Jos jednom sorry i usput odgovor...
Sve sto nema veze sa telefonom odnosno impulsima je veoma isplatljivo, mislim da je kablovski internet za sada najisplativiji.
(ako samo skidas mail i malo chat-ujes + 100 MB downloada, ne citaj dalje)
Usput to je za sada i jedino sto je dostupno posle dial-up-a, neko ce sada spomenuti satelitski prijem ali to je totalno neisplativa investicija u nasoj zemlji pocevsi od pretplate koja je skupa a i nemas kreditnu karticu ili bilo koji drugi nacin da je placas, osim ako ti se neko ne ponudi po 100% skupljoj ceni da ti to odradi, druga stvar je losi vremenski uslovi, kada pada jaca kisa i sneg signal nije vise onakav kakav treba da bude a opet imas posal sa PTT-om ili u prevodu na srpski "zauzeta ti je linija"
ISDN je obicna pljacka. Opet imas posla sa PTT-om i svojim provajderom. Ako se povezes na jedan kanal toliko je para (a i transfera) ako se povezes na dva kanala jos gore a na sve to ide jos i vreme kod provajdera koje se obracunava za 50% vise od onog sto si stvarno proveo na vezi.
Sada cu ti objasniti zasto je KDS najisplativiji naprimer za mene a verujem i za vecinu korisnika kao sto sam ja.
Meni je mesecni racun kod PTT-a 100-110 dem, i to svaki mesec.
Od toga je 90% za internet. Za mesec dana, ja jos uplatim kod svog provajdera oko 50-60 sati puta 220 din. (NSpoint.net)
Nadam se da ne treba ti sabiram ?
E sad, kad predjem na kablovsku (
www.nscable.net za sve informacije i cene)
Mesecni troskovi ce mi biti minimum 100 DEM i priznajem jos uvek ce mi faliti oko 100 MB koje sam skidao preko dial-up-a, ali sam spreman i to da platim kad znam sta dobijam.
E sad, vi koji niste iz NS i niste osetili i videli kablovski internet, nemojte mi komentarisati kako to nije to, to je lazno, to je vestacki internet i tako dalje.
Firma koja ovo distribuira
www.telecom.co.yu trenutno je najbolji KDS distributer kako ovde tako i u blizem susedstvu. Dokaz za to ti je da na danasnji dan ja gledam legalno 59 programa a uskoro dobijamo pay-per-view, takodje u sledece dve godine uvodi se Hibrid Fiber Optic sistem.
Poseti telecom.co yu pa ces saznati sve.
Kako ce biti u ostalim gradovima, to mene ne interesuje a nadam se da ce biti savrseno sa povoljnim cenama.
Mozda je skupo za vecinu ljudi kako trenutni pristup tako i cena usluga ali je sasvim sigurno da cemo u buducnosti imati vise distibutera kabl. interneta(konkurencija-nema PTT-a=manje cene) a vise posta nikada necemo imati.