalo mozes samo da sanjas, mozda moze nesto da se organizuje sa satelitom, ali EON ce da radi valjda jos samo do oktobra, tako se barem prica...

DSL :D ...baš sam danas pričao sa jednim ortakom iz BG oko tog Net-a i kako je kod nas krš...Nema jeftinih rešenja :(

Stanje kod nas:
Udri Dial Up doveka!
:mad: FX ctp;

ovako...

Prva stvar je da pogledas da li je ukljucena opcija-Monitor URL
(desni klik na ikonicu u Sys. Tray-u) ako ti ni to ne pomogme a znam iz iskustva da nece, to je znak da je link za download ili java aplet sa kojim DAP ne radi dobro ili ti se se otvara sasvim novi prozor posle prvog linka za koji si mislio da je link za download, e pa tom drugom prozoru je link za download ali posto ga DAP nije pronasao i misli da ne postoji tu na scenu stupa IE.

Jos jednom sorry i usput odgovor...

Sve sto nema veze sa telefonom odnosno impulsima je veoma isplatljivo, mislim da je kablovski internet za sada najisplativiji.
(ako samo skidas mail i malo chat-ujes + 100 MB downloada, ne citaj dalje)

Usput to je za sada i jedino sto je dostupno posle dial-up-a, neko ce sada spomenuti satelitski prijem ali to je totalno neisplativa investicija u nasoj zemlji pocevsi od pretplate koja je skupa a i nemas kreditnu karticu ili bilo koji drugi nacin da je placas, osim ako ti se neko ne ponudi po 100% skupljoj ceni da ti to odradi, druga stvar je losi vremenski uslovi, kada pada jaca kisa i sneg signal nije vise onakav kakav treba da bude a opet imas posal sa PTT-om ili u prevodu na srpski "zauzeta ti je linija"

ISDN je obicna pljacka. Opet imas posla sa PTT-om i svojim provajderom. Ako se povezes na jedan kanal toliko je para (a i transfera) ako se povezes na dva kanala jos gore a na sve to ide jos i vreme kod provajdera koje se obracunava za 50% vise od onog sto si stvarno proveo na vezi.

Sada cu ti objasniti zasto je KDS najisplativiji naprimer za mene a verujem i za vecinu korisnika kao sto sam ja.
Meni je mesecni racun kod PTT-a 100-110 dem, i to svaki mesec.
Od toga je 90% za internet. Za mesec dana, ja jos uplatim kod svog provajdera oko 50-60 sati puta 220 din. (NSpoint.net)
Nadam se da ne treba ti sabiram ?

E sad, kad predjem na kablovsku (www.nscable.net za sve informacije i cene)
Mesecni troskovi ce mi biti minimum 100 DEM i priznajem jos uvek ce mi faliti oko 100 MB koje sam skidao preko dial-up-a, ali sam spreman i to da platim kad znam sta dobijam.
E sad, vi koji niste iz NS i niste osetili i videli kablovski internet, nemojte mi komentarisati kako to nije to, to je lazno, to je vestacki internet i tako dalje.
Firma koja ovo distribuira www.telecom.co.yu trenutno je najbolji KDS distributer kako ovde tako i u blizem susedstvu. Dokaz za to ti je da na danasnji dan ja gledam legalno 59 programa a uskoro dobijamo pay-per-view, takodje u sledece dve godine uvodi se Hibrid Fiber Optic sistem.
Poseti telecom.co yu pa ces saznati sve.

Kako ce biti u ostalim gradovima, to mene ne interesuje a nadam se da ce biti savrseno sa povoljnim cenama.
Mozda je skupo za vecinu ljudi kako trenutni pristup tako i cena usluga ali je sasvim sigurno da cemo u buducnosti imati vise distibutera kabl. interneta(konkurencija-nema PTT-a=manje cene) a vise posta nikada necemo imati.

Vrh Dno