Šta je novo?

Naj driver za GF4Ti4200

CuBe-O

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
630
Nemam pojma,kao da mi sa svakim novim drajverom GF radi sve sporije.Znam da od unapredjenja za shadere 2.0+ ja nemam nista,vratio bi,recimo,53.03 ali ne znam kakve bi to ostavilo posledice na rad sa svim novijim igrama.Dakle,pomagajte.

Po mom iskustvu, 44.03 su najbolji. Daju blizu maksimuma u 3dmarku01 i radili su mi sa svim igrama koje sam probao (mada ruku na srce, i nisam mnogo isprobavao). Sve serije 50+ i navise skidaju oko ~2000 poena u 3dmarku, ali ja nisam video da ubrzavaju/ulepsavaju igre, tako da mislim da je to to sto se tice ove kartice.

Bad MF je napisao(la):
Po mom iskustvu, 44.03 su najbolji. Daju blizu maksimuma u 3dmarku01 i radili su mi sa svim igrama koje sam probao (mada ruku na srce, i nisam mnogo isprobavao). Sve serije 50+ i navise skidaju oko ~2000 poena u 3dmarku, ali ja nisam video da ubrzavaju/ulepsavaju igre, tako da mislim da je to to sto se tice ove kartice.

Da bas sam pokusavao da sjetim broja....
Jos jedan glas za 44.03, mada nisu losi ni oni 41.09 ;)

Ako vratim,recimo,44.03,nece li biti problema sa igrama koje explicitno zahtevaju Dx 9.0c(COD:UO),posto ta verzija drivera nema pojma da postoji 9.0c?

Naravno da hoce, ne mogu da verujem da i dalje neko preporucuje 4x.xx, ako igras igre a ne 3dmark uzmi ili najnovije ili bar 5x.xx

Meni su najbolji bili 63.10 (valjda je to pravi broj ;) i 53.03.

Ma kakvi bre 44.03, oni su dobri samo kad te neko neuk przi da je njegov FX5200 jaci od tvoje Titaniumke, a ti ga dovedes gajbi i izvrtis mu 3dmark sa 44.03 :D

5x.xx serija je sasvim dobra, i to druga polovina...

53.03 ali Omegini.
...i nije tacno da ne ulepsavaju sliku u igrama.
Probaj ove drajvere i uperedi sliku sa recimo 44.03.

(Abit Siluro Ti4200 64Mb)

I ja sam za novije, presao sam letos sa 41.09 na 53.03 i igrao FarCry bez stucanja, mnogo tecnije.

Da se ukljucim i ja posto istoimam GF 4 Ti 4200.Definitvno 44.03 imaju najbolje skorove u 3D MArku 2001 ali sam u fazonu da me zabole za to,bitnije mi je kakve real performanse u novijim igrama,medjutim posto ima gomila drajvera iz serije 5 i 6 koji su ipak pretpostavljam budzeni prvenstveno za DX9 kartice nisam se odlucivao za njih.

Dajte jos preporuka

Ma pazi, 44.03 su jednostavno prestari za bilo sta novije. I mene isto zabole za 3dmark skor, ali necu da stavljam 6x.xx drajvere pa se drzim pete generacije...

A sto su prastari? :) Ja nisam video da mi ista radi brze ili bolje sa novim drajverima, cak mozda ima i usporenja (mada je to mozda i paranoja :d ne mogu da prezalim 3dmark :d). Ne kazem da u buducnosti nece biti igara nece lepo raditi sa ovim drajverima, ali za sada radi... Inace, skoro sam stavio ove 61.77 i sve je isto manje vise...

Kad zamjenimo stari dobri 4200 za neki 6600GT ili X700Pro sve ce biti dosta dosta brze!

Ma,stari dobri 4200 ima da sljaka jos barem pola godine.Nije da ga ne bih menjao,nego nemam "vremena" za nove 6800-ke end staf.A za 3DMark skor me bas iskreno zabole patka,cilj mi je da mi igre rade najbolje sto mogu na mojoj kanti.

Jeste, Ti4200 je sjajna karta, oduvek sam je zeleo :D samo nisam imao pare :)
I sad imam da je furam sve dok ne izadje DirectX 11 :d

...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Jeste, Ti4200 je sjajna karta, oduvek sam je zeleo :D samo nisam imao pare :)
I sad imam da je furam sve dok ne izadje DirectX 11 :d

Heh...
posle Voodooo3 2000 .... Ti4200 je najbolja karta koju sam imao. :smoke:

Upravo sam krenuo ponovo da igram SW:KotOR (prvi put sa GF4)... mislim, jeste GF4 jaca od Radeona 9000, ali je ipak to ista klasa... medjutim, brzinska razlika u OpenGL-u je drasticna... najbolji primer je u drugoj misiji (Taris, ogromne zgradetine i veliki otvoreni prostor), na Radeonu sam pri trcanju po otvorenim platformama imao (po slobodnoj proceni) oko 5 frejmova, dok je na GF4 animacija potpuno glatka... strasno...

OK,stavicu 56.72 i javicu kako sljakaju.

Evo ja sam bash presao sa 44.03 na 56.72! :) Imam Asus Ti4200 i bolje sljakaju u FarCry-u od prethodnih.

Pozdrav!

ipedja je napisao(la):
Da bas sam pokusavao da sjetim broja....
Jos jedan glas za 44.03, mada nisu losi ni oni 41.09 ;)

Zdravo Ti4200 CLUB ;)
koristim 41.09, jer su zadnji potpuno otkljucani driveri na koje scripte idu bez problema (da ne moram rucno prekucavati driver, jer to i ne znam)
tako da moj 4200 sasvim fino i lepo radi kao 780XGL (8x) :banana:

A jel ima neke vajde sa 6x drajverima?

okmijun je napisao(la):
Zdravo Ti4200 CLUB ;)
koristim 41.09, jer su zadnji potpuno otkljucani driveri na koje scripte idu bez problema (da ne moram rucno prekucavati driver, jer to i ne znam)

Ja sam to, bez mnogo muke, uradio sa 53.03, slobodno probaj! Pogotovo sto su meni serije 4x.xx pravile problem sa tv-outom i frekfencijama osvezavanja

Spirit je napisao(la):
Ja sam to, bez mnogo muke, uradio sa 53.03, slobodno probaj! Pogotovo sto su meni serije 4x.xx pravile problem sa tv-outom i frekfencijama osvezavanja

MOZE MALO POJASNJENJE U VEZI TOG 8X ???

Pa jedino sto meni pada na pamet je 8xAGP ;)

Spirit je napisao(la):
Pa jedino sto meni pada na pamet je 8xAGP ;)

A gde se to podesava ?
U biosu ili ... ?

okmijun je napisao(la):
Zdravo Ti4200 CLUB ;)

Necu se praviti pametan da kao kontam sta si upravo rekao.recicu samo:vatafakiz 780XGL (8x)?Salim se,bez uvreda.Da to nije mozda neka profesionalna varijanta GF-a?Kakve su prednosti kad kartica radi tako?

Pa 8x AGP karta bi teoretski trebala da ima veci protok, medjutim, u stvarnosti se i ne primeti razlika u odnosu na 4xAGP.

Sto se tice pravog Quadra, to je profi karta koja se koristi za, recimo, rad u 3D Max-u. Tu je bitan prikaz raznih efekata u viewportu, znaci dok modelujes bolje vidis objekat koji pravis, sa vise detalja i efekata. Takodje, bolje se nosi sa vecom kolicinom poligona od iste takve karte ( slican chip ) u gamer izdanju.
Modovanjem gamer karte ( Ti4200 ) otkljucavaju se neke dodatne mogucnosti koje poseduje, mada to opet nije pravi Quadro... Eto toliko, nadam se da si razumeo, samo jos da napomenem: Pored brzeg rada u 3D aplikacijama, cesto se desava da modovana karta sporije radi u igrama... Dodushe, moj modovan Xelo Ti 4200 ima oko 12500 3D Mark 2001, na bartonu 2600+, pa ne vidim da nesto mnogo gubim u performansama :d

@Spirit
nisi rekao kako se namesta na AGP8X ...?

U BIOS-u! Ne znam koliko je moguce recimo Riva tunerom upaliti 8xAGP ako je iskljucen u biosu, mada onda ne vidim svrhu te opcije... pa da ne bi lupao glavu, upali u biosu... naravno, ako je karta 8xAGP, glup komentar al da posle ne bude... dodushe, ne znam sta bi se desilo da , recimo, 4x kartu poteras kao 8x, eto novog overclocinga :d

Vrh Dno